Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare boxe la amplificator...

Vizitator bogdannn

Postări Recomandate

Vizitator bogdannn

Buna ziua am achizitionat de curand 2 boxe behringer b212xl si am doua posibilitati de legare la amplificator...prin intermediul a doua mufe jack 1/4 si prin doua mufe speakon.Acum intrebare...care sunt mai bune??..Si inca ceva amplificatorul meu este unul mai vechi iar la conectarea boxelor am 2 intrari pe canal rosu si negru(+si -)...Daca am doua intrari in boxe tip speakon cum fac la intrarile din stati...Pana acum am avut doar boxe simple cu + si -..Daca va ajuta pot adauga niste poze

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• Luca

2

• turcu_dan

2

• gabiferaru

1

Top autori în acest subiect

Mufele speakon sunt mai sigure. Le poti folosi cu incredere.

Banuiesc ca te referi la iesirile din amplificator, pentru ca acolo vrei sa-ti legi boxele, asta ca sa vorbim un limbaj corespunzator si sa ne intelegem ca atare. Nu e o mare inginerie, tot + si - ai si pe speakon.

Studiaza putin manualul de aici: http://www.behringer.com/assets/B212XL_P0A0R_M_EN.pdf

Ca se te convingi si sa fii sigur ca te legi cum trebuie poti desface una din boxe sa vezi cum e facuta cablarea pe mufe. Deasemnea poti verifica simplu si rapid fazarea difuzorului de bas aplicand pe speakon tensiunea unei baterii de 1.5v. Daca difuzorul "iese" atunci unde ai aplicat plusul bateriei poti pune plusul de la amplificator.

Link spre comentariu
Vizitator bogdannn

Gata am rezolvat ..Mersi mult.nu e asa greu dupa ce te uiti in cutie si observi ca mai ai si manual...App, sunt multumit de boxe cu exceptia ca la min imi scoate un mic bazait...cred ca e de la amplificator sau de la placa de sunet care e integrata.....

Link spre comentariu
Vizitator bogdannn

daca folosesc boxele cu acel bazait se intampla ceva pe termen lung....Bazaitul se aude numai cand e volumul la minim si apropii urechea de boxa...iar la volum maxim nu imi distorsineaza nimic se aude perfect.
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Detin un amplificator cu LM3886, alimentat la 36V, deci pot conecta la el doar boxe cu impedanta de 8ohm.  Daca spre ex detin 4 boxe identice (de combina) de 8 ohm fiecare, le-as putea condecta in urmatoarea configuratie?

-  2 cate 2 in paralel, astfel as obtine 4ohm pe 2 boxe conectate in paralel;

-  cele 2 bucati paralel sa le conectez cu celelalte 2 bucati in serie......... astfel as obtine teoretic din nou 8 ohm.....

Ar functiona aceasta configuratie cu amplificatorul? Cum s-ar calcula puterea muzicala in acest caz? Exista vre-un pericol pentru amplificator?

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu

Da, funcţionează. Aşa se leagă difurile din boxele de instrument şi sonorizare încă de acum 6-7 decenii.

Puterea se adună.

Nu e nici un pericol, doar să fazezi difurile.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator AHEULFREE

buna seara,ce imi puteti spune despre DJ SET DJ Amplificatoare PA Boxe 2x micro AMP 2000W ,cata incredere pot avea in capacitatea boxelor la :Performanta" pe care o dau ei in informatiile tehnoce si ce mi-ati recomanda ca echipament pentru dj cu boxe ,amplificator,mixer si 2 microfoane la un buget de cca 1300-1500 ron?multumesc mult.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator Ginel

buna seara,ce imi puteti spune despre DJ SET DJ Amplificatoare PA Boxe 2x micro AMP 2000W ,cata incredere pot avea in capacitatea boxelor la :Performanta" pe care o dau ei in informatiile tehnoce si ce mi-ati recomanda ca echipament pentru dj cu boxe ,amplificator,mixer si 2 microfoane la un buget de cca 1300-1500 ron?multumesc mult.

din câte știu difuzoarele malone și ibiza au un magnet foarte mic,deci...amplificatoarele de la aceileași firme au "sârme"în loc de tranzistori,deci sunt un dezastru.poate te ajută Dj Leco cu un amp.de vreo 500w pe canal.RMS,hehehe...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări