Vizitator Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Generatorul a fost construit prin anii 60 dar si acum este perfect functional, tuburile nu cred ca au fost schimbate vreo data iar precizia si stabilitatea sint uimitoare Interesant este faptul ca nu a avut rost sa schimb nimic in afara beculetului din bucla de stabilizare a amplitudinii, electroliticii au ESR foarte bun iar contactele comutatoarelor sint ireprosabile, rezistoarele in general supradimensionate, cam asa ceva se construia in acei ani... Link spre comentariu
Kosmin Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Interesanta jucaria. Cumva i-ati masurat si thd-ul pe la 1khz cu 1Vef ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Nu am avut timp sa-i masor THD, dar cum producatorul declara 0,1% /20Hz sint convins ca este dat corectAm uitat sa spun ca este vorba de AG-9A si aceasta este schema: heathkit_schema_ag9a.pdf Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Oricum, nu sînt supradimensionate rezistenţele, erau normale atunci, astăzi se folosesc din ce în ce mai mici ptr aceleaşi puteri disipate. Eu aş verifica şi capacitatea şi pierderile cond electrolitici, jucăria merită unii noi. Link spre comentariu
ionbel1 Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Of topic.Pe vremea impuscatului un var de-al meu a facut armata la securitate si facea de paza la ambasada SUA din Bucuresti.Ambasadorul sau altcineva din ambasada avea un fiu care mai intra in vorba cu soldatii de la poarta.De la acest pusti varul meu a primit tot felul de reviste printre care si un prospect Heatkit cu tot ce produceau atunci.Multe din produsele lor putea fi livrate si sub forma de kit(probabil de aici denumirea Heatkit);am rasfoit multi ani acea revista uimit de ce vedeam si visand la osciloscoapele si transceiverale americane. Link spre comentariu
cnegrea0 Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Of topic.Pe vremea impuscatului un var de-al meu a facut armata la securitate si facea de paza la ambasada SUA din Bucuresti.Ambasadorul sau altcineva din ambasada avea un fiu care mai intra in vorba cu soldatii de la poarta.De la acest pusti varul meu a primit tot felul de reviste printre care si un prospect Heatkit cu tot ce produceau atunci.Multe din produsele lor putea fi livrate si sub forma de kit(probabil de aici denumirea Heatkit);am rasfoit multi ani acea revista uimit de ce vedeam si visand la osciloscoapele si transceiverale americane.Adevarat, firma e cea mai cunoscuta firma de kit-uri si reputatia ei se bazeaza pe faptul ca oferea produse de altfel comercializate la preturi de cateva ori mai mari sub forma asamblata. Bine, alte vremuri, un Tektronix din anii '80 e imposibil de construit acasa la un pret mai redus, dar prin anii '50 aveau chiar si un televizor in oferta la jumatate de pret. Exista si azi kit-uri pe Ebay neasamblate, la preturi enorme, ce-i drept extrem de rar. Link spre comentariu
techno-pcb Postat Iunie 23, 2014 Partajează Postat Iunie 23, 2014 Tot de pe vremea impuscatului eu am un tub disponibil:GMI 90,tiratron sau etaj final RF.Il aveti chiar acum in imgine.E colosal de mare dar si datele tehnice sunt impresionante:tensiune anodica,max.33000V,curent anodic maxim,43 A,tensiune filament 2x27V la un curent de 7A. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum