Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soba ELECTRICA

yo9hnf

Postări Recomandate

Si mai e un aspect. Nu s-a intrebat nimeni de ce pe vremuri erau la mare cautare carpetele cat mai mari cu "rapirea din serai". Daca va uitati in pozele vechi facute la tara, aproape intotdeauna pe pereti sunt agatate tot felul de carpete. Pe langa functia estetica este cel mai bun exemplu de termoizolatie. Cred ca aceasta este cea mai simpla solutie pentru "micsorarea" camerei si incalzirea rapida a acesteia fara a interveni prea mult, asa cum se intervine la izolatia clasica cu polistiren. Apoi se face necesarul de caldura incepand cu un calorifer pe ulei cu puterea cea mai mare gasita in comert, 2500W (daca tine instalatia electrica a casei, daca nu, se alimenteaza din prima priza cea mai apropiata de tablou). Daca exista toate partile componente (rezistentele) mai degraba se face un "tarc" pentru rezistente, este o varianta mai rapida asa.Mai e o metoda care consuma minimum posibil. O patura electrica. Asa ai foc seara in soba la culcare si caldura toata noaptea acolo unde e necesar, sub plapuma. Daca nu va simtiti convenabil cu aceasta patura ca fiind alimentata de la retea se folosesc doua transformatoare 220V/12V si 100W pentru functionare continua legate cu secundarele impreuna ca sa se formeze un transformator separator. Treaba cu nasul scos afara din plapuma se rezolva cu o "casca" peste pat in zona capului dintr-o a doua patura electrica care formeaza o "sfera" de aer cald. A nu se uita ridicarea acesteia pentru aer proaspat. Poate parea extrema aceasta metoda dar daca ganditi ca un eschimos economisiti foarte multa energie asa (inclusiv la chestia aia in doi :da ). In aceasta situatie un radiator este necesar nu un convector pentru situatia iesirii din plapuma, cu prelungitorul aproape de pat (telecomanda). Asa, se poate face schimbul de haine in fata lui fara sa incalziti camera (sau doua radiatoare fata+spate de putere mica pentru a asigura incalzirea egala a corpului) si alimentate o perioada scurta de timp. Practic puteti sa iesiti in camera rece in pijama subtire si sa va schimbati in haine groase fara sa simtiti frigul.Eu am gandit pentru economia maxima la energie electrica cu complicatii financiare cat mai putine. Pare ciudata metoda dar este o metoda practica, orientata catre incalzirea corpului (incalzit local) si nu a camerei (incalzit general). Asa se rezolva cele doua zile de stat / dormit in acea camera tinand cont ca in restul timpului nu se sta in acea camera.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

3

• yo9hnf

2

• validae

2

• marius_3004

2

Top autori în acest subiect

Soacra-mea are asa ceva pe perete,chiar daca tema nu e aceeasi(la varsta ei mai greu se obisnuieste cu schimbarea...),si crede-ma, ajuta cat mortului ventuze carpa aia...pana nu se incalzesc peretii,tot senzatia de igluu o ai,asa ca tehnicile de incalzire de la eschimosi mi se par mai potrivite,iar dintre ele,"patul cu suflet" cred ca ar fi prima obtiune,pana la patura electrica :rade:

Link spre comentariu

In acea camera foarte inalta eu as face cat mai repede un tavan fals din orice se poate: OSB, tavan fals din polistiren (dar ceva mai gros sau mai bine pus inca un strat de polistiren expandat de 5 cm grosime) sau 2 straturi de material textil (fâş) (cu 25-30 cm distanta intre ele) agatate de tavan si pereti si, intre ele, bagata niste vatelina. Eu as prefera-o pe ultima deoarece s-ar putea face foarte repede ( intr-o dupa-amiaza) si materialul ar putea fi refolosit alta data in alte situatii. Fiind 2 straturi de material cu un spatiu de 20-25 cm intre ele , vor forma un izolator destul de bun, si astfel se reduce mult volumul de aer incalzit, prin reducerea inaltimii de la 3,5 m la 2,20 m. Plus ca ar da foarte ŞIC.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

La capitolul "eficienta&viteza" solutia "Stressmaker" e imbatabila.Daca poti realiza si chestia cu tavanul fals coborat, te poti gandi si la aeroterma de 2 kw ca o modalitate de luat in considerare.Discutand cu un cunoscut, solutia izolarii pe exterior e adecvata unei locuiri permanente (inertia termica contribuie la confort) insa pentru locuire ocazionala (2 zile cu noaptea dintre ele, gen casa de vacanta in week-end) e de luat in calcul varianta izolarii pe interior. Peretii dincolo de izolatie pot ramane reci, aerul din interior se va incalzi mult mai repede ( si eventual raci relativ repede dupa oprirea incalzirii la plecare).Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări