FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Buna ziua ! Am si eu un hdd-u samsung model HD256GJ / HD256GJ/D (sata2) nou pe care nu il vede pc-ul. Dar eu am observat ca are si niste pinii cu un jumper care nu stiu daca trebuie setat jumperul acela . Uitati acesta este hdd-ul in cauza . Ma ajuta si pe mine cineva ?? Astept un raspuns !!!! Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Daca placa de baza nu are interfata sataII,si ma refer aici ca ar avea una mai inferioara,adica sataI,trebuie setat jumperul care il face sa lucreze la standardul sataI(la WD-uri era al 2-lea jumper spre mufa sata).P.S: Ce placa de baza ai? Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Placa de baza este ASRock K8NF6G-VSTA,care cred ca este mai vechie pentru ca este pe socket 754 . Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Da....trebuie sa setezi jumperul pentru sata I de pe hard ca sa il recunoasca,ca e cipsetul vechi si nu recunoaste piesele noi. :sparge:P.S:Dar in specificatiile producatorului zice placa are suport sataII,cumva a avut placa antecedente?(ati scapat-o jos,ciobita pe undeva etc.) Link spre comentariu
Matrixu Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Scuze...acum am vazut ca ai scris ce tip de placa de baza este Ar mai fi de adaugat faptul ca placiile mai vechi trebuie instalat si driverul pentru SATA. Eu aveam un Asus K8VX, tot pe soket 754 si pana nu dadeam din bios la Power option "ACPI enable" nu i-mi vedea nimic pe SATA. Initial am scris asta : Era foaste bine daca specificai si ce tip de placa de baza ai, ca sa ne dam seama ce tip de SATA ai pe placa (1,2 sau 3). Sfatul meu este sa verifici pasii de mai jos : 1. Verifica cablul SATA cu un alt HDD sau DVR-RW si vezi daca cablul e bun 2. Verifica alimentarea HDD-ului. Eu personal am intalnit surse cu mufe de alimentare SATA defecte, iar daca ai un adaptor de la MOLEX la SATA, e posibil sa nu faca bine contact si HDD-ul sa nu fie alimentat. Daca HDD-ul se aude cum ruleaza sau se simte ca se invart platanele, nu inbseamna ca alimentarea este sigur buna 100% 3. Pune un jumper conform pozei de mai jos din manualul atasat de tine, pentru ca este foarte posibil ca Auto-negocierea intre placa de baza si HDD sa nu se faca corespunzator si atunci trebuie pus acest jumper pentru a indica ce tip de transfer se utilizeaza pe interfata SATA. Este foarte utila aceasta setare mai ales in cazul placiilor de baza un pic mai vechi, cu SATA I care nu vad intotdeauna automat HDD-uri pe SATA II sau SATA III. Acest jumper va seta HDD-ul pe tip de conectare SATA I (1,5 Gb/s) 4. Verifica HDD-ul in alt calculator (amic, prieten, vecin, etc) pentru a vedea daca acesta este detectat macar de unul dintre ele. Nu este exclus ca HDD-ul sa fie defect. Daca e in garantie si nici un PC nu i-l vede...fuga in service cu el. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Da,aveti dreptate,cred ca trebuie mutat jumperul cu o pozitie mai la dreapta la hdd-ul meu este setat pe pozitia aceasta din poza atasata de mine mai jos .Va multumesc pentru ajutorul acordat !!!! Sarbatori fericite incontinuare !!! Link spre comentariu
Matrixu Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Sa ne spui daca s-a rezolvat problema. Sarbatori fericite la toata lumea :smt103: Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Da o sa va spun daca o sa mearga,dar asta se va intampla tocmai maine pentru ca acum mai am altele de reparat si nu am timp momentan de el. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Buna seara !Va dau o veste rea sa stiti ca nu merge hdd-ul,dar nu ca nu este setat cum trebuie din jumper,nu merge pt ca este defect hdd-ul,adica nu se invarte de loc capul . Am probat cu un alt hdd-u tot samsung (sata), dar numai ca este de 160 gb si merge perfect fara nici o problema. Va multumesc pentru ajutor !!!! Sarbatori fericite tuturor !!! icon_jook :partyman: :smt103: Link spre comentariu
DonNCSS Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 "Zbori" cu el la garantie,daca mai ai. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2012 "Zbori" cu el la garantie,daca mai ai.Pai va anunt ca nu l-am cumparat eu acest hdd-u la luat clientul pc-ului si are vreun an si jumatate acest hdd-u,aaa si a apucat sa faca si un x pe acest hdd-u pe eticheta lui . Dar eu o sa-i spun sa incerce sa-l duca la garantie cu el,dar nu stiu daca il mai primeste la garantie pentru acel X pe care la facut pe eticheta hdd-ului......asta e acum o vedea clientul ce are de facut . O seara buna va doresc !!! Va multumesc mult,mult pentru ajutorul acordat !!!! La revedere !!!! Link spre comentariu
Matrixu Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Pai daca e doar un X cu markeru si datele de pe el sunt citibile iar eticheta de pe capac nu e rupta, atunci nu ar avea de ce sa i-l refuze in garantie.Numai sti cum e...cauta orice belea de la ambalajul original pana la nu stiu ce motive invocate de ei ca sa i-ti anuleze garantia. Daca sunt baieti seriosi, vor primi acel HDD in garantie. Toata stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum