Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor din curent in tensiune

Vizitator nehalem89

Postări Recomandate

• Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

7

• em2006

4

• Vlad Mihai

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Tin sa mai precizez ca schema desenata de smilex e doar un comparator, a carui referinta e tot de valoare foarte mica, ca si caderea de tensiune pe sunt.Deci nu prea ai ce formule cu amplificare sa folosesti acoloApoi, nu te supara, ti-e chiar asa greu sa apesi butonul 'raspunde', sau macar daca apesi butonul 'citeaza' sa golesti ce apare in casuta mesajului? :sparge:

Link spre comentariu

Fa rost, de ex de la dezmembrari, de un shunt industrial din manganina, de orice fel.Iti voi explica cum sa-l adaptezi la necesitatile tale.In afara unui voltmetru si a unui ampermetru (deci un banal multimetru), iti mai trebe doar bomfaier si pila.Cinstit, un shunt asa se face (ca la aparatele de masura), chiar daca la aplicatia ta ar merge si rezistoare obisnuite (NiCr), puse mai multe in paralel.Daca-l faci cum spun, nu vei avea deriva cu temperatura. Asa ca, neaparat fa-l din manganina, ca sa fie "a la carte". Pt o lucrare didactica merita efortul.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Valoarea si puterea sunt bune, sa speram ca inductanta formata din bobinaj nu va influenta la aparitia comutatiei si ca se va manifesta la 100% umplere cand deja nu mai conteaza deoarece e Vcc.Pentru cei 80mV oferiti la 8A, R1=62.75xR2. O pereche standardizata ar fi R1=27k si R2=430 ohmi sau R1=7k5 si R2=120ohmi. Se poate, de exemplu, si R1=27k si R2=semireglabil de 1k din care sa se regleze curentul dorit.

Link spre comentariu

Da, mai bine SMD-uri, asa cum sunt in invertoarele de sudare in emitori la igbt-uri (tot traductoare de curent).

Posted Image

In Bucuresti eu am gasit la magazinul de pe Grivitei cand am avut nevoie.

Link spre comentariu

10 rezistente pentru ce? in masina gasesti un shunt nu 10 rezistente ptr traductor de curent

5Oricum ,un shunt de masura e la urma urmei o rezistenta .In ce domeniu vrei sa iei licenta? -este o intrebare retorica .E bine totusi ca unele parti sti unde sa le gasesti .Imaginile nu se vad .
Link spre comentariu
Vizitator nehalem89

@tyc sunt la inginerie calculatoare si am ales ceva embeded, ca student la calculatoare se pune mult accent pe programare si mai putina pe electronica, pentru mine electronica e hobby si am facut electronica asa ca programarea si electronica fac familie buna din punctul meu de vedere, oricum sunt programator nu electronist, cele 2 domenii te ajuta sa intelegi la un alt nivel un sistem.@Vlad Mihai are o rezolutie suficienta pentru o simpla monitorizare, 10biti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări