Vizitator nehalem89 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Aha, o sa tin cont, oricum mai revin cu intrebari Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Tin sa mai precizez ca schema desenata de smilex e doar un comparator, a carui referinta e tot de valoare foarte mica, ca si caderea de tensiune pe sunt.Deci nu prea ai ce formule cu amplificare sa folosesti acoloApoi, nu te supara, ti-e chiar asa greu sa apesi butonul 'raspunde', sau macar daca apesi butonul 'citeaza' sa golesti ce apare in casuta mesajului? Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 inteleg, acuma studiam schema de la smilex, scuze ptr "citez" nu mai folosesc Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Fa rost, de ex de la dezmembrari, de un shunt industrial din manganina, de orice fel.Iti voi explica cum sa-l adaptezi la necesitatile tale.In afara unui voltmetru si a unui ampermetru (deci un banal multimetru), iti mai trebe doar bomfaier si pila.Cinstit, un shunt asa se face (ca la aparatele de masura), chiar daca la aplicatia ta ar merge si rezistoare obisnuite (NiCr), puse mai multe in paralel.Daca-l faci cum spun, nu vei avea deriva cu temperatura. Asa ca, neaparat fa-l din manganina, ca sa fie "a la carte". Pt o lucrare didactica merita efortul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Se gasesc pe la magazinele de electronice, de ex la syscom, 50A/75mV era vre-o 30-35 lei. Posibil sa aiba si mai mici Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 10 mohm, 5W, bobinat Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Valoarea si puterea sunt bune, sa speram ca inductanta formata din bobinaj nu va influenta la aparitia comutatiei si ca se va manifesta la 100% umplere cand deja nu mai conteaza deoarece e Vcc.Pentru cei 80mV oferiti la 8A, R1=62.75xR2. O pereche standardizata ar fi R1=27k si R2=430 ohmi sau R1=7k5 si R2=120ohmi. Se poate, de exemplu, si R1=27k si R2=semireglabil de 1k din care sa se regleze curentul dorit. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 10 mohm, 5W, bobinatAdica, ai gasit-o? Cum arata? Din ce material e? E bobinata antiinductiv?Arata-ne-o si noua.Deja ti-e lene sa postezi mai mult de 4 cuvinte? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Poate s-ar preta mai bine 10 rezistente de 100mOhmi in paralel. Astfel,rezistentele pot fi cu carbon sau pelicula metalica (fiecare trebuie sa fie de 0,25-0,5W in cazul asta) Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Da, mai bine SMD-uri, asa cum sunt in invertoarele de sudare in emitori la igbt-uri (tot traductoare de curent). In Bucuresti eu am gasit la magazinul de pe Grivitei cand am avut nevoie. Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 10 rezistente pentru ce? in masina gasesti un shunt nu 10 rezistente ptr traductor de curent Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 http://www.tme.eu/ro/details/oar3-r010f ... inate-3w/# sau http://www.tme.eu/ro/details/pwr4412-2s ... sdr0100f/# astea sunt... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 10 rezistente pentru ce? in masina gasesti un shunt nu 10 rezistente ptr traductor de curent5Oricum ,un shunt de masura e la urma urmei o rezistenta .In ce domeniu vrei sa iei licenta? -este o intrebare retorica .E bine totusi ca unele parti sti unde sa le gasesti .Imaginile nu se vad . Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 ce rezoluţie are portul Adc la uc? Contează şi asta. Link spre comentariu
Vizitator nehalem89 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 @tyc sunt la inginerie calculatoare si am ales ceva embeded, ca student la calculatoare se pune mult accent pe programare si mai putina pe electronica, pentru mine electronica e hobby si am facut electronica asa ca programarea si electronica fac familie buna din punctul meu de vedere, oricum sunt programator nu electronist, cele 2 domenii te ajuta sa intelegi la un alt nivel un sistem.@Vlad Mihai are o rezolutie suficienta pentru o simpla monitorizare, 10biti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum