Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lumina pt. tastatura

alex mm

Postări Recomandate

• Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

4

• Extasy2525

4

• alex mm

4

• adi_0106

3

Top autori în acest subiect

......cablu USB gasesti la mag ,care vand componente de calculatoare.pretzul e undeva in jur de 3.5 RON . :yawinkle: Atentie ,la care capat ,il tai ,shi sa ai grija,sa nu faci scurt cand masori cei +5 V. :smt039

Link spre comentariu

Interesanta ideea, am vazut tastaturi iluminate, preturile incep de la 1 mil in sus, ceva fain am vaz pe la 2 mil, unde tastele is slim si cu o culoare alb semi-transparenta. De asemenea mai sunt ledurile alimentate din USB pt laptop (personal, nu se merita, ca doar nu iti cad mainile daca legi tu direct din USB). Daca ai suportul tastatura culisant, arata foarte bine prinse pe marginea interioara a fetei (asa cum e si in poza atasata), ori se poate utiliza un neon pentru PC alimentat la 12V, daca vrei un efect de strobo, sunt si neoane controlate de sunet, dar asta merge fain pe melodiile dinamice, dar devine suparator la ochi. Eu am avut un timp montat un spot albastru micut, asta pana ce a crapat :(

Link spre comentariu

O chesti de genul asta de luminat tastatura am si eu....e un neon de 11W legat la o chestia dinaia de la un bec economic( care se arsese) alimentanduse la priza desigur :) ...scuze pt claritatea pozei, dar e facuta cu web cam-ul si e si invers pozata :P

Link spre comentariu

Scuze daca este off topicPentru Extazy2525Am inteles caci ai legat un tub de 11 W , sa zic clasic, la montajul electronic a unui bec economic? Daca da, poti sa dezvolti ideea?Multumesc

Link spre comentariu

Pai nu este deloc greu....tubul de 11W are la un capat 2 borne si la celalat capat 2 borne...ca la orice tub de neon clasic...la un bec economic daca il desfaci o sa vezi ca lampa aia e legata prin 4 fire de montajul acela ( in cazul meu becul se arsese, se poate strica si unu nou....e vreo 4 lei cel mult o chinezarie..nu iti trebuie unu de firma) o sa vezi ca la 2 dintre cele 2 fire este legat un condensator ( tine locul la starter de la neoanele mari) si e foarte usor de legat...o sa postez o poza cu desenul zis de mine...nu este greu deloc sa ii faci legatura...dupa ce desfaci un motaj dinala o sa iti dai seama cam ce am vrut eu sa zic ;)

Link spre comentariu

Si oricum parerea mea este ca e una dintre cele mai ieftine modalitati...eu am dat 3 lei pe tub si 2.5 lei pe bec neon....daca tiai face ceva pe leduri ai nevoie de vreo 4-5-6 leduri, si iti trebuie si sa fie albe, nu recomand sa fie colorate ca te rupe la ochi....eu inainte de neonul alb am avut unul albastru si mai mult de juma de ora nu puteam sa stau cu el aprins ca imi rupea ochii :(...si pe langa asta un neon are un consum foarte mic :)

Link spre comentariu

... mă face să mă gândesc la condensatoarele alea din starterele dp vremea lu nea nicu... nu ştia nimeni ce valoare are, dar se găsea în orice magazin cu piese de schimb... :smt003

Link spre comentariu

...... cateva ,din montajele becurilor economizor se pot observa in poza urmatoare cele din stanga sus, sunt chinezarii, shi nu functzioneaza mai mult de o saptamana. Shi pretzul e pe masura 3.8 RON :smt006

Link spre comentariu

Daca LED-urile sunt din aceeasi serie de fabricatie pot fi puse in paralel fara probleme,sunt oarecum identice.Am vazut si telefoane mobile care au LED-urile conectate in paralel fara rezistori de egalizare a curentului.Am cumparat o bricheta cu LED si de trei zile il alimentez cu 70 ma,se pare ca nu-l deranjeaza.Multe becuri "economice" se sparg la transport asa ca daca cereti aveti sanse sa primit gratis citeva numai bune sa recuperati electronica.Bafta la cunstruit!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări