Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare Acumulator!

strombi

Postări Recomandate

Buna Seara va adresez si eu o intrebare legata de un acumulator,as dorii daca se poate sa determin tensiune de incarcare si cum pot masuri cati MAh are?Acumulatorul este de la o masina de ras din cate stiu si in momentul cand il masor imi arata 1V ma indoiesc sa aiba 1 volt. Imi puteti da o pista de plecare? Va Multumesc anticipat pt.raspusnuri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• strombi

4

• icar

2

• remus68

2

• valangjed

2

Top autori în acest subiect

momentul cand il masor imi arata 1V ma indoiesc sa aiba 1 volt

Daca masori corect acea tensiune, inseman ca acumulatorul este descarcat adinc si mare lucru nu mai faci cu el!!! Daca este tip Li-XX, deja este periculos sa-l reincarci. Daca e tip Ni-XX, capacitatea ii este mult redusa, deci de nici un folos.
Link spre comentariu

Am aflat date despre acumulator dintr-o carte tehnica acumulatorul are 2,4 V la 1800Mah,am aflat ca in timpul incarcarii poate ajunge si la o temperatura de 40 C voi incerca sa il incarc la 1,4V 200 Mah e ok?

Link spre comentariu

Salut. Am avut o masina de tuns cu un astfel de acumulator (avea 1 singur acumulator). Acumulatorul este Ni-Cd de 800mAh (se incarca la 80mA 15h sau 240mA 5h). In masina de tuns avea un incarcator in comutatie. La multi ani !

Link spre comentariu

La multi ani ! Deoarece nu a pus o poza, si din exprimare, am inteles ca este vorba de un singur element de acumulator. In general aceste aparate sunt produse in China, si tot ce am intalnit era echipat cu 1, maxim 2 acumulatori Cd-Ni, NiMH etc. Eu am dat datele de pe un acumulator Cd-Ni dintr-un astfel de aparat. Nu am intalnit in nici un aparat acumulatori de 1800mAh. Sanatate

Link spre comentariu

Acumulatorii, mai precis bateriile de acumulatori, au trecute pe ele doua caracteristici importante pentru utilizator: tensiunera nominala (atentie, nu-i tot una cu tensiunea maxima la acre se incarca!) in V si capacitatea, in mAh. Aceasta din urma iti arata cit te tine acumulatorul pina la descararea optima, la un anume consum. Acumulatoarele tim Ni-XX se pot descarca doar pina la 0,9 V/celual. In cazul unui acumulator de 1800 mAh, inseamna va te tine 2 oare la un consum de 900 mA sau 4 oare la un consum de 450 mA.In cazul masinariei tale, poti pune si un acumulator de capacitate mai mare, sa zicem de 3000mAh, cu doua conditii: tensiunea nominala sa fie aceeasi si...sa ai loc fizic sa-l montezi!In cazul tau, cred ca e voraba de trei celule de 1,2V montate in serie, in acelasi pachet, deci ai o tensiune nominala de 3,6V. Capacitatea nu o poti masura decit cu un aparat specializat, dar o poti determina indirect: pui o sarcina la care ii sti exact consumul si vezi in cit timp se descarca acumulatorul pina la tensiunea de 0,9V/celula.Daca tu ai masurat 1 V pe trei celule, inseamna ca fiecare celula ar avea in jur de 0,3V, ceea ce e mult sub 0,9V/celula. De aceea vorbeam de descarcare adinca si defectarea acumulatorului, de obicei prin cristalizare. Pus la incarcat, tensiunea la borne creste datorita polarizarii electrozilor, dar capacitatea va fi aproape nula, asa ca punindu-i o sarcina, tensiunea va cadea imediat.Incearca sa cumperi alti acumulatori sau sa adaptezi unii pe care-i gasesti in comert.

Link spre comentariu

Capacitatea nu e constanta, e un grafic capacitate vs. curent de descarcare. Capacitatea de pe ei e valabila la descarcare C/10. La curenti mari o sa ai mai putin de jumatate din ce scrie pe ei.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări