Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tester telecomenzi RF

criss

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

14

• validae

8

• pamfil

6

• gica70

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Degeaba incerci ,doar cu diode vei avea semnal abia perceptibil ,chiar dacaradiocomanda este langa antena.O varianta la care si de la cativa cm fata de antena vei avea o deviatie maxima pe instrumenul de masura.

post-7672-139829563323_thumb.gif

Link spre comentariu

Ambele scheme sunt perfect functionale . Cu prima am verificat la vremea lor radiocomenzile de 35-72MHz.Acum este transformata in 2,4GHz.Si a doua schema este functionala, am testat si cu radiocomanda de alarma auto.

post-7672-139829563414_thumb.jpg

Link spre comentariu

mersi,1. Ce valori trebuie sa aiba bobina? doar 10 spire scrie dar nu stiu ce diametru, dupa aceeasta pe ce material sa o bobinez?2. ce valoare are trimeriul al doilea? tot 1.5k3. ce dioda sa folosesc?4. ce lungime sa aiba antena?cablaj pot folosi sau tot in aer este cel mai recomandat?

Link spre comentariu

Deci schema nu functioneaza asa cum a observat si criss sint lipsa multe precizari ,asa sint multe scheme inteligente care nu functioneaza.

Va rog sa motivati afirmatiile, incercati sa ajutati colegii de pe forum si sa le spuneti totusi de ce credeti ca nu functioneaza, eventual sa propuneti o schema buna. A fost amuzant offtopicul facut dar nu contribuia prea mult la topic.

editat de mircea calin

Link spre comentariu

Tinand cont ca nu este un aparat de precizie, valorile componentelor nu sunt critice.

Schema fiind simpla am considerat ca nu trebuiesc foarte multe detalii, dar...

-bobina are 10-15sp de CuEm 0,4-0,6mm bobinat pe diametru 4-5mm

-semirereglabilul in serie cu ap de masura poate fi inlocuit si cu o rezistenta fixa,valoarea poate fi 1-10k.

-am folosit dioda cu germaniu, poate fi si schottky

-la 433MHz antena are aprox 17cm

- montajul poate fi realizat in aer,pe cablaj, important cu trasee cat mai scurte

In paralel cu ap de masura (daca se foloseste un microampermetru) se leaga o dioda 1n4148 ,pentru protectie.

Din semireglabilul de 1,5k se regleza punctul de zero.

@manolo

De dimineta cat am baut cafeaua am facut montajul sa vezi ca e functional.

Si un mic filmulet.

post-7672-139829563586_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări