validae Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Incearca totusi cu diode cu germaniu.Clasa de precizie nu conteaza aici, sensibilitatea insa foarte mult. Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 din pacate nu am nici o dioda cu germaniu pe acasa. imi poti da cateva modele uzuale (pe care sa le gasesc la magazine electronice). Link spre comentariu
pamfil Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Incearca schema cu tranzistor. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Nu se mai fabrica, dar poti gasi prin radiouri vechi cu tranzistoare.Se foloseau EFD 108 in general. Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 am dat o cautare pe ebay si am gasit cateva:1N34A (acesta este cel mai des intalnit) 1N9141N270La TME nu am gasit nimic. Link spre comentariu
pamfil Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Degeaba incerci ,doar cu diode vei avea semnal abia perceptibil ,chiar dacaradiocomanda este langa antena.O varianta la care si de la cativa cm fata de antena vei avea o deviatie maxima pe instrumenul de masura. Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Si cu aceasta schema va functiona?nu cred. Link spre comentariu
pamfil Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Ambele scheme sunt perfect functionale . Cu prima am verificat la vremea lor radiocomenzile de 35-72MHz.Acum este transformata in 2,4GHz.Si a doua schema este functionala, am testat si cu radiocomanda de alarma auto. Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 mersi,1. Ce valori trebuie sa aiba bobina? doar 10 spire scrie dar nu stiu ce diametru, dupa aceeasta pe ce material sa o bobinez?2. ce valoare are trimeriul al doilea? tot 1.5k3. ce dioda sa folosesc?4. ce lungime sa aiba antena?cablaj pot folosi sau tot in aer este cel mai recomandat? Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Deci schema nu functioneaza asa cum a observat si criss sint lipsa multe precizari ,asa sint multe scheme inteligente care nu functioneaza. Va rog sa motivati afirmatiile, incercati sa ajutati colegii de pe forum si sa le spuneti totusi de ce credeti ca nu functioneaza, eventual sa propuneti o schema buna. A fost amuzant offtopicul facut dar nu contribuia prea mult la topic. editat de mircea calin Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Uite o schema fara instrument de masura, are indicatie sonora.Are toate datele necesare, primul tranzistor poate fi BF200 sau BFR91 preferabil. Link spre comentariu
pamfil Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Tinand cont ca nu este un aparat de precizie, valorile componentelor nu sunt critice. Schema fiind simpla am considerat ca nu trebuiesc foarte multe detalii, dar... -bobina are 10-15sp de CuEm 0,4-0,6mm bobinat pe diametru 4-5mm -semirereglabilul in serie cu ap de masura poate fi inlocuit si cu o rezistenta fixa,valoarea poate fi 1-10k. -am folosit dioda cu germaniu, poate fi si schottky -la 433MHz antena are aprox 17cm - montajul poate fi realizat in aer,pe cablaj, important cu trasee cat mai scurte In paralel cu ap de masura (daca se foloseste un microampermetru) se leaga o dioda 1n4148 ,pentru protectie. Din semireglabilul de 1,5k se regleza punctul de zero. @manolo De dimineta cat am baut cafeaua am facut montajul sa vezi ca e functional. Si un mic filmulet. Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 multumesc ambilor! ma pun sa realizez schema lui pamfil sper sa gasesc acasa toate cele necesare...revin cu rezultatul. Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 22, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 l-am facut, merge bine. numai introdeauna trebuie sa pozitionez antena. In aer am facut si ar trebui sa-l fac pe pcb deoarece cam sensibil este. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 22, 2013 Partajează Postat Ianuarie 22, 2013 Mai criss, bine-ai scris acolo jos ca esti din alta tara! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum