criss Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 BunaDoresc sa construiesc un tester pt telecomenzi RF de la alarme pt autovehicule.Am tot cautat dar fara succes, are cineva o schema cu un asemenea tester.Multumesc anticipat Link spre comentariu
popa ionut Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Daca te intereseaza sa stii daca emite ori nu faci in felul urmator: iei un aparat de radio si il dai pe FM si dai la cap de scala 108Mhz si apropii telecomanda de antena si apesi pe butoane.Testata 100% Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Ia de aici ceva simplu si ieftin, am la serviciu unul pe masa tot timpul: Link spre comentariu
criss Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 diodele acele bat41 pot sa le inlocuiesc cu altceva?ceva schottkyuri am pe acasa gen SB130 sau 1N5819. in rest doar zenere si diode de redresare am. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Poti pune diode cu germaniu de semnal mic de inalta frecventa sau orice diode schotky de semnal mic. Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Am achizitionat toate componentele necesare dar tot nu-mi functioneaza.Traseul/cablajul cum trebuie sa fie? l-am facut pe un cablaj de test si traseul este cam lung. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 La sute de mhz nu se lucreaza asa! Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 17, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 bun si atunci sa fac un cablaj sau in 'aer' sa prind componentele? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 17, 2013 Partajează Postat Ianuarie 17, 2013 Faci montajul in aer direct pe bornele instrumentului de masura.Instrumentul e de preferat sa aiba sensibilitate mare,intre 50-100uA. Metoda de montaj ,,in aer" e net superioara la inalta frecventa.Trebuie sa ai grija totusi sa tai teminalele cat mai scurt si sa lucrezi ingrijit, sa nu faci o invalamaseala de sarme. Daca instrumentul de masura nu e foarte sensibil sa nu te astepti la deviatii mari ale acului.Trebuie sa tii telecomanda testata aproape de antena care poate fi o antena mica telescopica..Oricum in lipsa unui circuit oscilant acordat, nu se poate vorbi de acordarea antenei, eu folosesc o bucata de sarma de 10-20cm de care apropii telecomanda urmarind deplasarea acului in timpul emisiei. Practic la puteri de emisie mari vei avea indicatii mari pe instrument.Telecomenzile auto din cauza puterii mici vor da deviatii mici pe scala. Se testeaza dupa principiul Emite/Nu emite, nu se judeca dupa marimea deviatiei acului. Intotdeauna testeaza mai intai bateria masurandu-i tensiunea pe o sarcina de cateva zeci de miliamperi, nu in gol. Daca montajul nu pare sa fie sensibil, testeaza-l apropiind un telefon mobil in timpul apelului.Acesta emite cu putere mult mai mare de peste 1W si va trebui sa provoace o deviatie importanta pe scala. Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 salut, mersi de explicatii!Am ansamblat dar totusi nu imi functioneaza pe teelcomenzile auto :(Pe telefon imi urca maxim 80uA.Antena este un fir izolat de vreo 15cm dintr-un cablu de alarma.Atasez poze cu modulul:Trimerul este reglat la 55 ohmi, aici imi prinde cel mai bine frecventele la telefon, dar telecomanda nu :( Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Nu vad clar in poze ce diode ai folosit.Pare ca ar fi ceva din seria BAT dupa culoare.Incearca cu diode punctiforme cu germaniu, din acelea din sticla, se foloseau in vechile radiouri cu tranzistoare.Telecomenzile auto se testeaza tinandu-le cu carcasa lipita de antena, puterea e foarte mica si de abia daca va devia instrumentul cateva diviziuni pe scala. Asta din cauza ca testerul e cu detectie directa si nu contine circuite acordate pe frecventa telecomenzilor. Exista si scheme cu sensibilitate mai mare, cu amplificatoare si circuite acordate, dar avand in vedere experienta ta scazuta in domeniu, e mai recomandata asta.Scoate potentiometrul si pune dioda direct pe instrument. Link spre comentariu
gica70 Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Inlocuieste c-urile de 18pF cu unele de sute de picofarazi pana la 1nF si pune capatul liber al antenei la masa ca sa faci o bucla cu diametrul de cca. 3cm. Cand faci masuratorile tine numai de marginile microampermetrului, nu atinge restul pieselor. Deasemenea scoate acel trimer de 47k (si strapeaza-l);mai mult te incurca. Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 sunt componentele 100% ca si in schema, diodele sunt BAT41 Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Uite unul din cele doua testere ale mele. Instrument de 100uA diode cu germaniu, condensator de 470pF pe antena si de 1nF pe instrument, fara potentiometru.Telecomanda e una pentru prize cu radiocomanda.Se vede in poza momentul testarii si deviatia obtinuta. Subliniez necesitatea unui instrument cat mai sensibil posibil, unul de 50uA ar fi ideal. Am legat capatul liber al antenei la borna minus a instrumentului cum a spus colegul gica70si am observat o imbunatatire a detectiei in anumita pozitie fata de antena. Link spre comentariu
criss Postat Ianuarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Am incercat si cu componentele enumerate de tine dar nici 1mm nu se misca acul :( in aceasta configuratie este mai sensibila la telefoanele mobile, cum il apropiu depaseste scala, dar pt telecomenzi nimic. Iar daca pun antena la masa imi scade sensibilitatea.diferenta dintre cele doua ampermetre ar fi clasa de precizie din care fac parte. a mea de 2.5 pe cand a ta de 1.5 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum