costy Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 A folosit cineva tipul asta de lentila? Vreau sa-l folosesc la o lanterna dar nu am mai folosit asa ceva? ledul e z-power. Din cate am vazut ar merge si un reflector combinat cu o lentila de lupa dar deja ma complic. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Am o lanterna ce foloseste asa ceva, merge super, nu e nevoie de oglinda. Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 adica exact aia de acolo? e facuta/cumparata? ce led foloseste? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Cumparata, foloseste led de 1W rotund cu lentila.Dar asta pe care o prezinti tu e dispersoare, nu face punct, face un spot uniform distribuir. Ca sa obtii rezultate optime ar trebui sa te duci cu ledul si o baterie la magazin si sa testezi pe viu ce si cum.Din pacate la magazinele online....Am vazut pe un magazin online o lentila special conceputa pentru lanterne, sa vad daca mai gasesc care era. Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 decat sa iau de la aia cu Z cu 15 ron mai bine imi incerc norocul cu asta Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Lentila acea ,care se mai numeste si colimator pt leduri (pt a nu confundata cu alte tipuri de lentile) e ok pt leduri .Probabil de pt ele a fost creata. Mai are si un suport (holder) pe care sta ,suport care are inaltimea si forma adaptata pt seria de leduri la care se potriveste . Mai sant si cu suport incorporat -in link este una cu suport ,ala alb- care nu au nevoie de holder . Cele trei picioare de sprijin se potrivesc in gaurile de la star si e plastic termo . Link spre comentariu
pusu Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Eu as folosi o lentila ptr o dioda laser. Dioda asta pe o distanta de 50m, punctul nu mai e punct ci are diametrul de vreo 5 cm. Cam ce lentila sa folosesc sa-mi faca punct si la 100m? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 De sticla metalizata. Link spre comentariu
pusu Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 De sticla metalizata. Da, mutumesc de raspuns dar pe unde se gaseste? Link spre comentariu
costy Postat Decembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Lentila acea ,care se mai numeste si colimator pt leduri (pt a nu confundata cu alte tipuri de lentile) e ok pt leduri .Probabil de pt ele a fost creata. Mai are si un suport (holder) pe care sta ,suport care are inaltimea si forma adaptata pt seria de leduri la care se potriveste . Mai sant si cu suport incorporat -in link este una cu suport ,ala alb- care nu au nevoie de holder . Cele trei picioare de sprijin se potrivesc in gaurile de la star si e plastic termo .multumesc pt raspuns, am deschis topicul in ideea ca a folosit cineva lentila aia sa stiu daca o fi buna de ceva. Vad eu cum o adaptez dpdv al prinderii pt ca nu folosesc star deala. O sa revin cu pareri dupa ce o testez. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Am folosit si folosesc asa ceva ,poate nu chiar modelul de 15grade -e ok.Aceast colimator nu necesita holder deoarece are suport incorporat . Se poate fixa cu silicon lichid ,nu bagheta (termo) ca se inmoaie datorita incalziri ledului . Suportul trebuie lipit in absenta ledului ,vaporii emanati de silicon (mirosul puternic acetic) ataca lentila/jonctiunea ledului .Cred ca daca sta 3 zile la uscat in spatiu deschis nici catelul nu mai simte.@pusuIn xeroxuri ,in aparatura medicala dezafectata si cam tot ce contine un laser cat de cat;de noi am vazut pe ebay. Link spre comentariu
pusu Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Ok tyc, am sa caut. Cele bune! Link spre comentariu
nicul Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 siliconul folosit in electronica nu contine acid acetic, doar cel folosit la bai si bucatarii are asa ceva.batstoanele glue stick nu sunt silicon. contin Ethylene-Vinyl Acetate Copolymer si Rosin Ester.am folosit epoxy 5 min pe cateva sute reflectoare (am dat si poza pe alt topic mai demult) si rezultatele au fost mai mult decat satisfacatoare. chiar daca scrie 5 min, ala e timp de lucru, rezistenta maxima se atinge dupa 24h Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Ziceam de siliconul ala la tub sub forma de pasta care se foloseste la bucatarii,bai ,motoare si e accesibil (cam in fiecare magazin de instalatii gasesti sanitar si e 5 lei tubul de 100ml) . Cu glue stick am avut ceva decepti in sensul ca dupa cateva ore de functionare continua aluneca colimatorul si se descentreaza .Oricum folosirea siliconului sanitar nu e o directiva ci numai o solutie , o idee. Pe de alta parte ,il folosesc de ani de zile si nu am avut reclamatii - am lipit de la cabine de dus (cred ca pt asta a fost creat) pana la oglinzi auto -.Lista substantelor de evitat la ledurile de putere e data si de Cree . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum