Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa video MEMORIE.

Cilibiu

Postări Recomandate

Salut tuturor, am procurat de curand 2 placi video cu ceva probleme.1. Nvidia 7900GT GOLDEN SAMPLE 512/2562. Nvidia 7900GT 256/256.Prima avea o mica problema si am facuto eu mult mai mare.Iar a doua are un integrat lipsa care nu stiu serie stiu ca doar e ceva pentru alimentare.Asa ca decizia mea a fost sa o fac pe cea de 512mb/256 bit.Am inspectato bine si se pare ca , cum a stat stramba in PC, sa dezlipit o MEMORIE de langa cipset. Serie K4J52324QC-BJ12 care din foaia de catalog este memorie de 512mb.Dupa un mic reflow am reusit sa fac scurt intre 2 pini ai integratului, asa ca lam dat jos ca sa fiu sigur ca nu mai are si in alta parte, iar in timp ce refaceam bilutele (metoda clasica, MICROSCOP,FLUDOR DE 0.3 parca si o mana fina) cand am ajuns la ultima biluta am reusit sa rup PAD-ul de pe MEMORIE, examinando la microscop mai bine se pare ca nu am cum sa refac acest PAD, (in general am refacut PAD-uri la BGA-uri) dar ghinionul a fost ca dupa 135 de bilute de cositor , a 136 (si ultima dupa 1.5 ore de holbat la microscop) am reusit sa o distrug, asa ca am ramas fara o MEMORIE.Intrebarea mea este, FUNCTIONAEAZA placa video si fara ea? gen ca la la PC cu memoria RAM, ca e mai putina asta e.Ce vad eu este ca sunt 8 integrate de acest fel, ma gandesc ca ei stabileste biti, sincer nu mam documentat asa adanc.Sau mai am o varianta sa pun un alt INTEGRAT de la placa video de 256mb cu seria K4J55323QG-BC14, care din foaia de catalog este de 256mb in loc de 512mb de cat miar trebui.Ce parere aveti si ce sugesti imi puteti da.As fi vrut sa o fac pe cea de 256mb dar din lispa seriei integratului, nu am posibilitatea sa o rezolv.Un an nou fericit ELFORUM. :101L.E din comparatia foilor de catalog, cele 2 memori sunt echivalente la pini, cu exceptia unui pin care sunt notati diferit, unul este notat BA2 la memoria de 512mb, iar acelasi pin la memoria de 256 este notat RFM.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

2

• porscheg

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu functioneaza fara o memorie si ar trebui aceeasi memorie in loc. Nu poate functiona schioapa placa video si nu, meotda clasica nu este fludor de 0.3???? si microscop ci o sita si bile de fludor. Asa nu se mai rup padurile.

Link spre comentariu

Ok si daca nu ai sita? si esti "obligat" sa folosesti altceva? ce ai folosi?

Iar fludor de 0.3 exista , uite aici >>> http://ro.farnell.com/crydom/d2425/ssr- ... dp/1200241

Deci pana la urma trebuie sa renunt la ea. Pacat ca totusi era buna, poate ma chinui si refac padul.

Iar sita pentru modelul asta de BGA de unde iau?

:nas:

L.E cand va ajunge masinile X-ray si voi primi pe invetar site pentru reparati BGA-uri, atunci voi folosi asa, sincer, sunt dispus sa cumpar sita pentru a face placa asta video, dar numa sa gasesc acest integrat.

P.S nu are cineva placa video 7900GT 256/256? Doresc doar 2 poze cu "dosul ei". Poate reusesc sa dau de integrat si sa o fac pe cea de 256.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări