DonNCSS Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Este un mare,mare fake!!!Cum dracu sa bagi usb-ul in banana si dupa sa apara pe n-aIplod(glumeam doar) starea de incarcare.Hai sa fim seriosi acum.Chestia aia este mai mult pentru dummies,care n-au ce face cu fructele si au chef sa-si bata joc de ele. Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Cum sa nu se "poata", uite aici documentatie din aceasi "categorie":viewtopic.php?f=74&t=132176viewtopic.php?f=74&t=133583viewtopic.php?f=74&t=78210viewtopic.php?f=74&t=129088viewtopic.php?f=74&t=105320Sint mult mai multe pe acolo dar nu mai am timp sa caut ......... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Fratilor, nu mai cascati gura pe Youtube la toti tampitii, se poate genera electricitate cu ajutorul fructelor, da ! contin acid citric sau alti acizi iar adaugand doi sau mai multi electrozi din metale diferite se genereaza un curent mic, tensiunile difera functie de metalele folosite. Problema e ca obtineti curenti MICI data fiind suprafata mica a electrozilor. Apoi apare si fenomenul de gazare a electrozilor si ,,bateria" astfel obtinuta va debita pe o rezistenta interna din ce in ce mai mare pana moare :cry: Sunt multe telefoane, mp3-uri, I-poduri, etc, care daca le atingi mufa de incarcare cu degetul umezit arata ca se incarca . Aveam la serviciu niste Sagem-uri care cum se umezeau la mufa, treceau pe ,,incarcare". Prietenii stiu de ce ! Am observat in ultimul timp o explozie de ,,descoperiri" stiintifice pe Youtube, unii reinventeaza roata,altii Perpetuum Mobile de diverse spete. Partea proasta e ca altii in loc sa puna mana si sa citeasca o carte serioasa, macar manualele scolare, se minuneaza de trucurile ieftine de pe net. Retineti ca si iluzionistii gen Dynamo se bazeaza pe Stiinta cand ne lasa cu gura cascata la tv. Dar trebuie respectati Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Fratilor, nu mai cascati gura pe Youtube la toti tampitii...................Da-le sa se "documenteze" cum am pus mai sus, subiectele astea s-au tot dezbatut si probabil ca o sa continue vesnic de acea nu cred ca e bine sa scriem si sa rescriem la infinit despre, asa vom umple forumul de timpenii, de acea e mai bine sa punem direct link spre astfel de "descoperiri"si discutii si o sa le "treaca repede", astfel se rezolva rapid problema...... Link spre comentariu
valangjed Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Cel mai simplu ar fi sa caute pe gogu "principile termodinamicii" si "legea conservarii energiei" dar crezi ca va cauta vreunul?Acolo trebuie sa citeasca , sa aprofundeze ideile ,asa ca mai bine se uita la un filmulet si spune "Uite baaa!Energie "moca". Link spre comentariu
cheluakame Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Citisem despre asta intr-o carte despre MacGyver, serialul cu Dean Anderson.Acolo spunea ca fructele acumuleaza energie electrostatica (intr-o cantitate mica bineinteles) si ca treaba poate functiona, dar nu in asa fel incat sa-ti incarce i-podul. In cel mai fericit caz, iti face un led sa licare sau sa se aprinda pentru cateva secunde.Insa mai este inca o chestie. Probabil asemenea cartofilor (persoanele mai in varsta, stiu asta ca pe vremuri se foloseau pe post de condensatoare pentru filtrare) si fructele de mai sus imagazineaza energie. Bagi 2 fire in ele, le lasi 5-10 minute si apoi faci filmarea.Dar repet, sa iti incarci telefonul/ipod/laptop/baterie auto de la fructe ... niciodata.Si in plus, cum mama ma-sii stia curentul sa se redreseze si sa mearga plus la plus si minus la minus? Sau ionii si electronii prefera fructe diferite si fiecare s-au grupat separat in mar si mandarina? Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Daca citeai ce am scris mai sus, vedeai ca e posibil sa obtii electricitate din fructe, legume, etcEste in principiu o pila Volta dar curentul este infim, si apare polarizarea electrozilor, bulele de gaz degajate in functionare raman la suprafata electrozilor si curentul scade rapid. Daca vrei incearca cu o portocala, iei o bucata de cupru si una de zinc de la o baterie AA obisnuita si le infigi in portocala si masori tensiunea rezultata. Daca inseriezi doua portocale, tensiunea se va dubla, poti aprinde un led.N-are treaba cu electrostatica, cititi cartile de chimie. Daca s-ar preda lectii de chimie sau fizica pe Youtube, n-ar mai avea atatea vizualizari. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Ba merge si asa daca bagi o mufa USB in banana aia ... bananocharger. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Ba merge si asa daca bagi o mufa USB in banana aia ... bananocharger.Mda, pina la urma merge, asa este, dar sa puna neaparat o siguranta de 10A pentru protectie, si cel mai bine merge cu citricele cu coaja cit mai groasa, chiar daca intra mufa greu trebuie insistat....Cu "metale" bagate in fructe (d`ale noastre ca portocale si lamii nu pre aveam) ne jucam din generala, ne placea cum ne "pisca" la limba, si nu aveam internet, ori tocmai acesta este secretul? Link spre comentariu
strombi Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Eu cand eram prin generala cu 2 table de zinc infipte intr-o lamaie am obtinut o tensiune infima de 0.01V Link spre comentariu
devdas_india Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 am sa ma duc in piata iau un kil de banane , un kil de portocale , si ,stecherele de la aparate le bag in banane si portocale , poate as mai fac economie la curent Link spre comentariu
dem3ntor Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 eu incarcam acu 2 ani iPlodu cu lapte cu cacao. :P Link spre comentariu
valangjed Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Eu cand eram prin generala cu 2 table de zinc infipte intr-o lamaie am obtinut o tensiune infima de 0.01VDaca puneai una de zinc una de cupru obtineai mai mult. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Eu cred ca discutiile de genul asta ar trebui mutate intr-o sectiune speciala ,,Ce tampenii am mai vazut pe youtube" nu pe Energii alternative :98 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum