aerodinamic Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Salut deschid acest subiect pentru o sursa alimentare comutatie de la 24v la 18.5v am cautat pe net si nu am gasit numai de la 24v la 12v daca cumpar o sursa 24v -12v nu stiu se poate modifica pentru 24v 18.5 v cu mici modificari pun si modelu de sursa pe care vreau sa o modific http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... 10a-p-3676 Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 am facut eu ceva asemanator, cu uc3843 cu stabilizator de 12v pentru alimentarea sa, un buck cu irfz44 de la 24 la 18v pentru un laptop, merge si ziua de azi. sau poti face simplu cu lm2576 doar ca ai limitare la 3A. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Cred ca se poate modifica sursa 24/12V in 24/18,5V.In principiu se modifica doar un rezistor dintr-un divizor rezistiv.Se mai poate face o sursa,de max 5A, cu un LM2678 si cateva componente. Link spre comentariu
gauss Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Sustin si eu varianta modificarii ... ramine cu calitatile asigurate de producator ! Atentie in cursul probelor ... procedurile cunoscute ( bec inseriat , alimentare cu tensiune redusa , electrosecuritatea , etc . ... ) Link spre comentariu
aerodinamic Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Sursa o folosesc pentru laptop o sa merg pe varianta modificari sursei 24-12v o sa revin dupa ce cumpar sursa Sarbatori Fericite si un An Nou Fericit! Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Cat costa sursa? Link spre comentariu
aerodinamic Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Cat costa sursa?Sursa e de 10 A 80 lei. Link spre comentariu
nickrvl Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 .................... sau poti face simplu cu lm2576 doar ca ai limitare la 3A.Sau 5A cu LM2678T-ADJ, tensiune ajustabila, cu acesta am lucrat eu.....http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... wyhicy.pdf Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 sa cresti de la 12 la 18,5, inseamna o crestere cu 50% a tensiunii de iesire, deci marirea considerabila a factorului de umplere generat de controlerul care il are sursa. In caz ca are asemenea rezerve la sarcini reduse, nu te poti baza ca ar avea rezerve si pentru 3,5A. Eu nu as fi asa increzator ca o poti ridica la cat ai nevoie, cat sa se merite sa risti cei 80 de lei. Mai bine studiezi convertoarele dc-dc, sunt chiar simple de realizat fata de un smps la retea. Uite un exemplu de convertor la http://danyk.wz.cz/univ_m_en.html care desi e pentru 12-18 la intrare, nu vad de ce nu ar merge si la 24, ca integratul duce 30, eventual marit proportional numarul spirelor pe tor. Am facut si eu un convertor dc-dc, varianta lui Trax de pe topicul dc-dc converter de la diy daca imi aduc bine aminte, cel cu 34063+mosfet, ca sa alimentez un letcon la 24 din 12. Sunt usor de facut aceste convertoare, cu materiale recuperabile de prin surse de pc (torul si sarma, diode redresoare). Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Sursa provine de la mivalexandria.... acuma e posibil sa fie o chinezarie banala/economicoasa sau sa fie o sursa bine pusa la punct, daca varianta 2 este valabila atunci marirea tensiunii nu cred ca poate fi o problema, in cel mai rau caz se rebobineaza inductanta/traful ( dupa caz ), problema ar putea aparea la puterea nou extrasa din primar/mosfet care va creste consistent, e posibil ca mosul sa fie nevoie de a fi inlocuit, si mai sunt si altele care ar putea aparea dar nu se poate sti nimic sigur pana la achizitionarea produsului si la fel si eu recomand totusi cumpararea acelei surse si adaptarea pentru noua tensiune, este mult mai eficient si usor sa te bazezi pe o arhitectura deja existenta in lipsa experientei suficiente de a creea alta noua, beneficiezi de protectii, design si alte minunatii deja existente. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Din acea zona de cumparaturi si nu numai, acele surse in comutatie au un transil de 15V la iesirea de 12. Cele care le-am vazut eu sunt cu uC nu cu analogice dedicate, teoretic tot un divizor citeste, dar trebuie identificat. Link spre comentariu
aerodinamic Postat Decembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Sursa provine de la mivalexandria.... acuma e posibil sa fie o chinezarie banala/economicoasa sau sa fie o sursa bine pusa la punct, daca varianta 2 este valabila atunci marirea tensiunii nu cred ca poate fi o problema, in cel mai rau caz se rebobineaza inductanta/traful ( dupa caz ), problema ar putea aparea la puterea nou extrasa din primar/mosfet care va creste consistent, e posibil ca mosul sa fie nevoie de a fi inlocuit, si mai sunt si altele care ar putea aparea dar nu se poate sti nimic sigur pana la achizitionarea produsului si la fel si eu recomand totusi cumpararea acelei surse si adaptarea pentru noua tensiune, este mult mai eficient si usor sa te bazezi pe o arhitectura deja existenta in lipsa experientei suficiente de a creea alta noua, beneficiezi de protectii, design si alte minunatii deja existente.Sursa e de la mivalexandria....si cred ca are si protectii pentru intrare esire e mult mai simplu pentru a o modifica. Link spre comentariu
aerodinamic Postat Decembrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Din acea zona de cumparaturi si nu numai, acele surse in comutatie au un transil de 15V la iesirea de 12. Cele care le-am vazut eu sunt cu uC nu cu analogice dedicate, teoretic tot un divizor citeste, dar trebuie identificat.Daca divizorul e cu semi reglabil si cu dioda zeener e foarte bine Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Nu, transilul trebuie scos daca se doresc 18V. E chiar paralel pe iesire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum