Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamp microfon dinamic

Vizitator fbm95

Postări Recomandate

Salut. Am cumparat azi un microfon Azusa dm-604 si mai apoi am aflat ca am nevoie de un preamplificator ca sa il pot folosi asa cum trebuie legat la pc .

Am gasit pe internet o schema care nu pare foarte grea si se potriveste cu impedanta de 600 ohm a microfonului :

http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/Audio/dyn_mic/dyn_mic.htm .

Stiu ce reprezinta componentele de acolo (rezistorii si tranzistorii ), doar ca nu imi dau seama ce fel de condensatori trebuie sa cumpar, care e diferenta dintre cele cu galben si cele cu paranteza - si la ce trebuie legat GND .

Daca aveti alte recomandari sau sfaturi , sunt bine venite . Multumesc !

Si inca ceva , oare gasesc componente la valorile din schema sau trebuiesc cumpuse?

P.S.: Sunt incepator.

L.E: sau ar fi mai in regula schema din postul acesta : http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=66&t=128327 ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• zal

1

• franzm

1

• HelliosSun

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ideal ar fi cu o baterie de 9V, sau chiar două înseriate, ptr a evita brumul unei surse de alimentare clasică. Bănuiesc că microfonul are un cablu cu mufă jack, în acest caz propun folosirea unei mufe mame cu contact suplimentar care să pună la masă intrarea preului, cînd nu e introdus jack-ul.

Link spre comentariu

Sau asa: Patru operationale într-o capsula (TL074 sau, pentru performante mai bune, ceva din seria LME), trei conectate ca amplificator cu intrare diferentiala si iesire SE (un banal amplificator de instrumentatie), al patrulea realizeaza GND virtual. Microfonul conectat bineînteles simetric. Totul alimentat asimetric de la doua baterii de 9V (preferabil acumulatori). Realizat cu componente SMD încape în carcasa microfonului. Scheme si date tehnice se gasesc gârla, de ex. în cartile si articolele lui D. Self (se gasesc pe net).Sau o solutie discreta.

Link spre comentariu

Patru rezistente si trei condensatori sigur se gaseau la magazinul ala... in schimb e mai bine ca ai optat pentru un montaj simplu gata-asamblat deoarece ai siguranta functionarii; in schema postata ti-a fost greu sa identifici si modul de legare a sirmelor de iesire si te mai impiedicai si de realizarea cablajului.Pentru realizari viitoare, retine aspectul ca legaturile de semnal se fac cu cablu ecranat.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări