lorik199 Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Cautand o schema pt un mic etaj final cu TDA2030 am dat de o aplicatie mai neobisnuita pentru el, mai exact o sursa reglabila de tensiune. Am realizat schema, numai ca la conectarea unui consumator oricat de mic tensiunea cade la 0, in gol regleaza perfect. Am incercat si cu alt integrat, nu e de vina acesta, singura madificare care am facut-o e ca am pus p1 de 10k, dar nu vad sa fie o problema de vreme ce e doar un divizor de tensiune. Nu imi dau seama de ce nu merge, e practic prea simpl sa nu mearga. http://powersupply88.com/adjustable-vol ... mpere.html Link spre comentariu
d2134 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Ai pus TDA2030 pe radiator de marime corespunzatoare? Link spre comentariu
DarthVader Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Ai grija ca TDA2030 nu mai e stabil daca amplificarea e sub 24dB (adica o amplificare de 16x). Seteaza la intrare (pinul 1) sa fie cam 1V, seteaza apoi amplificarea astfel incat sa ai la iesire 20V (deci amplificare 20x) si vezi apoi daca merge cu un consumator. Asa aflam daca de la stabilitate ii se trage problema. Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Cind n-au ce face unii deschid subiecte si altii arunca pietre in apa...Cred ca lui lorik199 ii trebuie sursa cu TDA2030 cum imi trebuie mie acum sa ninga la Cluj. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Nu prea stau asa bine cu engleza sau poate e o greseala de scriere insa cunostintele celui ce a postat schema nu prea le apreciezIn this scheme, adjustable voltage regulator IC 78L05 is used ...In aceasta schema,regulatorul ajustabil de tensiune 78L05 e folosit ...7805 e fix nu ajustabil.Teoretic poate merge practic nu prea vad utilitatea. Link spre comentariu
dorel_81 Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 @lorik199, mai multe detalii despre acea sursa reglabila cu TDA2030 poti gasi si in revista Tehnium International nr2 an98 Link spre comentariu
lorik199 Postat Ianuarie 3, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 Multumesc de raspunsuri, sursa am realizat-o din pura curiozitate, sa vad daca functioneaza si mai ales cum se comporta.Am alta sursa de care ma folosesc acum, dar voi incerca s-o fac si pe asta sa mearga, macar de amorul artei.TDA-ul a fost montat pe radiator , evident Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum