Vizitator pic16f Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 cum reusec sa sparg protectia la citire ? mie imi trebuie softul din acest PIC(12F629)!!ma poate ajuta cineva?sa spargi protectia la un PIC ... se poate dar ai nevoie de "jucarii" - citisem un articol despre o lucrare de doc pe tema asta - pe scurt respectivul taia cip-ul cu laser pana avea access la conexiunile interne pe pastila de Si apoi taia conexiunea intre blocul de CP si blocul de memorie program/date. Banui ca nu e cazul la tine din lipsa de echipamente.o metoda mai "ieftina" de "citit" softul dintr-un microcontroller necesita timp si un osciloscop bun. vezi pe google rezultate dupa "Simple Power Analysis" sau "Differential Power Analysis" - mai sunt numite si "Side Channel Attack"spor Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Pe niste placi am gasit 8 PIC 4 - 16f84 si 4 - 16f628 problema este ca in momentul in care le pun in programator (JDM) imi scrie la tipul picului Necunoscut (am un pic16f84a nou si ala il vede cand il pun) mai pot sa fac ceva cu aceste picuri? au ceva protectii activate ? unu din 16f84 avea o hartie cu 3 cifre pe ea lipita pe el. Orice sfat e bine venit. programatorul meu este asta http://www.instructables.com/id/JDM2-based-PIC-Programmer/ Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Programatorul este slabut dar poti incerca sa selectezi manual cipul si sa programezi cu un hex oarecare, sa vezi daca iti da eroare la verificare sau nu. Am facut si eu o proba de curiozitate cu un 16F84A fabricat in 2001 (0149) si un 16F628 (fara A) fabricat in 2003 (0350) cu pickit2. Ambele au fost detectate corect. Totusi stiu ca functia de autodetect nu functioneaza la modele mai vechi. Din experienta iti spun ca sunt destul de rezistente un singur F84 am reusit sa distrug in 10 ani de lucru cu pic-uri.Din ce imi aduc aminte la F628 era ceva cu un pin care trebuia lasat in aer. Stiu ca am avut probleme cu primul F628 si cu un programator cu soclu universal ZIF40, cred ca propic2. F84 mergea bine dar F628, pus la fel dadea eroare la adresa 0. Pana la urma am descoperit eu ca erau 2 pini uniti in soclul universal si F628 nu accepta asta. Trebuie sa ai conexiuni (doar) pe pinii 4,5,12,13,14 Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 ideea este ca integratele stiu sigur ca sunt functionale ca piese , nelamurirea mea este daca mai pot sa fac ceva cu ele ( in cazul in care au ceva protectii activate) , am incercat sa selectez si manual si tot necunoscut imi zice ( la capitolul pic in seara asta am terminat primul programator din viata mea si ma bucuram ca imi vede 16f84a ala nou si am zis ca fac o treaba si cu restul ) incerc imediat si cu un hex Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Protectia este doar pentru copierea softului din cip. Daca dai erase se sterge atat memoria cat si protectia deci nu asta e problema. Ai grija sa selectezi corect, F84 nu merge programat ca F84A pentru ca este alt sistem, mai rapid. Invers merg, adica sa pui un F84A si sa selectezi F84 simplu dar programarea se face mai greu. Sfatul meu este sa incerci sa iti faci un programator mai serios, o clona de pickit 2 ar fi ideal. Link spre comentariu
briobit Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 faceam cu cea mai mare placere dar nu stiu (inca) cum sa programez pic din programator ( parca era cineva pe forum care le vinde gata programate dar nu mai retin numele) Link spre comentariu
vcdec Postat Ianuarie 6, 2012 Partajează Postat Ianuarie 6, 2012 @briobit Ai MP pt PIC18F2550 programat pt clona de PICKIT2. Link spre comentariu
justMe Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 si protectia pt copiere cum se poate activa?se mai trece ceva la sfarsitul codului hex??? Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 si protectia pt copiere cum se poate activa?se mai trece ceva la sfarsitul codului hex???Pentru a activa protectia la citire, care este pe mai multe nivele, se seteaza acest lucru la inceputul codului in config, sau in momentul programarii setezi bitii de protectie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum