carageae Postat Noiembrie 1, 2021 Partajează Postat Noiembrie 1, 2021 Am vrut sa zic "baietii", e o exprimare generic-figurativa...in ABBA sunt doi baieti si doua fete...ce au ajuns acum e alta poveste...toti o sa ajungem mosnegi candva...care scapam de covid A propos de albumul recomandat de mine, producatorul e Peter Cetera...canta si in duo o piesa...si stilul pieselor seamana un pic cu "Chicago". Si din cate stiu Frida are si ea o colaborare pe album solo cu...Phil Collins. Eu zic ca amandoi sunt muzicieni suficient de seriosi ca sa putem spune ca "fetele" au avut activitate muzicala si dupa ABBA. Bjorn si Benny au colaborat tot timpul, din cate stiu au avut un succes destul de mare cu o opera rock "Chess"...si apoi "Mamma Mia" - sub forma unei comedii muzicale. Tot ei s-au ocupat de o editie de lux, remixata, a albumelor originale ABBA. Sincer eu nu am auzit diferente notabile, am CD-urile in varianta noua - au fost remixate benzile originale analogice multitrack. Daca va e dor de ABBA, cautati albumul recomandat de mine, dar si altele...va ofer o piesa care mie mi se pare cea mai lirica: https://www.youtube.com/watch?v=bF_6-pqRA_w Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 8, 2021 Partajează Postat Noiembrie 8, 2021 Cand inspiratia lipseste... ABBA Voyage released November 5th, 2021. Si precursorii... Artist: Coda Found Album: When The Earth Goes Quiet Country: USA Genre: Progressive / Post-Rock Released October 29, 2021 In rest, albumul este cum este. Se stie ca ABBA au fost o trupa de single-uri. Asa cum au fost piesele la liber inainte de lansarea albumului, asa si albumul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2021 Partajează Postat Noiembrie 11, 2021 (editat) Am ascultat acum tot albumul "Voyage". Sunt vreo 2 piese slabe, intr-adevar dar restul excelente (zic eu). Una din acestea din urma este "No doubt about it",, stilul lor clasic de acum 40 de ani. Cat despre pareri contra...e dreptul fiecaruia sa aibe gusturi muzicale. Unii cu maneaua, altii cu rapul, altii cu metalul...dar exista topic pentru fiecare gen (sau se poate crea) Editat Noiembrie 11, 2021 de fluffy37 Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2021 Partajează Postat Noiembrie 11, 2021 ABBA a ajuns un fel de "3 Sud Est" sau Ozone-ul moldovenesc. Nu inteleg cine si cum a reusit sa-si bata joc de ei in halul asta. Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 11, 2021 Partajează Postat Noiembrie 11, 2021 Revenirile si longevitatea sunt ca orice in lumea asta diferite de la persoana la persoana... in cazul nostru de la formatie la formatie. In general o revenire dupa un inteval lung este destul de deceptionanta, majoritatea aici se incadreaza, probail si ABBA, dar au fost multe mult mai proaste, precum Eagles, sau tentative gen Creedence... cat si unele de-a dreptul penibile la extrem ca Michel Bolton. Sunt remarcabile cele diferite, adica reveniri chiar bune: - unele sunt reveniri scurte, poate o singura piesa ca Blondie (Debra Harry) sau Jennifer Rush - altele sunt surprinzatoare gen Paul Simon - revenind in forta cu un stil total diferit... si nu o singura data. Oare mai va avea vreo sclipire? Cele mai remarcabile pentru mine sunt cele pe care le poti vedea ca o progresie (sau multiple recurente daca interpretezi pe calapod schizoid): - Fleetwood Mac este pentru mine campionul, pe la 70 ani oamenii astia concertau si compuneau si aveau intacta dorinta de a canta. Christine Perfect/McVie separata fiind de grup a avut o piesa remarcabila. Problema este ca si pe ei i-a atins un pic timpul, dar pe la varsta de 80 ani nu este o minune, oricum de cand l-au "concediat" pe Lindsay Buckingham au devenit cam penibili. Remarcabil este ca toti mai sunt in viata... probabil insa trebuie sa amintim de Peter Green, care nu mai este, desi perioda lui cu grupul este cu mult timp in urma... sa fie peste 50 ani, el la infiintat si condus. - poate ceva mai palida este si cariera lunga a BZNului cu alternanta Annie / Carola / Annie. - inegalabil ramane insa Leonard Cohen - in tinerete creatiile lui erau cam egale cu zero, insa pe masura ce se maturiza a inceput sa devina din ce in ce mai bun si numai cand a inceput sa imbatraneasca a inceput sa si straluceasca, din ce in ce mai bun pana la sfarsit, ca vinul. Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 (editat) La 11.11.2021 la 18:57, Liviu.Mihaiu a spus: ABBA a ajuns un fel de "3 Sud Est" sau Ozone-ul moldovenesc. Nu inteleg cine si cum a reusit sa-si bata joc de ei in halul asta. Hai sa nu exageram! Nu e chiar asa... Am ascultat si eu albumul...si oricat de surprinsi pot fi unii...o sa caut sa-l cumpar. Recunosc, ma asteptam la mult mai rau, primele piese nu m-au convins...dar cine spune ca e mult diferit albumul asta, inseamna ca nu a ascultat ultimul lor album, The Visitors...acel spirit vad ca il continua albumul de aici, tinand cont de trecerea anilor. Mie 2-3 piese doar mi-au placut in mod deosebit, dar ma asteptam sa nu imi atraga atentia niciuna. Intamplator insa am un prieten in Suedia, cam din generatia lor de varsta...astept si parerea lui si o sa revin aici...eu cred ca nu interesele comerciale au fost la baza aici. @Mircea: Eclipsa e un motiv grafic destul de generic...iar culoarea e oarecum dominanta pe albumele lor - a se vedea "The Visitors"...dar poate fi si lipsa de inspiratie...nu stiu cine s-a ocupat de designul albumului, daca e aceeasi persoana ca in trecut sau nu. Eu cred ca mai degraba e o coincidenta...nu vad de ce s-ar inspira un asemenea grup de la o trupa cvasi-necunoscuta, cel putin mie. Editat Noiembrie 13, 2021 de carageae Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Din cate stiu eu ABBA a inregistrat ultimele albume la Polar Studios si Bjorn si Benny se ocupau chiar ei de mastering... De retinut, ca o curiozitate tehnica, de studio, pt. vremurile din tinerete, acum nu cred ca ii mai tine sa faca asta, fetele inregistrau cate doua trackuri in paralel si le mixau...un fel de "chorus" real, fara procesoare...putini artisti chiar din linia 1 se pot lauda cu asemenea performanta vocala...am vazut asta intr-un documentar despre ei, chiar de ei spusa. Si ei o spuneau mai mult ca o justificare, nu ca sa se laude. As fi si eu curios unde au imprimat acum si cu ce...pe editia cu albumele remixate (tot de Bjorn si Benny) sunt poze cu benzile de mastering de 8 trackuri analogice...ştiu ei de ce le-au păstrat Link spre comentariu
Mircea Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 (editat) @carageae, a fost o gluma. Evident ca nu comparam niste necunoscuti total cu ABBA. Dar, se putea mai bine. Opinia mea: albumul nu e rau, un pic tern sau prea constant - insa si varsta/gusturile isi spun cuvantul dupa atatia ani. Repet, ABBA e o trupa de hit-uri, nu de albume (nu cred ca multi se pot lauda sa fii ascultat tot ce a pus ABBA pe discuri), insa acest album nu are nici un hit, nimic sa iasa din comun. Mai e ceva, ceea ce este o convingere personala: mai toti artistii si marii hit-isti (sic!) ai anilor 60-70-80 nu ar fi avut aceeasi sansa sau expunere in anii 90-20xx. Atunci foarte putini isi permiteau sa inregistreze, multi erau fabrici de muzica (vezi "curentul" Motown - de altfel un sunet excelent - unde cativa compozitori faceau hituri pe banda). Multi s-au zbatut in trecut in mizerie ca sa ajunga sa fie dati la radio si cunoscuti, si multe talente n-au ajuns niciodata sa fie recunoscute. Multe cantece a acelor ani devin hituri (cover) in anii nostri, cu toate ca interpretarea nu e neaparat mai buna, In ziua de azi, orice artist poate inregistra. Daca te ratezi, e cam vina ta, caci este la indemana oricui sa se inregistreze. Ceea ce aduce si o multime de gunoie la popularizare, din pacate. Editat Noiembrie 13, 2021 de Mircea Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 (editat) Madonna, a avut intotdeauna masteruri de foarte buna calitate, in special tot ce au fost albume anii 80. Ce m-a deranjat personal, este ca pe acelasi album am ascultat piese cu bass spart, (parca batea in toba de jucarie, alea ce se gaseau in magazinele comuniste), de exemplu "like a virgin" sau "material girl", comparindu-le cu "dress you up" de pe acelasi album "Like a virgin". Piesa "everybody" suna demential, nu simti fiss-ul de banda magnetica, al matritei, dar este de pe alt album. De la albumul "Ray Of Light", s-a cam schimbat un pic masterizarea, deh si curentul muzical. A inceput sa sune mai sters pe inalte, iar restul, foarte galagioase ca master, toate instrumentele sintetizatoarele, vocea, blana, muzica "urla", ca mai tot trendul actual. Un master IMPECABIL este al albumului "True Blue", piesa "white heat" suna absolut IMPECABIL. Are tot ce vrei in ea, inclusiv dinamica buna, crest factor. Editat Noiembrie 13, 2021 de DjLeco2021 Link spre comentariu
carageae Postat Noiembrie 13, 2021 Partajează Postat Noiembrie 13, 2021 Haideti sa ramanem la ABBA totusi. Putem deschide alt topic despre master-uri...analogic vs digital si ce mai vreti... A propos de Madonna, mie doar albumul True Blue mi-a placut...poate si din motive sentimentale...a fost prima mea bandă cand am primit primul meu magnetofon, un Rostov 105. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2022 Partajează Postat Mai 27, 2022 https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-61592104 Link spre comentariu
Atlas nou Postat Septembrie 4, 2023 Partajează Postat Septembrie 4, 2023 Buna Poi ultimul album ABBA afost OK. Au mai avut o tentativa acum vre-o 15 ani. S-a opus bruneta,nu mai vroia sa auda de ABBA. Ma mir ca a acceptat acum. Spor Alex Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum