Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ABBA

andreidaniel

Postări Recomandate

Domnu @carageae...felicitari pentru felul cum sustineti cauza ABBA. :aplauze Si pentru mine e trupa de suflet, desi nu trebuie uitat ca, contemporani cu ei, au mai fost cateva trupe disco, ce au facut pagini nemuritoare in muzica pop. Si as enumera doar cateva: Luv, BZN, A La Carte, Babe, Dolly Dots, Arabesque...Goombay Dance Band , Saragossa BandN`am zis nimic de Boney M, care au fost egali ABBA, doar ca aveau stiluri diferite -amandoua dragi si necesare.Una-peste-alta, zic ca anii `80 au fost cei mai buni in muzica disco-pop. :dans:

Link spre comentariu
Vizitator andreiamericanu

Niciodata, parerea mea, nu se va compara Boney M cu ABBA, ABBA are melodii cu mesaj, putem spune acelasi lucru si despre boney m?Se poate compara "Rivers of Babylon" cu "I have a dream" sau "Fernando"?..

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

La mine nu functioneaza . Noroc ca stiu piesa de acum zeci de ani si o mai ascult din cand in cand ! ...

O fi de la flash player.. Vezi sa ai ultima versiune.. Eu folosesc Firefox si merge. Daca nu era linkul pus corect, adica cheia nu vedeai preview-ul ci ori nimic ori linkul.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Un lucru nu pot pricepe. Am sa fac o paranteza, o paralela totodata. Va aduceti aminte de AlBano e Romina Power? Ei bine acestia s-au reunit la un concert mare in Rusia in luna octombrie 2013. Stirea completa o aveti aici:

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/al-bano-si-romina-power-impreuna-dupa-19-ani-video--26799.html

si aici inregistrarea:

watch?v=QmbTVJDO09k

Cum de acest cuplu a putut depasi momentul respectiv(disparitia fetei lor care a dus la divort) si a reaparut pe scena iar membrii trupei ABBA nu se pot reuni macar o data pt un concert grande?? Asta e de-a dreptul "ifos". Nici macar suma mareata nu i-a multumit.. De ce ?

Link spre comentariu

Pentru ca astia sunt constienti de faptul ca au o anumita vârsta si nu se mai ridica la nivelul asteptarilor. Ca o paranteza: Când s-a scris partitura pentru muzicalul Mamma Mia, autorii au trebuit s-o refaca de mai multe ori pt. ca n-au gasit soliste ale caror voci sa faca fata. Daca treceti în reviste toate "vedetele" muzicii usoare de azi, veti vedea ca multe stapânesc doar un spectru sonor f. îngust.

Link spre comentariu

Bineinteles. Va sugerez sa vizionati pe Youtube clipul..si veti vedea apoi si concertul AlBano impreuna cu Gianni Morandi, Toto Cutugno, Ricchi e Poveri. Superb. N-am ce zice. Foarte interesant de asemenea si de laudat totodata puterea de convingere a rusului. Statul suedez daca imi amintesc bine cu enorma suma de bani nu i-a putut convinge sa mai cante macar o data impreuna pe membrii trupei ABBA.. dupa mine is cam batuti in cap, desi e formatia mea preferata.Ricchi e Poveri ca o a doua paranteza desi sunt apropiati ca varsta de AlBano au cantat neincentat mai peste tot. Au fost 4 la un moment dat dar o membra s-a retras.. Dar ideea de a ramane impreuna a existat mereu. Ar fi putut fi asa si in cadrul ABBA sa mai cante o vreme impreuna in 3.. Dar e Italia aici, alti oameni, alta mentalitate, alte cutume etc. Am ramas pe bune impresionat ca au mai cantat impreuna. Acestea da, voci eterne. Iar ca o a treia paranteza voiam sa mentionez ca la nivelul lui AlBano s-a mai ridicat si Paula Seling care a avut onoare de a canta alaturi de interpret. Are voce, stie si limba, pune si suflet. E de apreciat lucrul acesta. Sunt multe pupeze romance si multi papitoi ca sa fiu direct care nu stiu sa lege bine 2 vorbe si gata apar pe sticla. :sparge:

Link spre comentariu

Eu ii inteleg. Ca sa canti acest gen de muzica , ai nevoie de o anumita doza de putere si sensibilitate distribuite relativ egal. Mai mult ca sigur, varsta isi spune cuvantul si sunt convins ca niciunul nu duce lipsa de bani. Eu m-am mirat intotdeauna de motivul despartirii lor. Exact cand succesul era maxim....

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator alex_polder

Soarta aceasta au avut pot sa spun aproape toate trupele sau interpretii straini si romani, mai ales atunci cand au cunoscut succesul fulminant sau culminant. Nici eu nu inteleg de ce.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

La ABBA cauzele au fost multiple ... Unele obiective - putine , unele subiective - majoritatea . Intre ei au fost si relatii de familie , cu bune si rele . O documentare aprofundata lamureste macar stratul superficial ce acopera aceasta situatie . Asa sant artistii ... mai ales cand inainteaza in varsta si devin mai mult oameni cu viata sociala . Valoarea in muzica nu e regula , mai ales pe intervale semnificative . In afara de asta , un varf al performantei e greu de mentinut , si mai greu de repetat . Mai ales ca vorbim de un grup care a facut istorie in muzica , pretentiile fanilor si criticii impun absolutul , ceea ce stim ca e aproape imposibil . Macar au lasat ceva in urma , desi nu au activat foarte mult . Orice flacara cu oameni la origine se stinge ... mai devreme sau mai tarziu .P.S. - sant doar parerile mele . Nu mai sant tanar , am o alta intelegere a vietii ... poate nu neaparat cea mai obiectiva . Asta e perceptia mea asupra subiectului . Oricum , voi spune o banalitate - subiectiv vorbind , mai greu de comparat un grup ca ABBA cu ce se prezinta azi pe scena muzicii ...

Link spre comentariu

Milionarii rusi apreciaza muzica anilor 80 !Pacat ca nu se intampla si acest lucru in Romania.Oare milionarii Romani sunt mai saraci s-au au arici la buzunar? :da

Link spre comentariu

Cred ca sant ceva diferente ... prin Rusia e de la sine inteles sa faci cate ceva si pentru comunitate ... poate nu intotdeauna ce e mai dezirabil sau mai mare nevoie , dar zic eu ca intentia conteaza . Oricum , baronii lor conduc cam in totalitate regiunile pe care le " stapanesc " de facto , muzica e o componenta mai usor vizibila , si cu impact mare , mai ales la tineri . Plus probabil ceva nostalgii , la ei a fost mai strict ca la noi , marii artisti au avut concerte propagandistice in anii ' 80 , legitimand o asa - zisa deschidere liberala , bineinteles " nasita " de conducerea de atunci . Smokie , Boney M ... astea - mi vin rapid in minte , au mai fost si altii !

Link spre comentariu

Intrebari, oarecum, retorice.Ce ar fi fost ABBA daca se nasteau cu 30 de ani mai tarziu?Sau, cine ar fi fost Maiakovski intr-o lume "capitalista"?Sau, ce s-ar fi ales de ABBA intr-o tara comunista?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări