marius_3004 Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Poate modifica cineva softul de la voltampermetru simplu cu pic16f876 pentru un lcd 2x24?E cel de aici viewtopic.php?f=11&t=101652,am doua afisaje 2x24 nefolosite,acum afiseaza dar la un capat,ramane mai mult de jumatate de afisaj gol si arata....... .Daca se poate muta scrisul mai la mijloc,sau sa apara si altceva scris,sursa 0-30 v 0-3 a in locul ramas liber,ar fi perfect. Multumesc. Link spre comentariu
nooob64 Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Bad post .... Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Stiu dar ...... Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Daca se poate muta scrisul mai la mijloc,sau sa apara si altceva scris,sursa 0-30 v 0-3 a in locul ramas liber,ar fi perfect. Multumesc.Ataseaza si tu sursa, ca nu stiu exact ce sa caut. Oricum, te pot ajuta doar daca-i scris pentru un compilator Mikroelektronika.Uite cum se face in Basic, dar e similar in C: indici pe ce rand sa scrie, apoi de la ce pozitie (ai grija sa te incadrezi in cele 24 de caractere, altfel il trunchiaza.Lcd_Out(1,1,"PPM signal width")' Write text in first row, 1st positionLcd_Out(2,3,"Ver.00, 11/2012") ' Write text in second row, 3rd position Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Am doar astea,nush daca te ajuta.Oricum ,cu programarea sunt ...... ,sa nu zic chiar bata.Multumesc oricum. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Uite aici ce trebuie sa schimbi (eu nu am PICBASIC PRO - http://store.melabs.com/prod/software/PBP.html), poti sa ti-l instalezi si compilezi cu schimbarile de mai jos. Eu nu am sa-l instalez, nu ma intereseaza PICBASIC PRO, dar raman la dispozitia ta pentru depanare. Bafta si da-ne de stire cum iti merge. Rutina de afisare (din arhiva de mai sus): EKRAN: ' LCDOUT$FE,2,"HAM=",#HAM 'If you need to see the raw value - asta-i comentat deci este ignorat LCDOUT $FE,$02,"VOLT =",DEC VOLT,",",DEC1 MV 'dec2 I've written two digits after the decimal point - aici inlocuiesti "VOLT =" cu ce vrei tu, dar lasi 4 caractere libere pentru valoarea masurata. De exemplu: "Tensiune[V]= " - asta inseamna 13 caractere folosite, raman 11 libere. LCDOUT $FE,$C0,"AMPER=",DEC2 AMPER,",",DEC2 MA - pui ce vrei tu la amperi. De ex. "Curent[A]= " - asta inseamna 13 caractere folosite, raman 11 libere. ' LCDOUT $FE,$C0,"AMPER=",DEC HVD- asta-i comentat deci este ignorat RETURN Acum exemplul complet: EKRAN:LCDOUT $FE,$02,"Tensiune[V]= ",DEC VOLT,",",DEC1 MV 'Afisare tensiuneLCDOUT $FE,$C0,"Curent[A]= ",DEC2 AMPER,",",DEC2 MA 'Afisare curentRETURNExplicatii PICBASIC PRO rutina LCD (o traducere f grosiera din turca):LCDOUT is used to send the commands. If this command is used in conjunction with LCDOUT $ FE attached, it means to send a command to the LCD. For example, to clear the screen LCDOUT $ FE, 1 command when we delete all the data on the screen. There are often some of the commands used in the program. These writing position (in place of the cursor) to get to the top of the screen LCDOUT $ FE, 02, Writing, location (the location of the cursor) to get per second line LCDOUT $ FE, $ C0 is given commands such as. In addition, the position of writing to any part of the screen is used to display the address. Exemplu din manualul de pe site-ul PICBASIC PRO: LCDOUT $FE, 1, "Hello" ' Clear display and show "Hello"LCDOUT $FE, $C0, "World" ' Jump to second line and show "World" Command & Operation$FE, $01 Clear display $FE, $02 Return home $FE, $0C Cursor off $FE, $0E Underline cursor on $FE, $0F Blinking cursor on $FE, $10 Move cursor left one position $FE, $14 Move cursor right one position $FE, $80 Move cursor to beginning of first line $FE, $C0 Move cursor to beginning of second line Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Descarcat,modificat si compilat...ioc,nu ma lasa daca e trial .Incerc sa gasesc alta varianta de soft.Daca modific acolo unde scrie volt si amper nu trebuie sa modific si sus unde scrie volt var word si amper var word?Multumesc Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 L-am compilat eu ...sterge doar extensia .txt"Var word" - defineste variabila respectiva ; nu, nu trebuie modificata. VOLTAMP.HEX.txt Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Merge.Multumesc fratello si thunderer Am scapat sa tot ocolesc lcd-urile ,fac doua surse reglabile Raman dator. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Anytime, my friend!LCD sunt mult mai prietenoase (si ieftine) decat credem.O zi buna si Un an nou fericit! PS: Acum ca tot ai lasat teama ( ) la o parte, pune mana pe un compilator si invata sa-ti faci tu insuti programele. Iti recomand MikroBasic PRO de la Mikroelektronika. Este moca pentru genul asta de programele, licenta iti e necesara pentru chestii mai complicate. Plus ca forumul lor de discutii si Libstock-ul sunt foarte utile. Raman dator. Asa este, esti dator sa pasezi la altul ce ai invatat/realizat azi. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 28, 2012 An nou fericit si tie!Asa e ,la inceput abordam totul cu teama ca nu ne iese, dar nimeni nu s-a nascut invatat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum