Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

POWER AMPLIFIER made by BECI ACOUSTIC

sogard_2003

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sogard_2003

18

• yogi72cj

8

• Yo4You

3

• vicelord

1

Top autori în acest subiect

Rezistentele de 0.33ohm la ce putere sunt?Si daca il alimentez la 2x24 nu tebuie sa scot o pereche de finali, sau schema merge numai cu 2 perechi? Daca mai pun sau scad din perechile de finali cu cat creste/scade puterea? :drinkers:

Link spre comentariu

daca il alimentezi la 2*24vca probabil ai vrut sa spui=24*1.4=aprox30vcc ;pt 8 ohm:Pdisip=15*15/8=30w Pdisi bd249=125wdeci POTI sa scoti cite un finalNU TREBUIE,nu te obliga nimeniImax=15v/8ohm=2APrez=2*2*0.33=2wdaca mai adaugi finali NU iti creste puterea in mod direct,doar poti sa il alimentezi la o tensiune mai mare,daca parametrii finalilor permit acest lucru

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

yogi72 meseriasa schema are amplificare mare si distorsiuni f mici e ceva asemanator cu ce a publicat mai demult ing aurelian mateescu in tehniumOricum is de parere ca TDA7294 tzi-l intrece :rolleyes: are mosuri in finalExista un "DAR" nu am fost atent ce putere scoate :weedman: Daca are 100W pe 8ohm e nec superiorNu stiu am vazut bine sau nu is BD249 si 250 nu???Eu am avut statie cu BD-urile astea :partyman: si se aude super In final avea numa BD249C si scotea 60W/8ohm

Link spre comentariu

categoria de trenzistoare BIPOLARE bd este destul de buna ..MOS-FET urile nici nu mai intra in discutie..dar sa ne gandim practic constructia unui integrat e mult mai complicata..(chiar daca are MOS-uri in el) sa ne gandim ca totul este construit intr-un spatiu mic..deci tehnologia de constructie este una destul de complicata..pot aparea erori...sa nu uitam de interferentele intre semiconductorii componenti ai integratului si alte minuni care pot influenta calitatea sunetului SA nu uitam ca asta e cel mai important lucru...Eu as alege schema pe tranzistoare pentru ca este destul de buna si stabila daca este respectata cu strictete valoarea pieselor de pe acolo EU l-am facut si suna mai bine comparativ cu TDA ...mersi ca mi-ati citit lungul discurs :prayer: :prayer:

Link spre comentariu

Mai taica mai daca iei TDA cumparate de la SGS thompson nu cred ca au erori ba mai mult le da fum la tranzistoii astia mici Apropo un procesor sti cate milioane de tranzistori are ??? si functineaza la o anumita frecventa dapai minte un integrat audo sa fim seriosi

Link spre comentariu

daca un procesor are de la milioane pana la zeci de milioane de tranzistori e facut bine ...asta nu inseamna ca integratele audio sunt facute la fel de bine!si un microprocesor nu functioneaza in domeniul frecventelor audio din cate stiu eu..vreau sa vad si eu un amplificator audio sub forma unui circuit integrat care sa aiba caracteristica de raspuns in frecventa ,liniara pe intreaga banda de frecvente audio..eu unu nu cred in ce scrie prin documentatiile respectivelor circuite integrate...si mai mult putem foarte frumusel sa masuram iesirea lui pe intreaga banda audio..eu cred ca pe capetele benzii capacitatea lui de raspuns si dezvoltare in putere a intregii game este cam proasta

Link spre comentariu

nu vreau sa se supere nimeni pe mine dar daca vorbim de HI-FI ne gandim si noi la ceva serios!Nu zic ca TDA nu e bun ci doar ca in el nu gasesti detoate si putere mare si fidelitate la o putere mare ....sa zicem ca se comporta corespunzator la o putere mica....pe cand tranzistorii deschid o mare poarta catre o fidelitate buna ,fara a pierde din caracteristici proportional cu cresterea puterii :prayer:

Link spre comentariu

Itzi zic eu despre ce este vorba orice amlificator solidstate adik cu tranzistori daca depasesti o anumita putere destorsioneaza :supz: la vacum state e diferit cand intra in distorsiuni lampa rotunjeste semnalul Ca atare amplificatoarele cu mosfeturi le ajung pe cele cu lampi numai ca sunt cam sensibile si la lipire si la manevrarea lor putand sa le distrugem ireversibil :supz: Sa fim seriosi in ceea ce priveste incapsularea integratelor gandestete bine ca sunt circuite integrate care functioneaza in unde radio pe la 400Mhz si e numai un cip de alea ce parere poti avea de unde e stabilitatea :smt006

Link spre comentariu

"Sa fim seriosi in ceea ce priveste incapsularea integratelor gandestete bine ca sunt circuite integrate care functioneaza in unde radio pe la 400Mhz si e numai un cip de alea ce parere poti avea de unde e stabilitatea" .....NU pot sa te contrazic :prayer: ..dar daca vorbim de amplifurile solidstate, cele cu mosfeturi ating puteri considerabile in comparatie cu circuitele integrate...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări