gabiferaru Postat Decembrie 26, 2012 Partajează Postat Decembrie 26, 2012 Salutare! Am avut "stralucita" idee sa incerc sa-mi modific detectorului de gaz Primatech Prevent 2000m astfel incat, cu ajutorul unui circuit aditional si a unei electrovalve de apa, sa poata detecta si preveni inundatiile. Din pacate, am reusit sa-l fac sa nu mai mearga pe functia lui principala, adica detectia de metan. Din ce-mi dau eu seama, microcontrolerul 12F629 la care este conectat senzorul de gaz TGS2611, nu mai reactioneza la variatiile senzorului si nu mai da nici o comanda pe pinii 6 si 7. Am incercat sa citesc pic-ul cu IC-Prog si schema de aici dar, se pare ca pic-ul e gol. E posibil sa-l fi sters in timpul diverselor interventii (lipituri), gresesc eu ceva la citire sau am distrus pic-ul? E cineva pe aici amabil, cu un detector identic, sa scoata dumpul din pic si sa mi-l trimita? I-as ramane profund indatorat. Multumesc! Cam asa arata schema de baza a detectorului: Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 26, 2012 Partajează Postat Decembrie 26, 2012 Daca ai citit "00" peste tot in PIC,inseamna ca este protejat la copiere...ceea ce ar fi de asteptat ! Link spre comentariu
gabiferaru Postat Decembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Intr-adevar, am citit doar 00 00 00... :jytuiyuE vreo sansa sa trec de protectie? Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 NICIO SANSA !!! Link spre comentariu
danb1974 Postat Decembrie 27, 2012 Partajează Postat Decembrie 27, 2012 Sanse sint dar nu sint ieftine deloc http://russiansemiresearch.com/en/Service/ Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 9, 2013 Partajează Postat Ianuarie 9, 2013 Tari rusii astia... Da` si preturi... intre 350 si 1500 eur-. Se pare ca la Atmel este bataia de cap mai mare, acolo sunt cele mai mari preturi. PIC-urile probabil ca stau mai prost la protectie, cel putin dupa pretul rusilor... Interesant. Link spre comentariu
10vid Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Nu cred ca preturile alea reflecta intocmai bataia de cap, ci mai degraba cat binevoieste clientul sa plateasca. Adica, cei ce se intreaba de ce cresc preturile la alimente de sarbatori in Romania, e simplu: pentru ca de sarbatori se pune foarte mare accent pe mancare, romanul e dispus sa plateasca un pret si mai mare. Un alt exemplu de pret nejustificat de mare, la firma la care lucrez, au cumparat o pereche de role dintate (cu diametrul de vreo 8 cm) de la niste americani cu 20,000$. Astia ai nostri au umblat toata tara-n lung si-n lat pe la mecanica fina etc. sa faca, dar nimeni n-a stiut cum. Au incercat si ei, masurand babeste cu sublerul sau prin aproximari, apoi au taiat din placa de otel cu fir de alama vreo luna de zile, dar pana la urma, rolele puse una peste alta nu se mulau. Si nu-i vorba de scule, ca avem scule si masinarii de ne sta mintea; minte n-avem. Dar firma fiind mare, de ce sa nu-i dea la american 20.000$, cand cu rolele alea scoti vreo 2-3 milioane $ anual productie, cu o anduranta a rolelor de cca. 10 ani. Revenind la problema, nu ai dat valorile pentru termistor si condensator in schema asa ca nu e prea clar ce a vrut ala sa faca acolo. Poti face si altcumva, nu neaparat cu PIC, uite aici o schema cu comparator cu histerezis: Link spre comentariu
gabiferaru Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Termistorul e smd si masurat in montaj ar avea in jur de 6kohm iar condensatorul este tot smd, probabil are cativa nF. Aplicatia analogica pentru sensorul mentionat am gasit-o si aici: http://www.figarosensor.com/products/2611app.pdf Link spre comentariu
ratoiul Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Salutare,Pe pinii 6, 7, ce fel de comenzi ai ? (ce actioneaza ?). Daca vrei, eu zic sa-ti scriu alt program. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Cred ca pe ambii pini ies 5V, care aprind un led si comanda buzzerul respectiv releul care inchide gazul. Link spre comentariu
ratoiul Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Buzerul alimentat la 5V (12V) genereaza semnalul de alarma ? Mai are un tranzistor inainte de releu ?Cum este intreaga schema ? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Nu, pana la led, buzzer/releu mai sunt rezistente si tranzistoare. Link spre comentariu
cristi71 Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 postati o poza cu respectivul senzor poate va pot ajuta cu unul identic. am mai multi de mai multe feluri si eventual va mai pot da unul sa va "jucati" cu el daca e la fel. Link spre comentariu
ratoiul Postat Ianuarie 10, 2013 Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 Fa-mi o schema asa cum este detectorul tau de gaz. Pe pinul 6 comand releul si aprind un led ?Pe pinul 7 comand buzerul ? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Ianuarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2013 postati o poza cu respectivul senzor poate va pot ajuta cu unul identic. am mai multi de mai multe feluri si eventual va mai pot da unul sa va "jucati" cu el daca e la fel.Voi pune poze.Fa-mi o schema asa cum este detectorul tau de gaz. Pe pinul 6 comand releul si aprind un led ?Pe pinul 7 comand buzerul ?Parca pe 6 se aprinde ledul iar pe 7 se comanda buzerul si releul. Acum nu sunt acasa, incerc maine sa scot schema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum