mecomanv Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 E diferenta dintre lemn si fibra de carbon...Tot ce conteaza,pt eficienta este forma si greuateta .Totusi ,cel mai simplu,si mai ieftin ,ar fi din lemn,dupa mine de brad pt ca se deformeaza foarte putin in timp,si este destul de usor. Trebuie alesi barazii care au fibre cat mai dese care au crescut pe creste ...,acolo unde vantul (si necazurile ) i-a inzestrat cu multe fibre binecuvantate pt noi . Secretul lu Stradivarius a fost tocmai acesta ...In plus se poate trata , tot cu sacaz ,sau parafina,prin fierbere ,ca sa nu intre apa in masa acestuia ... Eu am adunat aproape un rucsac de rasina in cateva ore de pe brazii care au fost raniti.... Privitor le energia eoliana ,marele dezavantaj sunt,pe langa altele, acumulatorii de plumb,care trebuie scimbati din cand in cand ,si cu preturl lor, aproape ca ca ai cumpara energia de la sc electrica... AR fi bine daca te-ar lasa sa bagi energia verde in retea ,contorizata ,si pe urma sa o folosesti tot de acolo.... Link spre comentariu
dacianu11 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Astea sun pozele cu eoliana cu magneti de HDD: Link spre comentariu
dacianu11 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Astea sun pozele cu eoliana cu magneti de HDD:vin si restul pozelor mai tarziu Link spre comentariu
dacianu11 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 vin si restul pozelor mai tarziu Link spre comentariu
dacianu11 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 vin si restul pozelor mai tarziu Link spre comentariu
dacianu11 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Imi cer scuze daca sunt prea multe poze, dar poate ajuta pe cineva. Palele sunt din tei, se cioplesc extraordinar de bine fata de brad. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Felicitari pentru realizare!Pozele cu siguranta sunt utile;cine are rabdare sa adune suficienti magneti,poate realiza cu bani putini o eoliana.Am folosit si eu de proba metoda ta de taiere a magnetilor.Nu l-am bagat in apa,dar am folosit o freza Proxxon cu panza de 0,5mm.L-am crestat pe o parte si cealalta,apoi s-a rupt foarte usor.Ce tensiune scoate generatorul in gol,la ce turatie?Ce diametru au palele? Link spre comentariu
dacianu11 Postat Ianuarie 5, 2013 Partajează Postat Ianuarie 5, 2013 Pai, cam la 60-70 de ture pe min. obtin cam 15V. Daca invart cu mana cat pot, obtin 60V, toate astea redresat. Palele care sunt in poze nu le mai am, le-am dat la cineva de pe forum, ca pentru generatoerul meu erau prea mici, aveau 2m diametru. Eu, daca o sa merg pe varianta orizontalelor o sa fac palele de 3m diametru. Pentru cei ce se apuca de cioplit pale, este mult mai bine sa le faca din tei, este mult mai bun decat bradul. Nu are noduri, nu se aschiaza si se ciopleste foarte bine. Trebuie facuta si "scobitura lui arcadius" Eu am gasit in Timisoara un magazin de calculatoare second hand si am cumparat HDD-uri cu 20 lei 12-13 buc. Am folosit cam 100 HDDd-uri, iar banii care i-am dat pe ele i-am recuperat in proportie de 90% din vanzarea aluminiului din HDD-uri. Intrefierul este cam de 15mm Link spre comentariu
eugenbt Postat Ianuarie 6, 2013 Partajează Postat Ianuarie 6, 2013 pentru varianta de eoliana verticala, exista in Almanahul Tehnium, din 1982, o schema buna pentru elice, cu regulator mecanic de turatie, se strang singure in vant puternic. almanahul se poate downloada de aici http://blog.copcea.ro/2011/10/11/almanahuri-tehnium/, la pagina 122 se gaseste articolul. Link spre comentariu
costinium6 Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 in 82 se facea electronica pe rupte, nu erau nici piese performante nici supermagneti, nici "scobituri" si regulatorul propus de florin tanasa era cu bile centrifugale! provoaca nostalgie intr-adevar revistele alea dar au trecut 30 de ani de atunci! Link spre comentariu
dacianu11 Postat Ianuarie 12, 2013 Partajează Postat Ianuarie 12, 2013 Toate astea se intamplau cam in perioada in care m-am nascut eu :ras:Doamne, ce a trecut vremea..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum