Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent FQPF7N80C

steffy89

Postări Recomandate

Ma poate indruma si pe pe mine cineva in directia cea buna? Vreau sa inlocuiesc un tranzistor FQPF7N80C cu altul,dar nu cunosc nici un echivalent.Stie cineva vreun echivalent pentru acest tranzistor?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

4

• popa ionut

3

• steffy89

2

Top autori în acest subiect

Alldatasheet ne spune ca FQPF7N80C este un mosfet in capsula TO-220F ( izolata ) cu Vds de 800V si Id 6,6A, acestea 2 fiind principalele caracteristici care intereseaza, ne mai uitam si pe la puterea maxim disipabila, pragul de deschidere, Rds-On si nu in ultimul rand la Ciss, apoi dai o cautare pe TME spre exemplu selectand parametrii principali interesati, Vds-800 si ID-6,6A si alegi varianta preferata din cele disponibile, stiu ca pare complicat dar de fapt este destul de simplu. In principiu conteaza ca atat Vds cat si ID sa fie de minim cat a avut cel original, daca e mai mult atunci cu atat mai bine, la alti parametrii, cum ar fi rds-on si Ciss conteaza ca valorile tranzistorilor inlocuitori la acesti parametrii sa fie de maxim cat avea cel original, daca sunt mai mici cu atat mai bine.
Link spre comentariu

Daca va referiti la General Electrik din Pitesti,s-a mutat la iesirea din comuna Albota,langa Baumax.Mi se pare ca ar mai fi unul in cartierul Gavana din Pitesti dar nu stiu daca sunt destul de bine aprovizionati cu componente! Multumesc pentru raspuns! O sa trec pe la magazinul din Gavana sa vad daca gasesc tranzistorul 8n80 sau chiar si pe cel original desi nu ma atrage deloc pretul lui :))

Link spre comentariu

La ce doresti sa folosesti tranzistorul respectiv? conteaza deoarece nu orice inlocuitor este utilizabil, sunt unii parametrii pe langa Vds si Id uneori la fel de importanti de care trebuie tinut cont, spre exemplu intre 8N80 si 7N80 sunt 2 diferente ce pot fi importante, atat la Rds-on cat si la Ciss, si o capacitate mai mare necesita un curent mai mare pentru a fi incarcata suficient de rapid mai ales la frecvente mari.

Link spre comentariu

La ce doresti sa folosesti tranzistorul respectiv? conteaza deoarece nu orice inlocuitor este utilizabil, sunt unii parametrii pe langa Vds si Id uneori la fel de importanti de care trebuie tinut cont, spre exemplu intre 8N80 si 7N80 sunt 2 diferente ce pot fi importante, atat la Rds-on cat si la Ciss, si o capacitate mai mare necesita un curent mai mare pentru a fi incarcata suficient de rapid mai ales la frecvente mari.

sa lasam teoria deoparte!!Eu in atatia ani de depanare niciodata nu am avut nici o problema cand am inlocuit 6n60 cu 8n80 4n60 cu 6n60 ,etc,asa ca lasati omul sa isi faca sursa de alimentare ..atata timp cat ai intrebat in ce este folosit,mi-am dat seama ca nu ai reparat prea multe surse de tv,monitor,dvd..etc..Doar nu o vra sa faca amplificator audio cu el... :ras: sfatul mau : Pune un 8N80 acolo dar verifica sa nu mai ai si alte piese defecte sa faca buff :ciuda:
Link spre comentariu

...sa lasam teoria deoparte!!...

Dimpotriva!!! teoria sta la baza oricarui circuit stabil si fiabil, din cate vad faci parte din categoria celor la care merge si asa..., ei dimpotriva prefer sa prevad dinainte cat mai multe variabile ca sa fiu sigur ca evit surprizele neplacute. In cazul de fata si eu tot la o sursa m-am gandit numai ca sunt atat de multe tipuri de surse, atat de multe configuratii incat este imposibil sa generalizezi, n-ai de unde sa stii exact ce sursa are el de reparat, n-ai de unde sa stii ce comanda are el pentru acel MOS, tocmai de aceea am si intrebat, ca astfel sa i se poata oferi detalii suficiente si optiuni viabile. SI as avea o intrebare pentru tine daca tot te dai zmeu: Stii ce este Ciss, Coss, Crss, Vth, Rds-On...?
Link spre comentariu

Cred ca nu am citit aceleasi carti ca sa ne tragem de sireturi Domn DJ!?In primul rand sa crezi tu ca a facut chinezu si a respectat ceea ce scrie in catalog..ai masurat vreodata capacitatea de intrare a unui moss si sa o compari cu ce este dat in catalog?ai masurat vreodata RDS-on la mai multi tranzistori Mos sa vezi ca difera de la cer la pamant cu toate ca ei sunt de acelasi tip si acelasi lot de chinez!!Ai masurat vreodata rezistenta B-E la BU808DFI la mai multe bucati din acelasi lot?!?Asa ca hai sa nu ne mai tragem de sireturi si sa sa fim realisti..stii e o vorba teoria ca teoria dar practica omara pe unii...si eu am zeci de clienti care vin si cer un tda7294 dar sa fie cu czx la sfarsit si tot felu de chestii...deci tot ce este china nu respecta parametrii de catalog!!!Si cu asta am terminat!!Nu sunt destui pe lumea asta care daca nu au si lotul la fel pe piesa zic ca nu merge nu e buna :nas: ...

Link spre comentariu

Asta-i culmea, tu esti cel care ma insulta si apoi tot tu ai tupeul sa ma acuzi ca ne-am trage de sireturi... ar fi comic daca n-ar fi totusi trist...

Eu n-am facut decat sa prezint niste detalii totusi importante pe care tu pari sa le ignori si este gresit, si am pus o intrebare legitima, la ce se foloseste tranzistorul ala... dar tu din cate se pare ai chef de scandal si nu te-ai putut abtine, doar pentru ca cineva nu-ti impartaseste opiniile nu inseamna ca ai dreptul sa-l insulti, daca consideri ca ai dreptate atunci incearca sa-l educi cu teoria de care tu pari a fugi, daca nu se lasa convins atunci ignora-l. Tu spui ca teoria nu are valoare, tu spui ca inlocuiesti fara stres 4n60 cu 6n60... cine iti garanteaza tie ca si anume comanda proiectata pentru 4n60 poate incarca suficient de rapid o capacitate dubla fata de cat a fost gandita daca nu verifici in prealabil? Evident ca sunt situatii in care se poate sa functioneze ok, dar sunt si situatii in care comanda nu se descurca cum trebuie...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări