Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Overckloking/Volt Mod pentru Saphire 3450 agp

Vizitator sharkyx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• georgeleus

12

• DonNCSS

5

• shuc

1

Salut,

Din experienta iti spun ca o placa cu magistrala de memorie atat de ingusta (64 bits) nu vei putea s-o ridici la performanta oricat te-ai chinui sa-i umbli in frecvente.

Recomandarea mea ar fi sa strangi ~200 RON -nu e o suma extraordinara- si sa-ti cumperi ceva pe 256bits. Un GF8800GT par example. Se-ntampla sa stiu una de vanzare aici.

Link spre comentariu
Vizitator sharkyx

Salut,Din experienta iti spun ca o placa cu magistrala de memorie atat de ingusta (64 bits) nu vei putea s-o ridici la performanta oricat te-ai chinui sa-i umbli in frecvente.Recomandarea mea ar fi sa strangi ~200 RON -nu e o suma extraordinara- si sa-ti cumperi ceva pe 256bits. Un GF8800GT par example. Se-ntampla sa stiu una de vanzare aici.

Scuze, dar e o placa pe agp, ce mi-ai dat tu e pentru pci-expres si trebuie sa schimb toata platformaAm un AM2 cu DDR2 SI cu soclu agp momentan, atunci nu stiam care e treaba cu latimea de banda si am zis ca daca tot am o placa pe agp, n-are rost s-o schimb si pe asta.Am gasit la cineva un radeon HD 3650 128 BIT/512 mb pe agp, vrea 90 de lei/ se merita s-o cumpar?
Link spre comentariu

Scuze, n-am fost atent la slot.Daca iti cauti mobo cu PCI-E automat trebuie sa mariti ce ai si sa-ti iei procesor compatibil. Asta daca nu gasesti tot una cu AM2+ macar.Pe langa asta, ca sa fie cat de cat present-proof, trebuie sa te asiguri ca e PCI-E 2.0 macar.Referitor la sugestia lui Dan, de acord cu GTX-ul 260, dar din seria 8800 trebuie sa te orientezi neaparat la generatia noua (bazata pe G92). Spre exemplu 8800GTX e bazat pe G80. Chiar daca are 384bits e sesizabil mai slab decat un 8800GTS G92 (cel din anunt) care are doar 256. La fel, tot din generatia G80 mai exista si 8800GTS-ul pe 320bits, care la fel e si mai slab decat G92.Scuze daca te-am incetosat, dar daca tot e sa faci o investitie, prefer sa fii informat.Referitor la intrebarea ta : pentru 3650 pretul recomandat e undeva la 80 ron. Daca e de p-aproape si poti sa faci proba, take it ! Vei simti diferenta, dar nu-ti inchipui ca va rupe avioane.(exemplu : daca pana acum jucai Crysis pe low ca sa-ti mearga fluent, cu 3650-ul il vei putea juca undeva la medium spre high. Pentru Very High iti trebuie ce-am discutat mai sus).Bafta !

Link spre comentariu
Vizitator sharkyx

Scuze, n-am fost atent la slot.Daca iti cauti mobo cu PCI-E automat trebuie sa mariti ce ai si sa-ti iei procesor compatibil. Asta daca nu gasesti tot una cu AM2+ macar.Pe langa asta, ca sa fie cat de cat present-proof, trebuie sa te asiguri ca e PCI-E 2.0 macar.Referitor la sugestia lui Dan, de acord cu GTX-ul 260, dar din seria 8800 trebuie sa te orientezi neaparat la generatia noua (bazata pe G92). Spre exemplu 8800GTX e bazat pe G80. Chiar daca are 384bits e sesizabil mai slab decat un 8800GTS G92 (cel din anunt) care are doar 256. La fel, tot din generatia G80 mai exista si 8800GTS-ul pe 320bits, care la fel e si mai slab decat G92.Scuze daca te-am incetosat, dar daca tot e sa faci o investitie, prefer sa fii informat.Referitor la intrebarea ta : pentru 3650 pretul recomandat e undeva la 80 ron. Daca e de p-aproape si poti sa faci proba, take it ! Vei simti diferenta, dar nu-ti inchipui ca va rupe avioane.(exemplu : daca pana acum jucai Crysis pe low ca sa-ti mearga fluent, cu 3650-ul il vei putea juca undeva la medium spre high. Pentru Very High iti trebuie ce-am discutat mai sus).Bafta !

Ehem, Crysis 2 pe low poate vrei sa zici ca sa mearga cursiv, GTA 4 cu texturile pe medium(daca activez low textures imi merge sacadat, nu stiu de ce) Mafia 2 pe low.Ok, am s-o probez/cumpar, daca nu rupe avioane macar o parapanta acolo....cica n-are cooler, plus ca eu vreau sa-i pun si niste radiatoare mici pe memoriile video, ce pasta termoadeziva e mai accesibila la pret?
Link spre comentariu

cica n-are cooler, plus ca eu vreau sa-i pun si niste radiatoare mici pe memoriile video, ce pasta termoadeziva e mai accesibila la pret?

Daca are radiator generos si tu ai un airflow cat de cat ok in carcasa, nu-ti face probleme.Daca vrei sa te complici cu racirea pe memorii iti recomand sa iei o pasta care se solidifica, nu vei vrea sa-ti alunece metalele printre chip-uri p-acolo.Revenind la subiectul thread-ului, daca-ti iei 3650-ul si instalezi ATI Control Panel, o sa ai o optiune de modificare a frecventelor; asta numai cu o racire corespunzatoare poti s-o faci fara sa ai probleme (gen blocaje sau artefacte).Deci un ventilatoras si niste fiare pe memorii ar fi binevenite.Spor !
Link spre comentariu

E posibil sa aiba o alimentare gen molex, am mai vazut. Oricum placile pe AGP nu ajung nici pe departe sa consume cat cele doubleslot de PCI-E, garantez ca merge si pe o petarda de Deluxe la 400W.

Link spre comentariu
Vizitator sharkyx

cica n-are cooler, plus ca eu vreau sa-i pun si niste radiatoare mici pe memoriile video, ce pasta termoadeziva e mai accesibila la pret?

Daca are radiator generos si tu ai un airflow cat de cat ok in carcasa, nu-ti face probleme.Daca vrei sa te complici cu racirea pe memorii iti recomand sa iei o pasta care se solidifica, nu vei vrea sa-ti alunece metalele printre chip-uri p-acolo.Revenind la subiectul thread-ului, daca-ti iei 3650-ul si instalezi ATI Control Panel, o sa ai o optiune de modificare a frecventelor; asta numai cu o racire corespunzatoare poti s-o faci fara sa ai probleme (gen blocaje sau artefacte).Deci un ventilatoras si niste fiare pe memorii ar fi binevenite.Spor !
Ok, am luat placa, asa arata: http://www.sapphiretech.com/presentatio ... id=1&leg=0Are firele smulse din cooler, la asta se referea cand a zis ca n-are cooler, nu-i bai, s-a rezolvat.Numai ca am alta problema, nu are iesire HDMI!!! vechea mea placa avea HDMI si de acolo scoteam semnal pentru sistemul audio printr-un adaptor de genul asta http://www.hienergy.ro/productimage.php?product_id=65 (nu stiu daca se vede)Placa mea de baza a suferit un schimb de condensatori, iar "mesterul" de la magazinul PC s-a gandit sa-i largeasca gaurile pentru a introduce piciorusele noului condensator.(cred ca a folosit un varf de compas foarte performant, dintr-o trusa "speciala" de la asrock...) http://www.asrock.com/mb/photo/AM2NF3-VSTA%28m%29.jpg (condensatorul de sub slotul AGP)Merge sa-i adaug o placa audio pe pci dar nu vreau sa mai bag bani in sistem, de unde as mai putea sa scot un semnal audio?Sar acum brusc la overcloking/eu folosesc Ati Tray Tools...mai sunt si alte programe de overcloking mai performante?am incercat si un bios mod si mi-am busit placa(cea veche), am zis ca nu mai incerc, am adus-o la viata dupa ce am scurcircuitat un chip de pe placa video, pentru ca nu ma mai lasa sa-i scriu bios-ul...m-am lecuit, nu mai vreau!Va multumesc anticipat tuturor pentru raspunsuri!
Link spre comentariu

Pai si stai asa. Tu n-ai placa de sunet onboard ?

HDMI nu am nici eu pe 8800GT-ul meu (care la vremea ei a fost super placa), dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa scot sunet dintr-o placa video.

Pot cumpara un adaptor de la DVI la HDMI dar in nici un caz nu cred ca-mi va scoate sunet (de regula placile care n-au HDMI nativ nu au circuitristica de sunet in ele); deci foarte probabil nici a ta nu va scoate sonor prin adaptor.

Oricum, nimic nu se compara cu o placa de sunet dedicata si crede-ma ca poti gasi solutii de buget fara probleme.

Creative Live! 5.1 a fost bigbang la vremea ei si-acuma o gasesti la undeva in jur de 30 ron.

Peferabil un Audigy 2, le gasesti incepand cu 50 ron.

Sa nu te-ntinzi la X-Fi-uri, o sa-ti faca probleme si-n fond nu sunt decat chip-uri de Audigy modate.

Cat despre OC avansat, iti sugerez sa cauti informatii aici.

Link spre comentariu
Vizitator sharkyx

E posibil sa aiba o alimentare gen molex, am mai vazut. Oricum placile pe AGP nu ajung nici pe departe sa consume cat cele doubleslot de PCI-E, garantez ca merge si pe o petarda de Deluxe la 400W.

Salut din nou, speram sa nu mai dau pe aici.Ieri sistemul meu s-a prajit un pic cu placa video achizitionata recent.Am observat ca tot se bloca chiar cand intram in jocuri, apoi a inceput sa se blocheze si in winamp.Am desfacut sistemul si am gasit mufa de 12v care alimenteaza placa de baza, topita.(si mult, mult, mult, mult...praf langa soclul agp, aproape ca l-am dezgropat)Nu cred ca sunt/au fost suficienti cei 400w(poate chiar mai putin, nu am masurat sursa, e un noname chinezesc banuiesc) Deci nu merge pe petarde, am fost pe site-ul producatorului si cere o sursa de minim 450w.Si inca o chestie "ciudata", placa asta video are un procesor grafic de 725mhz, in Aida64 imi zice ca gpu sta la 275 mhz...nu inteleg!Latimea de banda e de 15.5Gb/s, minimul stiu ca era intre 19.5 si 25 Gb/s...asa scrie pe gpureview.Ma gandesc ca poate n-am instalat driverii cum trebuie.Later edit!Placa de baza are sunet onboard, dar e defecta.Placa video radeon 3450(cea veche)are suport pentru audio, scrie si pe cutie.Imi pare rau ca la modelele 3650 s-a renuntat la mufa HDMI.
Link spre comentariu

La HDMI s-a renuntat pentru ca in urma sondajelor s-a dovedit ca lumea care vrea placi video ceva mai rasarite (cum a fost si asta la vremea ei, peste mainstream) nu cauta suport de televizor, ci mai degraba suport pentru doua monitoare.Spui c-ai gasit mufa P4 prajita ? :nebunrau: Imposibil !Chiar daca s-ar fi topit, cu siguranta n-ar fi putut sa fie din cauza ca n-a avut curent destul pentru componente. Oricum, avand in vedere limitarile de consum ale slotului AGP, singura problema ar fi fost alimentarea separata a placii. Dar repet, nu e imposibila topirea in conditii de exploatare normale (cand si componentele functioneaza normal).Pune o poza daca poti.Cat despre frecvente, din cate stiu eu, unele din chipseturile video se autoajusteaza in functie de incarcare.Trebuia sa fi incercat cu GPU-Z sau RivaTuner; aste-as cele mai bune programe de statistica si OC video.Imi pare rau de patania ta.Chiar imi pare rau.

Link spre comentariu
Vizitator sharkyx

La HDMI s-a renuntat pentru ca in urma sondajelor s-a dovedit ca lumea care vrea placi video ceva mai rasarite (cum a fost si asta la vremea ei, peste mainstream) nu cauta suport de televizor, ci mai degraba suport pentru doua monitoare.Spui c-ai gasit mufa P4 prajita ? :nebunrau: Pune o poza daca poti.

http://i.imgur.com/4Xxh5.jpgAsta e poza, sper ca merge link-ul.Daca te uiti atent se vad si firele galbene ca sunt un pic incinse.Aceeasi problema si in sursa/ manunchiul de fire e schimbat la culoare.E ca la friptura Rare, Medium, or Well Done...eu prefer well done, dar nu cred ca ma tine.
Link spre comentariu

Si era si sursa ANS. Astia de bine de rau faceau lucruri de calitate acum cativa ani.Net superioara Premier/Deluxe.Oricum, mi-e greu sa cred ca s-ar fi putut intampla din cauza placii video. Adica nu pot sa cred ca ti-ai luat tzeapa cu o placa "manarita". De fapt, ce dracu' sa manaresti intr-o placa video ca sa-ti provoace supraconsum pe P4.Cred ca alta a fost problema.In opinia mea, ramane o chestiune de coincidenta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări