Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum aleg un tv

Vizitator P FLORIN

Postări Recomandate

Vizitator P FLORIN

Va rog sa ma ajutați cu un sfat! Doresc sa cumpăr un tv LED acasa am semnal de la Dolce, ce tv pot cumpăra sa funcționeze cu acest semnal pentru ca am văzut la selgros o atent ionare ca unele nu funcționează decât cu un anumit tip de semnal!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pinky

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Semnalul TV de la Dolce vine printr-un mediabox. Acesta trebuie sa se conecteze la TV prin SCART. Pe langa tipul acesta de conexiune, mediaboxurile mai pot avea HDMI si / sau RCA. Programele mai pot fi receptionate pe RF adica pe cablul clasic TV sau pe retea de date ( Smart TV ). Receptia pe RF poate fi analogica sau digitala. Receptia digitala (DVB) poate fi DVB-C ( cablu ) sau DVB-T ( terestru - cu antena de camera ).Nu cred ca trebuie sa-ti faci griji in privinta compatibilitatii TV-Dolce/UPC/RDS.La alegerea unui TV primul criteriu este bugetul. Dupa aceea depinde de preferintele consoartei. Aceste criterii ar trebui sa fie ultimele dar deobicei sunt primele.Un criteriu foarte important este unghiul de vizibilitate. Cauta ceva cu 178/178. Valori mai mici inseamna unghi de vizibilitate mai mic, care se traduce prin modificarea culorii, contrastului sau luminozitatii de fiecare data cand iti modifici pozitia fata de ecran, chiar si cu cativa centimetri.Un alt criteriu ar fi ergonomia telecomenzii. Daca are butoanele dispuse precum soldatii la raport, nu vei putea opera telecomanda pe intuneric deoarece nu vei face diferenta intre butoane. Daca telecomanda este prea mare, va fi greu de operat deoarece nu vei ajunge la toate butoanele cu un singur deget. Cel mai comod este cand operezi telecomanda cu o singura mana si pe intuneric.Un alt criteriu ar fi producatorul. Daca bugetul este mic, atunci cu siguranta nu iti vei permite un producator consacrat. Nu vorbesc de cei mai scumpi. Avand in vedere aceste criterii, personal prefer LG. Pe langa toate criteriile enumerate mai sus, imi place foarte mult si meniul lui.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări