Vizitator eustefan88 Postat Decembrie 26, 2012 Partajează Postat Decembrie 26, 2012 Buna ziua, am tot cautat pe forum o idee asemanatoare dau nu am gasit.As dori sa iau semnalul direct din procesorul de sunet de la iesirile spate +Rr Gnd ; +Lr Gnd si cu ajutorul unui preamplificator sa ii adaptez 2 iesiri pre-out pentru statie auto.Iesirile din procesorul de sunet le-am identificat si am incercat sa le conectez direct la intrarile statiei care are filtru crossover reglabil si potentiometru pentru gain insa semnalul de la casetofon este prea slab, cu potentiometrul pentru gain setat la maxim se aude foarte incet.Apreciez orice idee si schema alimentata la +12..14,5 V Gnd , de preferat cu amplificatoare operationale, montajul vreau sa il incoroprez in interiorul casetofonului unde este destul spatiu.Multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 26, 2012 Partajează Postat Decembrie 26, 2012 http://sound.westhost.com/project32.htm Schema din figura 1. Link spre comentariu
Vizitator eustefan88 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Multumesc frumos, am tot rasfoit site-ul respectiv si nu stiu cum am ratat acea schema. In curand ma voi apuca de constructie si revin cu poze si detalii. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Nu este necesar sa realizezi si simetrizorul de tensiune cu U2. In locul lui vei monta doua rezistente de 22K si un electrolitic de 100uF. Link spre comentariu
Vizitator eustefan88 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Practic din schema initiala va ramane doar atat. Sa imi spuneti daca este corecta. Multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Este bine cu o singura exceptie: plusul lui C5 va fi intre R1 si R2. Link spre comentariu
Vizitator eustefan88 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Am realizat repede un cablaj pentru schema tinand cont de precizarea lui Remus. Daca este ceva in neregula cu asezarea componentelor va rog sa ma corectati, traseele sunt verificate si sunt corecte. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 In partea dreapta a desenului ai realizat gresit traseul din bucla de reactie negativa - R206 nu e bine conectata. Renunta la bucla de masa. Link spre comentariu
Vizitator eustefan88 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Am corectat greselile, acum sper ca totul sa fie in regula si sa trec la realizarea practica a montajului.Cablajul are urmatoarele dimensiuni: 58,5mm x 43,2mm.Pentru dimensiuni mai reduse se poate realiza cu smd-uri insa personal nu am indemanarea necesara pentru a plasa componentele. Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Cred ca era mai bine sa faci masa astfel. Link spre comentariu
Vizitator eustefan88 Postat Decembrie 28, 2012 Partajează Postat Decembrie 28, 2012 Am modificat cablajul conform specificatiilor.Postez si partea imprimata a cablajului in format pdf la o rezolutie de 1200 DPI pentru cine va mai avea nevoie.Revin cu poze dupa realizarea practica. pre amp pcb.pdf Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Ce operational intentionezi sa utilizezi? Link spre comentariu
Vizitator eustefan88 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Vreau sa folosesc operationalul din schema propusa, am deja un TL072CN de la ST.Am realizat si un cablaj mai inghesuit dar mai mic 46mm x 42mm cablaj mic traces.pdf Link spre comentariu
remus68 Postat Decembrie 29, 2012 Partajează Postat Decembrie 29, 2012 Lipeste un condensator de 100nF direct pe terminalele de alimentare V+ si V- ale operationalului (pe partea cu traseele cablajului). Link spre comentariu
Vizitator eustefan88 Postat Ianuarie 25, 2013 Partajează Postat Ianuarie 25, 2013 Am reusit sa fac si cablajul, este realizat in o ora de la placa de textolit la cum arata acum, din lipsa de timp m-am grabit si in momentul plasarii pieselor am realizat ca am printat cablajul invers. Urmeaa sa testez montajul si sa il pun in casetofonul auto. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum