Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depozitare acumulator laptop


morocanosul

Postări Recomandate

Acum am un laptop pe care il folosesc doar acasa. De aceea,am scos acumulatorul,pt.conservare,atunci cand era incarcat aprox.70% din capacitate(am citit pe undeva). Acum intrebarea este: Daca depozitez acc.la temp.camerei,cam la cat timp trebuie facuta o reancarcare/descarcare etc? Cum trebuie sa procedez? Mercy. SARBATORI FERICITE!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • morocanosul

    6

  • gauss

    5

  • Dr.L

    4

  • pinky

    3

Top autori în acest subiect

Teoretic , o data pe luna ... practic , macar la 2-3 luni ... LI-Ion ar trebui pastrati descarcati ( 10 % din capacitate ...) , probabil alti useri vor posta alte retete , nu e nimic universal valabil consfintit , chiar si fabricantii dau solutii contradictorii ... eu folosesc acumulatorii aproape continuu ( comoditate ... ) , ma tin de mai bine de 2 ani , ( MSI Wind si VAIO) , cu capacitatea la 80 % din cea initiala ( incarcati peste noapte , ziua reincarcati dupa ce se descarca ... ) , depinde mult de calitatea lor , unii noi , cu care vine laptop-ul din fabricatie , tin 3 luni , altii ... 3 ani , oricum se fac din ce in ce mai putin durabili ... ca sa poata fi inlocuiti , sint bani siguri in buzunarele producatorilor !

Link spre comentariu

Laptopul are 2,5 ani,acc. tine acum aprox.1,5 H,Ex. internet unde Batery Care, i-mi arata ca la consum 18 W,timp ramas 1,5 H(desigur,depinde de ce lucrezi cu calc.),dar ma intrebam daca acum este decuplata cam cat pot sa o mai mentin in conservare? Stiu si eu ca nu o pot mentine mult timp ,procesele chimice interne continua,deci este inevitabil sfarsitul,dar pt eventualitatea ca mai ies cu el ,cum o pastrez?Mercy. PS. De la alti colegi am inteles ca a se pastra la rece,nu inseamna la frigider! ci a nu fi expusa la caldura.

Link spre comentariu

Temperatura camerei ... mai greu vara , dar se poate gasi loc ... in nici un caz frigider ! ... daca nu-i faceti un ciclu macar la 3 luni ... capacitatea va scadea brusc , cam la 20 % , si acolo va ramine ... nu merg " regenerari " , ca la NiMH sau NiCd ...

Link spre comentariu

Temperatura camerei ... mai greu vara , dar se poate gasi loc ... in nici un caz frigider ! ... daca nu-i faceti un ciclu macar la 3 luni ... capacitatea va scadea brusc , cam la 20 % , si acolo va ramine ... nu merg " regenerari " , ca la NiMH sau NiCd ...

Multumesc pt. raspuns,dar nu am prea inteles chestia cu "in nici un caz,in frigider....dar se mai poate gasi loc",cam unde as gasi locul potrivit,tinand cont ca stau la bloc si in afara de frigider nu mai am alt loc decat la temp. camerei! Nu am nici beci! Am sa-i verific starea lunar si functie de rezultate am sa-i fac un ciclu incarcare/descarcare periodic! Este bine?
Link spre comentariu

Sigur e bine ... vara , intr-o camara , debara , la nivelul cimentului ... unde aveti cel mai rece in apartament , nu e asa critic ... nu e aliment , sa se altereze ! ( e afectat de la 50 grade in mod semnificativ ... ) .

Link spre comentariu

Pai in frigider sunt cam 10 grade. Temperatura e buna, insa umiditatea poate face probleme!

Desigur ca in frigider are loc,cat despre umiditate,daca o bag in punga si o videz,nu ar mai trebui sa am probleme cu umiditatea! Este corect?
Link spre comentariu

Vrei sa lasi mostenire acel acumulator?Din cate stiu eu, acumulatorii pe baza de litiu se pot arunca daca le scade prea mult tensiunea. Acumulatorii sunt ganditi la cel putin 500 incarcari-descarcari. Daca lasi acumulatorul in laptop nu va avea parte de cicluri prea dese de incarcare deoarece laptopul are un circuit de incarcare care nu permite reincarcarea decat atunci cand bateria scade sub o anumita valoare. Astfel se va produce o incarcare o data la cateva zile ceea ce inseamna ca in laptop bateria va supravietui cel putin 3 ani la o capacitate de peste 80%. In plus, vei avea siguranta ca atunci cand se ia curentul, nu iti vei pierde tot ce ai butonat in ultimele 3 ore in Word sau alt program. Laptopul a fost gandit sa functioneze cu bateria si alimentatorul simultan. Va deceda placa de baza inaintea bateriei.Sau poti sa bagi bateria in frigider langa racituri si jumere si sa o scoti o data la 3 luni sa traga condens pe ea si sa se corodeze toata electronica din baterie si sa o arunci la gunoi dupa 3 ani din cauza ca "s-a imputzit". Treaba cu umiditatea sta in felul urmator: nu se umezeste cat timp sta in frigider. Se umezeste atunci cand scoti ceva de la rece si vaporii de apa din aer se depun pe ce gasesc mai rece in preajma. Se numeste condensare.

Link spre comentariu

Unii Li-Ion sint incredibili ... am avut un telefon Nokia la care bateria m-a tinut ceva ani , si vorbeam cam 2 ore pe zi ... am schimbat-o , dupa ce mai tinea 1 zi in stand-by si cam 40 min. de convorbire ... cea noua m-a tinut 6 luni , si era Nokia cu holograma ...

Link spre comentariu

Sigur de la magazin autorizat , sint destul de familiarizat cu chinezii ... oricum copiile se vad usor , nu merita multa munca la o baterie de mobil ... deci se pot usor deosebi ... oricum NOKIA produce in China ... apropo de chinezi , au ajuns sa-si cloneze propriile contrafaceri , daca pot sa spun asa ... am vazut 3 contrafaceri ale unui produs , fiecare mai neglijenta si slaba calitativ decit cealalta ...

Link spre comentariu

Din tot ce sa discutat pe acest subiect,am ajuns la concluzia ca mai bine o las in laptop,stiu ca are protectie la supraancarcare,la 30 de cicluri incarcare(este contorizat de Battery Care,se recomanda o descarcare completa(aprox.3-5%),dupa aceea ciclul se reia. Am inteles ca de cate ori conectez alim. bateria considera ca este un nou ciclu de incarcare(chiar daca are 95%),deci dupa 30 cicluri,se recomanda descarcarea cum am spus si resetarea Battery Care. Desigur,nu vreau sa o las mostenire,dar ma gandeam ca daca tot trebuie sa cumpar una noua,acest lucru sa se intample ceva mai tarziu,pana atunci sa fac altceva cu banii!Mercy.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări