Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ceas nixie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 săptămâni mai târziu...

Ai gresit cu siguranta, dar nu din vina ta! Shema este desenata gresit, in shimb cablajul este corect. Urmareste conexiunile de pe cablaj si modifica-ti schema. Cind voi avea putin timp liber am sa o postez eu!

multumesc userilor care m-au ajutat, ceasul functioneaza surprinzator de precis l-am fixat dupa ceasul de la dolce si e ok :aplauze
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

In speranta ca cineva mai arunca un ochi pe aici. Schema este gresita, iar conexiunile intre cablaje se fac prin conectori. Din cate am verificat, nu se potrivesc conexiunile cablajului cu lampi cu cele ale placii de baza. Sa inteleg ca asa cum am realizat cablajele, daca pun conectori ca in imagine este corect ? (Imaginile nu-mi apartin, sunt luate dintr-o arhiva). Va multumesc. 

post-199853-0-46201300-1423660740_thumb.jpg

post-199853-0-60314900-1423661004_thumb.jpg

post-199853-0-22865500-1423661028_thumb.jpg

post-199853-0-69904900-1423661072_thumb.jpg

Editat de albasete
Link spre comentariu

Multumesc frumos. Tocmai aici este problema: dupa cum sunt pozitionati conectorii, placile nu vin pin la pin ca in imaginea de mai sus. Nu tin neaparat sa pun conectori, pun o panglica , dar cred ca trebuie interschimbate firele intre placi.  Adica : pinul 2 de la 74141 vine la K 1 (placa cu tuburi) si conform cablajului trebuia sa vina la K 0, de asemeni, pinul 1 de la 74141 vine la K 0 el trebuind sa vina la K 1, si problemele continua. Partea mai rea este ca am apucat sa realizez cablajul pentru tuburile Nixie si nu stiu ce sa fac mai departe, daca sa mai continui proiectul, desi mi-ar parea rau sa renunt. Poate cu putin ajutor din partea dvs. reusesc sa-l finalizez.Va multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări