cburlea Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Salut si Craciun Fericit!!! Am realizat un proiect, incinta acustica cu doua cai, floorstander, filtrate cu filtru in serie cum scrie la subiect! As dori sa stiu si mai multe amanunte sau, cel putin parerile voastre, despre acest fapt... pentru ca teoretic si pe hartie arata bine dar in practica... va spun ca sunt uluitoare... de parca ascult un singur difuzor! Am citit ca filtrul in serie este pretentios, in sensul ca tre sa dai multi bani pe difuzoare si acum am inteles de ce! Totusi as dori sa stiu si din experientele voastre daca se poate! Va multumesc! Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 31, 2012 Partajează Postat Decembrie 31, 2012 Salut si Craciun Fericit!!! Am realizat un proiect, incinta acustica cu doua cai, floorstander, filtrate cu filtru in serie cum scrie la subiect! As dori sa stiu si mai multe amanunte sau, cel putin parerile voastre, despre acest fapt... pentru ca teoretic si pe hartie arata bine dar in practica... va spun ca sunt uluitoare... de parca ascult un singur difuzor! Am citit ca filtrul in serie este pretentios, in sensul ca tre sa dai multi bani pe difuzoare si acum am inteles de ce! Totusi as dori sa stiu si din experientele voastre daca se poate! Va multumesc! - filtru serie!;- teoretic si pe hartie "arata" ca si filtrul paralel - filtrele paralel permit tratarea fiecarui difuzor al incintei in mod independent de celelalte; - la filtrul serie, modificarea unei componente afecteaza caracteristica fiecarui difuzor si punerea la punct este mai dificila. "Constant voltage Crossover network design" de Richard Small este un bun inceput de studiu, ca si cele expuse de Rod Elliot pe site-ul sau. - personal, pe incintele cu 2 cai, am observat o transparenta mai mare a sunetului in mai multe cazuri. Problema este ca tuningul este mult mai dificil, si, simularile sunt mai dificil de utilizat, raspunsul acustic fiind mult diferit de ceea ce arata simularea. - utilizarea filtrelor serie in productia de serie a incintelor este, dupa cum ati observat, mai mult decat limitata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum