Vizitator torrentu Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Buna ziua,Am urmatoare problema: Am internet de la cineva care din cand in cand trage din priza alimentatorul la router distanta de cablu utp este de circa 50 de metri si eu vreu sa sa pun la mine un transformator pe care sa il leg pe 2 fire din cablu UTP si la el sa pun cele doua fire pe alimentarea routerului dar vreau ca si transofrmatorul de la el sa functioneze daca al meu este oprit si inversRouterul aceepta 12V 1 APuteti sa ma ajutati cu un sfat sau daca este posibil o schema sau pise pentru a putea face posibila cerinta mea?Multumesc, Link spre comentariu
pinky Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Poti sa alimentezi din 2 alimentatoare in acelasi timp. Pentru siguranta sporita, intre plusul fiecarui alimentator si plusul routerului, pune cate o dioda care sa reziste la 1 A.Problema cea mai mare va fi ca pe cei 50 metri de cablu vei avea o cadere de tensiune atat de mare incat nu va functiona routerul. Sa nu care cumva sa te gandesti sa tragi 220V prin acelasi cablu cu firele de date, nu de alta dar risti sa provoci un incendiu sau sa omori pe careva.Poti sa alimentezi de la tine cu o tensiune mult mai mare (20-25V ), iar la capatul celor 50 metri sa pui un stabilizator de tensiune din care sa intre in router, printr-o dioda cu rol de separatie. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Se pot lega lega in paralel doua transformatoare cu punti redresoare, unul de la un utilizator si unul de la celalalt. Poate fi alimentat oricare dintre ele sau amandoua. Partea proasta este ca firul de alimentare de 2x50=100 m va produce o cadere de tensiune mare. Transformatorul aflat la distanta trebuie sa aiba tensiune in secundar mai mare. E bine sa existe un stabilizator de 12 V alimentat din cele doua redresoare in paralel.Succes! Link spre comentariu
valangjed Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Cred ca ar trebui un stabilizator pe fiecare alimentator pentru cazul in care ambele transformatoare sunt alimentate simultan sau un montaj care sa permita alimentarea routerului dintr-un singur transformator dar asta implica ceva mai multa electronica. Link spre comentariu
Vizitator torrentu Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 Multumesc tuturor pentu raspuns acum mai ramane sa vad ce solutie mi se va parea mai usoara Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum