ohamoha Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Salut.M-am apucat sa testez cele doua module din atasament. La receptor i-am pus un tranzistor + led pe iesire.Intrarea transmitatorului am conectat-o cu un interupator la +5V. Cand inchid interupatorul, led-ul receptorului se aprinde clar.Problema este ca led-ul mai palpaie si la intervale neregulate, probabil din cauza parazitilor.Eu vreau sa transmit un cod intre doua PIC-uri. Stiti vreun best practice pentru a filtra semnalele? Merci.Sarbatori faine bc_nbk.pdf txsawboost.pdf Link spre comentariu
vcdec Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Mai bine ati folosi niste circuite specializate, care in afara faptului ca transmit si verifica un cod specific (adresa) mai asigura si validarea dupa receptia a 3 coduri consecutive identice.De exemplu PT2262 si PT2272 sau HT12D si HT12E, eu cu astea am lucrat in ultimii 5 ani, cu module pe 433 sau 866MHz.Sarbatori fericite ! Link spre comentariu
ohamoha Postat Decembrie 24, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Multumesc. Foarte buna informatie. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 25, 2012 Partajează Postat Decembrie 25, 2012 O metoda simpla si sigura este FSK: transmisia de impulsuri pe doua frecvente diferite, una pentru 1 si una pentru 0. Daca unul dintre semnale are cel putin 10 impulsuri, parazitii nu-l vor denatura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum