Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transmisie radio cu module 433Mhz Aurel

ohamoha

Postări Recomandate

Salut.M-am apucat sa testez cele doua module din atasament. La receptor i-am pus un tranzistor + led pe iesire.Intrarea transmitatorului am conectat-o cu un interupator la +5V. Cand inchid interupatorul, led-ul receptorului se aprinde clar.Problema este ca led-ul mai palpaie si la intervale neregulate, probabil din cauza parazitilor.Eu vreau sa transmit un cod intre doua PIC-uri. Stiti vreun best practice pentru a filtra semnalele? Merci.Sarbatori faine

bc_nbk.pdf

txsawboost.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ohamoha

2

• vcdec

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Mai bine ati folosi niste circuite specializate, care in afara faptului ca transmit si verifica un cod specific (adresa) mai asigura si validarea dupa receptia a 3 coduri consecutive identice.De exemplu PT2262 si PT2272 sau HT12D si HT12E, eu cu astea am lucrat in ultimii 5 ani, cu module pe 433 sau 866MHz.Sarbatori fericite ! :101

Link spre comentariu

O metoda simpla si sigura este FSK: transmisia de impulsuri pe doua frecvente diferite, una pentru 1 si una pentru 0. Daca unul dintre semnale are cel putin 10 impulsuri, parazitii nu-l vor denatura.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări