Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

final stereo cu doua TDA2040

Postări Recomandate

Am adaptat un final stereo cu doua TDA2040 . Merge , problema e ca am un brum suparator , si am observat ca acest final are doua tipuri de masa .....am legat la fiecare dintre ele alimentarea dar tot brum..! Riplul pe alimentare e cam de 0.5Vvv pe tensiunea de 20 v. Am incercat un filtru LC , dar tot nimic ..! Ce rejectie de mod comun ar trebui sa am ...sa scot acest brum..?!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cum adica are doua tipuri de masa?Alimentarea e simetrica?Verifica sa nu ai bucle de masa si pune o poza cu cablajul sa vedem ce fel de configuratie la trasee ai

De fapt , si de lene , am folosit finalul cu 2 TDA2040 de la un tv color , deci nu se pune problema de bucla de masa . Apoi , ma refeream la cele 2 tipuri de masa pe care le are finalul original AN 7591 din combina PHILIPS .Alimentarea este de 20 de volti asimetric ( masa, + ) .
Link spre comentariu
Vizitator prutus

varza...finalul adaptat e tot asimetric?tda 2040 nu are probleme cu mase separate pentru intrare si etaj final .Sa nu fi folosit masa de intrare din Philips pe post de alimentare totala a tda-ului, pt ca aceea e de obicei luata printr-un etaj de putere mai mica sau printr-o rezistenta de 10-100 ohmi din masa generala.Ar fi iesit totusi fum din rezistenta sau altceva...poate ai adaptat un modul diferential la alimentare asimetrica , desi nici asta nu ar fi apucat sa functioneze prea mult...ai gresit ceva ce tine de arhitectura philips-ului.Poate avea intrare diferentiala pe integratul original, iar tda-urile sunt alimentate asimetric...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări