Vizitator dandanutz1987 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Salut. Sunt nou pe acest pe acest forum si imi cer scuze daca postez unde nu trebuie, am cautat cu search ce ma intereseaza dar nu am gasit nimic....Deci problema mea este urmatoare.. am un bloc de lumini de golf 3 stricat, in el se afla o placa mica cu circuite si din greseala am modificat un led acolo si am ars un tranzistor RFP15n05. stiu sigur ca acesta este ars finca am verificat condensatori si diodele care erau acolo, chestia este ca din greseala l-am alimentat invers..Rugamintea mea este si imi spune-ti si mie de unde pot sa iau acel tranzistor, sau un echivalent cu el. am cautat dar am gasit numai prin afara. este binevenita orice alta modificare care sa aiba fac acelasi lucru cu acel tranzistor..Multumesc frumos..am atasat o poza cu [email protected] Link spre comentariu
Vizitator dandanutz1987 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Si mai am o intrebare...cum il pot verifica sa stiu exact daca e bun sau defect? Link spre comentariu
popa ionut Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Poti pune acolo un IRFZ44N,IRFZ48N, se gasesc in majoritatea magazinelor de componente electronice.ai grije ca este un Moss-fet mie imi este sa nu fii ars altceva acolo...il masori cu aparatul de masura intre pinii 2-3 pe dioda setat aparatul trebuie sa dea o valoare 0.540 numai intr-un singur sens. si dupa iei prin incercati toti pinii la masurat si nu trebuie sa iti mai arate nimic,daca iti mai arata alta valoare este defect. Link spre comentariu
Vizitator dandanutz1987 Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Multumesc frumos...o sa incerc si o scriu aici ce am constatat.....nu cred ca am ars altceva....mai are un integrat mic cu 8 pini....dar acela are o dioda pe iesire care nu permite sa intre 12 v in el decat pe intrare si dioda am verificat-o si este buna...banuiesc ca se ardea si dioda...eu oricum nu ma prea pricep dar am un prieten electronist amator sa zicem...si el mia verificat piesele de pe el(cateva condensatoare si diode).. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum