dem3ntor Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Salut! Am un ceas cu radio phlips http://www.youtube.com/watch?v=FG0-sOLe6CM problema este ca "uita" ceasu la pierderea tensiunii. ceasul este facut cu mm5457. dati-mi o idee cum sa ii pun o baterie sa nu mai uite ceasul, va rog Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2012 cautand pe net dupa numele integratului am gasit situ asta http://www.hongyan-e.com/web/diy_digi03.htm si vad ca are o baterie de 6v pusa la + printr-o dioda, nu pot aplica aceeasi metoda la ceasul meu? Link spre comentariu
salsa Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Exact la schema aia ma uitam si eu mai devreme :)Chestia e ca mai trebuie sa faci un oscilator de 50 de Hz, altfel ramane la ora la care s-a luat curentul... Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2012 po'a sa ramana, tot e bine, decat sa o ia de la 0,dar este fiabila solutia? Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 intreb si eu .... de ce trebuie generator de 50 HZ? vad in stanga jos pe schema un cristal de cuart ... banuiesc ca trebuie alimentate integratele respective fara afisaj ca sa tina mai mult ... parerea meaam si eu o dracie de ceas care ii trebuie ~ altfel nu merge, dintr-un video mai complex dar la acest model vad ca inainte de punte nu culege nimic .... Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2012 schema a 2-a este un exemplu cu baterie de backup, eu la al meu nu am, deci Dl. de mai sus spunea ca daca vreau sa il fac pe al meu sa tina minte ora, trebuie sa ii fac cel oscikator.cred ca il las in pace Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Lasa-l asa man, am incercat acu cativa ani cu generator de tact, divizoare,etc. E destul de complicat, nu imposibil dar daca nu s-au obosit sa faca ei un back-up cu o baterie au avut motive.E generatie veche.Pune-l pe UPS Link spre comentariu
gaby Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Cauta datasheet-ul integratului de la ceas si vezi daca merge pilotat oscilatorul intern cu quart. Daca merge, modifici schema conform datasheet-ului si ii faci backup-ul cu baterie si dioda, daca nu merge il lasi asa. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Unele au ceas intern de back-up dar de precizie slaba fiind fara cuart.La absolut toate se poate adauga un generator extern de 50-60Hz realizat de obicei cu CD4060 care are oscilator si divizor interne. Problema e potrivirea nivelului de tensiune necesar la intrarea de tact a ceasului.Observati ca ceasul este pilotat de frecventa retelei si semnalul de 50 Hz se ia de pe transformatorul de retea.V-am spus se poate face la orice ceas, dar e o procedura relativ migaloasa, care nu reuseste din prima, poti sa parlesti CI facand experiente pe el. In Occident ei au reteaua foarte stabila si nu le cade chiar la orice vant ca la noi de aia nu au prevazut back-up la toate.Desi nu era mare lucru.Pentru ei Link spre comentariu
dem3ntor Postat Februarie 15, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2013 readuc in discutie ceasul meu philips cu o problema: nu se mai aprind cateva degmente, adica, ba se aprind, ba nu se aprind. problema sunt ledurile din afisaj.IC-ul care comanda afisajul este un MM5457n, iar in data sheet scrie ca display-ul este duplex, are cineva de vanzare asa ceva?Multumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum