Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Potentiometru

Vizitator andy340

Postări Recomandate

Vizitator andy340

Salutare, am un mic amplificator de la niste boxe iar potentiometrul de volum si inalte s-au stricat ( defapt volumul l-am rupt oricum nu conteza asta) chestia asta ca vreau sa anulez potentiometrele si sa le leg in asa fel incat sa fie pe maxim tot timpu. Potentiometrele sunt cu 6 pini. Va multumesc !

post-64671-13982954743_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristianvalentin

3

• remus68

2

• petru_f

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...

Salut postez si eu tot aici ca sa nu mai deschid alt topic...intrebarea mea este urmaroarea...Daca am legat semnalul de intrare si iesire la potentiometru printr-un condic de 100n(serie pe fiecare fir) semnalul este influentat?Va multumesc!!

Link spre comentariu

Pentru 22K ar cam trebui sa maresti valoarea condensatoarelor daca simti o atenuare apreciabila a frecventelor joase. Compara urechiometric montind condensatoare de capacitate mai mare (2,2...4,7uF).

Link spre comentariu

am avut o problema cu componenta de CC pe potentiometru,atunci cand il miscam si nu aveam semnal se misca membrana dif destul de sesizabil , asa ca la iesirea din PC am cu condic de 100nF legat in serie cu firul si pe urma legat la potentiometru de volum.... o sa scot condensatorul care este legat la intrarea in amplificator(pe pinul din mijloc)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări