Vizitator andy340 Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Salutare, am un mic amplificator de la niste boxe iar potentiometrul de volum si inalte s-au stricat ( defapt volumul l-am rupt oricum nu conteza asta) chestia asta ca vreau sa anulez potentiometrele si sa le leg in asa fel incat sa fie pe maxim tot timpu. Potentiometrele sunt cu 6 pini. Va multumesc ! Link spre comentariu
petru_f Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Faci punte mijloc si dreapta,la fiecare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2012 Partajează Postat Decembrie 23, 2012 Salut , pe capete pui o rezistenta fixa,la valoarea sectiunii potentiometrului si o punte mijloc-dreapta pentru pozitia maxim. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Salut postez si eu tot aici ca sa nu mai deschid alt topic...intrebarea mea este urmaroarea...Daca am legat semnalul de intrare si iesire la potentiometru printr-un condic de 100n(serie pe fiecare fir) semnalul este influentat?Va multumesc!! Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 semnalul este influentat?Depinde de impedanta liniei de semnal. Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 impedanta de intrare a amplificatorului este de 22K Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Pentru 22K ar cam trebui sa maresti valoarea condensatoarelor daca simti o atenuare apreciabila a frecventelor joase. Compara urechiometric montind condensatoare de capacitate mai mare (2,2...4,7uF). Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 am avut o problema cu componenta de CC pe potentiometru,atunci cand il miscam si nu aveam semnal se misca membrana dif destul de sesizabil , asa ca la iesirea din PC am cu condic de 100nF legat in serie cu firul si pe urma legat la potentiometru de volum.... o sa scot condensatorul care este legat la intrarea in amplificator(pe pinul din mijloc) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum