Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcare acumulatori

Vizitator moroenius

Postări Recomandate

Vizitator moroenius

Salut! Am niste acumulatori de 12v 3.3A. Vreau sa ii incarc si cum nu detin un redresor ma gandeam sa folosesc altceva. De curand s-a stricat imprimanta si am vazut ca are un adaptor care transforma din 220v in 24 v si 1A. Astazi am legat firele de bateria si le-am lasat cam 2 minute timp in care bateria s-a incarcat putin. Daca o las un timp mai indelungat risc sa o stric ? Pe baterie la instructiuni de incarcare imi arata ca am nevoie de 15V si 0.99A maxim. As putea sa leg ceva in paralel, un consumator sa mai scad din puterea de incarcare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

4

• ronyku

1

• puriu

1

daca ai 2 accumulatori poti sa-i inseriezi in niciuncaz in paralelin cazul asta tensiunea de 24V nu este suficienta pentru ai aduce la capacitatea nominalaai nevoie de cel putin 28 Vsau incarci cate unu si pui in serie pe circuitul de incarcare un bec de 24V cat becul v-a sta aprins inseamna ca acumulatorul se incarca insa ar fi bine ca de la inceput sa urmaresti tensiunea si curentul de incarcare indiferent de varianta aleasa si atentie la polaritate

Link spre comentariu
Vizitator moroenius

amandoi acumulatori provin de la acelasi producator si au aceleasi caracteristici. Totusi i-am inseriat, se incarca am verificat... dar mai pot lega vreun bec mai mic sa-mi dau seama cand sunt incarcati ?Volmetru l-am stricat si nu am cu ce masura.

Link spre comentariu

am 2 baterii, una este mai incarcata alta mai descarcata

In acest caz acumulatorii vor avea tensiuni diferite dupa incarcare. Se pot inseria acumulatori cu caracteristici identice si cu acelasi grad de descarcare. Pentru a vedea egalitatea tensiunilor celor doi acumulatori ai nevoie neaparat de un multimetru (gasesti nou cu 10 lei).
Link spre comentariu
Vizitator moroenius

sunt la tara si nu am de unde cumpara un multimetru. Dar, cred ca in sarcina nu mai incarca cu 24v. De fapt atat scoate nu stiu daca incarca, cred ca ii trebuie diode, nu ? Nu ma pricep, ce pot spune e ca pe langa o singura baterie am legat in serie un bec de 12v 5w care sta aprins. E posibil ca atunci cand bateria se incarca suficient intensitatea becului sa scada ??

Link spre comentariu

Cel mai sigur este sa se inserieze bateria de 12 V si 3,3 Ah cu doua becuri de 12 V si 5 W inseriate. Curentul de incarcare este de cca. 0,3 A, iar durata de incarcare completa e de 12 -14 ore. La incarcare completa lumina becurilor scade vizibil. Daca bateria se leaga invers becurile ard foarte puternic, dar nu se ard imediat.

Link spre comentariu

becurile ard foarte puternic, dar nu se ard imediat

... pai n-au de ce sa se arda! In acest caz sint doua becuri de 12V inseriate si alimentate de la o sursa de 24V.

Curentul de incarcare este de cca. 0,3 A

In acest caz, curentul de incarcare va fi muuuuuult mai mic de 0,3A.
Link spre comentariu
Vizitator moroenius

am legat 2 becuri de 12V si 5 W inseriate la o baterie. Bateria dupa circa 20-30 minute incepe sa sfaraie putin , incet, nu cred ca sunt baterii cu acid. Apoi daca incerc sa ma leg cu un bec de 12V si 21W la bornele bateriei, nu trebuia sa se aprinda becurile de 5 w mai puternic?Are ceva daca bateria fasaie putin ? exista riscul de explozie fiindca capacul este sigilat(turnat) si nu am desfacut sa vad daca are doape ce trebuiesc inlaturate sau nu.PS: ambele becuri ard dar slab, nu lumineaza la capacitatea lor.

Link spre comentariu
Vizitator moroenius

Revin tot eu cu un raspuns. Dupa ce am pus mana pe un multimetru am constatat in felul urmator. Adaptorul de imprimanta in gol scoate 24.2 V legat la o baterie scoate pentru inceput intre 12V si 13.8V nu sta fix, are fluctuatii foarte mari. Cu 2 becuri cum m-a sfatuit colegul de mai sus de 12V si 5W incarcarea se face pe la 12V si este in crestere, acum are 12.7 V. Curentul de incarcare nu este de 0.3A cum a anticipat el este undeva in jurul valorii de 0.23-0.24A. Perioada de incarcare aproximativ 14 ore.As mai avea o problema. Am facut rost de un redresor care cred ca l-am bulit. Bateria avea 7 V cand am pus-o la incarcat, am setat redresorul pe 12V si i-am dat drumul. In aproximativ 2 minute a ajuns de la 7 si ceva la 9.5 V dupa vro 2 ore a ajuns pe la 11.65V iar de aici incarca foarte greu. Cum l-am mai avut acum ceva timp si l-am folosit sa incarc bateria de la masina, stiu ca atunci cand il setam pe 16V ca sa grabesc putin procesul acesta incarca mai rapid putin. Am repetat si acum am pus de pe 12V pe 16V dar dupa vro 1 ora acesta avea tot cam 11.7 -11.8, stiu ca atunci cand il puneam pe 16 incarca mult mai repede , cel putin ajugea rapid la 13V, acum incarca mult mai greu. Oare s-a ars ceva in redresor ? Care sa fie cauza ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări