Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuiere stecher masina spalat trifazica

Vizitator e_Mircea

Postări Recomandate

Vizitator e_Mircea

Buna ziua,Daca cineva ma poate indruma multumesc anticipat. Am avut o masina de spalat alimentata printr-un cablu cu 5 fire si un stecher cu 5 borne ( Pamint - L1 - L2 - L3 - Nul ) la o priza de acelasi fel. Acum am inlocuit masina de spalat cea veche cu una (second-hand) dar care are un stecher diferit si nu il pot cupla la priza veche. Am scos stecherul vechi si am incercat sa conectez cablurile tinind cont de inscriptionarile N - L1 - L2 - L3 si Pamint, dar surpriza a fost cind am descoperit ca cablul acestei masini are doar 4 fire. Acestea sunt prinse la L1, L2, L3 si Pamint nevind Nul de lucru.Eu nevind experienta in curentul trifazic as vrea ca cineva cunoscator sa ma "lumineze" putin in posibilitatea de a face corect legaturile.O zi minunata.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marius_3004

2

• corneillus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

din punctul meu de vedere zic ca ar merge fara sa mai legi nulul de lucru. conexiunea la motorul trifazat e cel mai probabil legata in triunghi si nu necesita nul de lucru. nu as recomanda sa inadesti firele ci sa le legi direct cu suruburile din stecher, deoarece un contact imperfect la una din legaturi ar lasa motorul in doua faze si s-ar arde in scurt timp. sa fii atent si la sensul de rotatie, in cazul in care se invarte invers, inversezi doua faze intre ele. cel mai bine ar fi sa apelezi la o persoana specializata pentru asa cea, mai ales ca e curent trifazat si se lucreaza la aceasta masina, riscurile de electrocutare fiind mari si chiar pot fi fatale. toate cele bune.

Link spre comentariu
Vizitator e_Mircea

da, e o masina de spalat de marime nu prea mare comparativ cu una casnica dar aceasta e industriala...spala salopete de lucru________________________________________________________________Multumesc de indrumare...am incercat sa apelez la cineva specializat...dar in situatia respectiva nu am reusit...deci pot considera ca nu se intimpla nimic dezastrus daca voi lega firele de la vechiul stecher la cel nou, respectind codurile L1, L2 si L3 de la un stecher la celalat fara a avea Nul de lucru !!!???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări