Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat in privinta materialului fonoabsorbant

Vizitator highboy

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

3

• Bogdi16

3

• adircf

3

• Extasy2525

2

Top autori în acest subiect

In incintele BR nu este recomandat sa pui f mult material fonoabsorbant.Incearca sa pui pe 3 pereti..astfel incat nici un perete paralel cu celalalt sa nu aiba burete..sau vatelinaDeci..pune un strat de 3-4 cm...pe o laterala, un capac..si pe spate.sau fatza...alegi tu.

Link spre comentariu

Am 2 boxe fullrange facute de un prieten dar nu au in ele material fonoabsorbant.Oare daca pun ajuta cu ceva?

Da, e obligatoriu (pentru calitate/perfomanta) sa exista un strat absorbant care sa atenueze reflexiile undelor pe peretii incintei, ceea ce da nastere la armonici sau cistiguri/atenuari necontrolate in anumite benzi de frecventa.Strictul necesar este sa "amortizezi" undele macar pe unul dintre doi pereti paraleli.. deci ar fi necesar sa izloezi macar un perete lateral, unul de sus/jos si unul din fata/spate.Later edit: Pina am dat eu "send", a aparut deja raspunsul!.. :axe:
Link spre comentariu

Si e recomandabil sa se faca mai multe teste de auditie cu diferite cantitati de material fonoabsorbant . Nici prea putin fonoabsorbant , dar nici prea mult nu e bun trebuie gasit (urechiometric) o cantitate si o dispunere optima . Dispunerea e buna asa cum au recomandat-o "cei din susul paginii" :supz: inca cantitatea optima trebuie s-o determini experimental .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări