Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor alarma paradox 728

Vizitator speed2997

Postări Recomandate

Vizitator speed2997

Salut,

Am o centrala Paradox Esprit 728+.

Incerc sa pun senzorul magnetic de la usa pe zone keypad 1. Am urmarit schema din manual, dar se pare ca gresesc ceva. Cand activez zone keypad 1 tasta 9 sta aprinsa permanent, iar cand inchid usa mi se aprinde tasta 10.

Sirena exterioara era conectata pe z4, acum am activat atz si am pus pe z1,z2,z3 cate 2 senzori. Pe z4 mi-a ramas un singur senzor. Mai pot conecta si sirena de exterior pe z4? N-am nici o schema de la ea. Sirena exterioara este tot de la Paradox.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

17

• cristi71

15

• leoncris

1

• Mihailescu Silviu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator speed2997

Cu senzorul magentic am rezolvat. Gresisem pozitia jumperilor pe keypad.Cu sirena de exterior are cineva vreo idee daca pot sa o leg impreuna cu un pir pe z4? Si daca da cum?Pot sa o consider un fel de pir si sa folosesc schema de conectare cu 2 pir-uri pe z4?

Link spre comentariu
Vizitator speed2997

Tamperul ma intereseaza. Inainte sa fac modificarile era conectata singura pe z4. Acum am pus un pir pe z4, iar sirena e in aer.La pir sa merg cu o rezistenta de 1K? Cum sa leg cele 2 rezistente de 1k si 2,2k la sirena? Pe vechea schema de la sirena aveam o singura rezistenta de 1k pe firul care se conecta la z4.

Link spre comentariu

pune o schema cum ai legat celelalte zone. daca ai activat ATZ atunci in senzor pui de 1K si la tamper de 2k2tamperul de la sirena il legi ca pe senzor numai ca nu ai alimentare (e un contact chior), presupune ca ala e un senzor , daca ai legat 6 senzori bine nu ai cum sa le amesteci acumcare din cele 2 moduri ai legat?

Link spre comentariu
Vizitator speed2997

am legat ca in fig 12.am activat atz. toti ceilalti functioneaza bine. Si pe al 7-lea l-am pus pe 4, dar singur. vreau sa leg si tamperul de la sirena de exterior.deci la pir pun o singura rezistenta de 1k? acum am 1k+2,2k.iar la tamperul de la sirena pun una de 2,2k? pot sa pun rezistenta in cutia centralei ? ca sa nu mai demontez sirena...tamperul de la pir il bag in z4, com-ul il leg cu tamperul de la sirena, iar celalalt de la sirena in com?Multumesc.

post-72446-139829547846_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator speed2997

nu merge.am pus in pir 1k+1k, asta nu e varianta single zone cu EOL?la sirena intre cele 2 fire de tamper am pus 2,2k.tasta 7=pir, clipeste repedetasta 8=sirena sta aprinsa, banuiesc pentru ca nu i-am pus surubul de inchidere.

Link spre comentariu

eventual nu mai inchide sirena pana e ok montajul ( ii pui surubul de tamper fara capac, ala din dreapta)

ma citez singur

e posibil sa fie in alarma cand ai desfacut firele, daca e in alarma dezarmeaza pune surubul nu te mai misca in fata senzorului si vezi daca se sting

mai recapitulam, astfel cand activam ATZ si EOL avem numerotarea zonelor dupa cum urmeaza:

Input 1 = zonele 1 si 2

Input 2 = zonele 3 si 4

Input 3 = zonele 5 si 6

Input 4 = zonele 7 si 8

iar Zona de pe tastatura devine Zona 9

Link spre comentariu
Vizitator speed2997

da ,exact asa sunt zonele.am inchis carcasa si pirul, desi am dezactivat tamperul,.... SI MERGE. nu mai sunt aprinse.Poti sa-mi mai zici care e procedura de cuplare a acumulatorului din sirena? Acum e fara...Cum verific daca merge tamperul de la sirena? Deschid pur si simplu capacul? Sau e alta mertoda?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări