Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cat putem stoca acumulatorii?

MishuL

Postări Recomandate

Pana acum, maica-mea n-a avut celular. O ruda i-a dat un Nokia 3310 ca sa poata tzine legatura. I l-am pus la incarcat- nu se incarca. L-am verificat cu bateria de la tel nevesti-mii shi mergea, asha ca, fara a sta pe ganduri, am dat fuga la mag shi am dat 30,5 lei pe un acumulator nou. Am pus la incarcat- nu se incarca. Ce s-o mai lungesc- firul de la incarcator era intrerupt :axe: Am incarcat acumul. cu care l-am plrimit shi vad ca merge. Ideea este: acumulatorul cel nou (nu l-am incarcat deloc), pot sa-l pun la naftalina o perioada? Este (cica) Li-ion, luat de la mag din Obor nu de la tarabe. Se supara daca sta nefolosit sa zicem 1 an?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MishuL

2

• yo9hrb

1

• pisoiu

1

• lucicop

1

Top autori în acest subiect

In principiu se cam supara putin, dar mult mai putin decat daca ar fi folosit. Asa ca il poti pune fara grija deoparte. Eu am niste acumulatori Ni-Cd de vreo 5 ani care mai merg si acum, deci...

Link spre comentariu

Sfatul meu e sa il tii incarcat (sa nu fie in stare "deep discharge", adica tensiune la borne sub 2,7-3V), si sa nu-l expui la temperaturi extreme (<0 sau >40)./pisoiu

Link spre comentariu

Deci pana la urma sa-l pun la incarcat? Sau il las in pace asha cum l-am luat? Ca inapoi n-am chef sa-l duc, sa ma caciulesc de tanti aia...Cat despre temperaturi- il tzin in biblioteca frumos, nu afara :yawinkle:

Link spre comentariu

Incarca-l. Si nu-l tine la caldura mare. (eventual il tii in masina si dai drumul la aer conditionat :smt003 ). Daca s-a stricat aeru' la a ta, il tin eu in Wartburgu' meu :supz: . Pe bune, se recomanda temperaturi scazute (nu negative).

Link spre comentariu
Vizitator domnu_doctor

Baga-l intr-o punga inchisa bine cu scoci si pune-l in frigider, da' nu in congelator, undeva unde sa fie putin peste ZERO grade Celsius. Sa nu inghete! Se conserva foarte bine! :downtown: Si cand ai nevoie il poti folosi ca nou !Stima,

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări