Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radiatii de la aparatul de sudura

mecomanv

Postări Recomandate

Am auzit ca cineva si-a facut radiografie cu aparatul de sudura......Acum nu stiu cat este de adevarat ,dar ,anul trecut am sudat doua pachete unul dupa altul si nu m-am simtit prea bine....poate sa fi fost de la gase . Nu stiu....Oricum o sa incerc sa fac rost de un film medicinal ,nedevelopat ,sa fac o experienta... :speriat si daca se adevereste ,o sa-mi fac o masca din folie de plumb :nebunrau: nu mai groasa de un mm, ca o sa-mi traga mana catre centru terra... :rade: Sau de 7-8 mm de Al,si gemul de sticla de 30 -50 mm.Stie cineva ceva despre acestea ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecomanv

1

• bcristian

1

• asyx

1

Top autori în acest subiect

probabil de la gaze te-ai simtit rau.arcul de sudura nu emite decat radiatii ultraviolete.sunt si oameni care nu suporta ultravioletele,fac reatii alergice.si cantitatea de ozon produsa poate da senzatii de rau dar in nici un caz nu o sa-ti faci o "radiografie".

Link spre comentariu

Radiatia X nu apare decat la tensiuni de accelerare mari, de ordinul kV, ori aparatul de sudura merge la cateva zeci de V.De la gaze insa te poti ameti bine (hmm, rau de fapt :d).Nici radiatia UV nu trebuie ignorata - mai ales la sudura in CC (invertoare), sudatul intr-o costumatie care lasa bucati de piele expuse flamei va evidentia eroarea cel tarziu in noaptea urmatoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări