schumyicr Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Salut!Doresc o piesa electronica care sa imi stransforme 12v in 7v. Precizez ca, cu acea piesa electronica doresc sa aprind 2 consumatori a cate 3 amperi fiecare, mai exact becurile de faza lunga la masina (becurile sunt 12v 35w dar eu vreau sa le alimentez cu 7v, ceva in genul unui DRL). Nu doresc sa folosesc tranzistor IRF5210 sau IRF4905. Link spre comentariu
vcdec Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Poti folosi o sursa cu L4964, intrare cu 12V, iesirea reglata pt 7V (surse reglabile in comutatie cu circuit specializat L4964 5.1-24V/4A). Avantajul este randamentul, protectie la scurtcircuit, nu se incalzeste prea mult (fata de un stabilizator liniar). http://i43.tinypic.com/mvpvv9.jpg Link spre comentariu
schumyicr Postat Decembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Multumesc pentru raspuns. Ceva mai mic ca si dimensiune nu exista? E cam mare pentru a-l folosi in montajul unui DRL. Link spre comentariu
vcdec Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Mai mici am vazut la colegul de forum sorin, la pct 3:viewtopic.php?f=59&t=135131&p=1175916#p1175916Acum nu stiu cum e cu cei 3A, pare cam la limita si poate ar trebui un radiator mai consistent Link spre comentariu
schumyicr Postat Decembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2012 I-am trimis acum mesaj. Sper sa fie bun. Ma gandeam ca exista ceva in genul UA7807 sau UA7805 dar care sa suporte amperaj mai mare.Multumesc!Edit: Dar daca pun 2 * UA7805 atunci nu obtin output de 5v si 3amperi ? Link spre comentariu
vcdec Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Stabilizatoarele 7805 sunt liniare, adica disipa diferenta intre intrare si iesire (12V-7V) la curentul de 3A, inseamna 15W caldura... la 2 becuri ai un mic resou si radiatoare mai mari ca sursele mele Deci numai PWM cu un PIC/Atmel sau sursa specializata (comutatie). Link spre comentariu
salsa Postat Decembrie 22, 2012 Partajează Postat Decembrie 22, 2012 Vin si eu cu o idee tampita (sau poate nu?)Nu s-ar putea lega becurile in serie, cu un releu? Din cate stiu farurile nu sunt legate la masa masinii...Iar tensiunea in mers e cam 14 V... Link spre comentariu
schumyicr Postat Decembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2012 La cele H7 e posibil sa mearga. Problema este ca eu vreau sa pun pe o masina care are H4, deci are aceeasi masa si faza lunga si faza scurta, pe acelasi fir. Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Vin si eu cu o idee tampita (sau poate nu?)Nu s-ar putea lega becurile in serie, cu un releu? Din cate stiu farurile nu sunt legate la masa masinii...Iar tensiunea in mers e cam 14 V...Colegul nostru vrea sa alimenteze becurile de 12V la 7V pentru a obtine un efect nederanjant in trafic pe timp de ziua;Asadar, legarea in serie a becurilor va avea un efect mult prea "galbior" Link spre comentariu
remus68 Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Tensiunea pe baterie cind motorul functioneaza este de 13,8...14,4V deci, daca se alimenteaza doua filamente inseriate vom avea jumatate din aceasta valoare pe fiecare bec... Daca e alimentat la 7V, lumina nu-i la fel de "galbioara"? Link spre comentariu
bercioiu Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Ba da, ai dreptate.Dar mai este un aspect: Asta inseamna sa schimbi instalatia electrica a masinii grav... Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 1, 2013 Partajează Postat Ianuarie 1, 2013 Pune 10 diode de putere care sa suporte cei 3A, preferabil mai mult, ex. RA22o inseriate, intr-o cutiuta cu posibilitate de racire buna si nu te mai complici cu nu stiu ce surse! Ai o cutie cu fire ! Link spre comentariu
LARY Postat Ianuarie 2, 2013 Partajează Postat Ianuarie 2, 2013 Becul H4 pe faza lunga are 65W, nu stiu de unde ai scos 30W. Pun pariu ca vrei un singur stabilizator pentru ambele becuri si sa iasa cat mai mic, adica un radiator ceva de genul 3cm pe 2cm daca se poate. REZULTATUL CARE PROBABIL VA IESI DIN INOVATIA ASTA. http://www.youtube.com/watch?v=7GBsuK6DVVc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum