Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema vumetru leduri

slkslkslk

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

14

• slkslkslk

11

• zal

4

• miron1947

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 ani mai târziu...
Vizitator eucalipt

am cumparat si eu acest produs ..... insa luminile "joaca" doar cand muzica este foarte tare .

este ceva modificare simpla ce se poate face ca sa mearga luminile chiar cu sonor minim, sau sa leg la iesirea pentru casti ? Sa nu fie nevoie de o statie serioasa  de amplificare . intentionez sa le folosesc la PC :)

Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri

Link spre comentariu

inspiră-te de aici.

de fapt, e exact aceeaşi schemă, dar a fost exclus preamplificatorul, pentru că deja s-a spus clar că e pentru puteri minime de 20W+! :d

Posted Image

din R1 reglezi sensibilitatea schemei: când cursorul e pus la masă, sensibilitatea e minimă, când e spre plusul condensatorului, sensibilitatea e maximă.
R13 reglează pragul la care se aprinde ledul 5, folosit pentru "overload".

poţi mări numărul de module, dar ţine cont că ai nevoie de o tensiune măricică la intrare, cu cât pui mai multe leduri. poţi compensa asta cu un amplificator cu 2 tranzistoare (aici ai doar unul singur, cel făcut cu T1).
poţi pune un 741 în loc, dacă doreşti, dar va trebui să ştii cum să-i reglezi câştigul.

în sfârşit, montajul poate folosi ca "voltmetru analogic"... eu am făcut schema asta demult, atunci când a apărut în suplimentul "Electronistul", şi mi-a dat ceva bătăi de cap, pentru că nu avea traseul de alimentare pe cablajul dat în revistă, şi nu băgasem de seamă asta la vreme.
colac peste pupăză, aveam nişte diode 1n4148 în capsulă galbenă, foarte uşor de confundat cu diodele zener... logic, pusesem zenere, nu 4148!!! :rade:

am regăsit plăcuţa prin pungi/cutii, şi am de gând s-o folosesc ca indicator de putere la letconul Wolf...
e perfect pretabilă... doar punerea la punct a cutiei o să mă mai streseze! :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări