Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut amplificator bun

Vizitator adyalex

Postări Recomandate

Vizitator prutus

Daca tot esti din Galati, poate ii oferi omului ceva mai bun ca doar e Craciunul.Eu nu am nimic impotriva.Intr-adevar, am uitat sa mentionez ca de cele mai multe ori 25va suportati de boxa < 25w sinus debitati de amplificator...nu vorbim aici nici de pmpo nici de putere muzicala...Nu am vazut amplificator care in gama asta de puteri sa scoata pe doua canale puterea mentionata in 4 ohmi si pe alte doua in 8...asa ca se va multumi sa debiteze pe dou bove 25va in 4 ohmi si pe celelalte doua boxe de 8 ohmi aceeasi putere, adica jumatate din cat suporta boxele.Altfel trebuie sa folosesca amplificatoare diferite.Unul stereo cu iesiri pe 4 ohmi si unul stero cu iesiri pe 8 ohm.Pentru buget minim recomand Delia noastra romaneasca pe 8 ohm si orice altceva nemtesc ori japonez din anii 80 care poate debita pe 4 ohm sau chiar 2ohm.Inserierea boxelor nu va duce la o auditie ok.Cu un crossover inaintea lor sau chiar din corectorul amplificatorului se face bi-amping de o calitate acceptabila, ba chiar un sistem 2.1 acceptabil daca se comuta amplificatorul de 4 ohm pe mono si se injecteaza doar bass.Cele de 8 sa ramana asa cum sunt ele pe amp-ul de 8 ohm.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Parerea mea e ca ai o problema mare: boxele alea nu suporta un amplificator de calitate din zilele noastre.Cauta ceva second gen grudig, telefunken , sanyo, philips din anii 70-80 care sa aiba iesiri a si b comutabile sau chiar "Delia" noastra daca folosesti doua, pt ca trebuie sa te incadrezi in maxim 25w reali pe 8 ohmi.Daca ar fi sa ti-l construiasca cineva ai iesi mai scump.La orice sistem audio trebuie sa incepi cu boxele pentru ca, de regula, ele sunt ele mai pretentioase si scumpe. Pt amplificatoarele de marca, indiferent ca sunt second sau noi trebuie sa ai boxe de minim 50w sinus/8 ohmi, preferabil 100w reali/8 ohmi.In gama 30-100 de lei bucata se gasesc second foarte multe din amplificatoarele mentionate, majoritatea pe integrte-tda, la, stk, ce pot livra o putere de 25w in 4-8 ohmi.Altfel trebuie sa schimbi boxele, care nu sunt chiar rele, dar nici cele mai bune din gama lor...

@prutus,ai idei si conceptii gresite.Mai documentezate,citeste,testeaza si apoi revino cu impresii personale.Legat de cele doua modele mentionate ,daca sunt in stare buna(fara interventii/modificari gresite) ,sunt produse care s-ar situa in gama produselor noi de peste 1000E.
Link spre comentariu
Vizitator prutus

viperash...esti sigur?Care sunt cele doua modele despre care am vorbit eu si costa peste 1000 de euro?1000 de euro sunt bani multi pt 4 boxe vechi de 30 de ani, nu crezi?Ai fost vreodata prin bazaruri?Poti lua un amplificator casnic de 2X 30w din generatia '80cu 60-80 de lei fara probleme.Nu am recomandat puteri mari pt ca nu sunt boxele in masura sa reziste.La urma urmei pot fi puse pana la urma patru chituri de amplificare cu tda1514 sau tda 2040-2050 ori niste stk-uri recuperate din combine defecte, un traf si un filtraj intr-o troaca si cu 150 de lei si o saptamana de munca ai facut totul.

Link spre comentariu

Subscriu. Primul rand ca sa poti obtine ceva de calitate,chiar si de la un amplif mai slabut sunt INCINTELE ACUSTICE (de preferat cele cu 2-3 cai), si nu "lazile cu difuzoare"cum le numea un autor...

Ce inseamna o incinta: Inseamna o carcasa bine facuta in care sunt asezate dupa un anumit tipic 3 difuzoare: Joase, Medii si Inalte. Incinta va avea ca un fel de rafturi puse intr-o anume maniera ca sunetul sa aiba o anume dinamica, mai mult va fi folosit un material absorbant (ca sa nu se disperseze sunetul aiurea) si se vor face si acele "cai..bass reflex" ma rog..sunt niste gaurele..ca sa fie pe intelesul multora cum au subwooferele din sistemele audio. Filtrele folosite vor fi de genul L-C, eventual si cu Rezistente.. Puteti lua de referinta boxele UNITRA care au si doua potentiometre putand ajusta fin difuzoarele de medii si inalte. Boxele sunt de 8 ohmi impedanta si putere cca 75W (cel putin atat are wooferul din cate imi amintesc..iar puterea generala a incintei cat zice pe ea era de 90W). Cu aceste boxe puteti obtine rezultate bune atat cu un amplif hand made, cat si cu un DELIA..de 2x20W.

Ce inseamna "lada cu difuzoare" inseamna o carcasa neinchisa la spate,in care este prins un difuzor...cum sunt acelea de la pick-up AKORD 201 rusesc..sau cele ale pick-upurilor tip "valiza",portabile care se strangeau..si ca sa poti asculta,era de preferat sa pui boxa langa perete ca sa o astupi..

Eu am facut amplifuri acasa..atat cu tranzistori cat si cu integrate si nu mi-a luat foc...Insa am folosit traf degajat sa poata duce, radiator mare..etc. N-am vrut sa compactez sa inghesui totul sa fac lucru de mantuiala, ci sa fie ordonat asezate, tocmai pt a se putea disipa caldura lejer. Si inca ceva..pe jafu ala de statie scrie putere absorbita 75W...stii cat scrie pe Delia putere absorbita? 90W.Si Delia e mare..nu duce trafu ala mic chichineata ala 75W cum nu-s eu popa..Si hai sa impartim in doua DELIA ca are si tuner si amplif,pai tata..trafu DELIEI nu-l compari cu rahatu ala..normal ca ia foc. Am avut un traf 1,5'12V chinezesc..s-a lipit banda izolatoare de sarma..suruburile dupa ce l-am desfacut nu le-am mai putut pune la loc. Era facut la regimu riscant (cine stie despre trafuri mai multe,isi va da seama),si in final cand sa il scot dupa multa folosire din priza s-a rupt..si a cazut..sarma era toata lipita de acel plastic..si il foloseam la o panarama de VEF 202! atentie. Plus ca chinezii fac trafurile care dau tensiuni cu mult mai mari..posibil sa fie si asta o cauza poate ca s-au defectat integratele..Protectie ma indoiesc sa aiba.

Ia si cauta marci bune de amplifuri, nu te zgarci..poti pleca initial de la o DELIA ..gasesti pe okazii.ro, mercador.ro, tocmai.ro pe la 120...150 lei.. Daca vrei pe okazii mai poti gasi linii audio din tuner si amplif formate doar pe la 300 lei sau amplitunere pe la 200-250 lei. Cauta AKAI, JVC, Pioneer...

Link spre comentariu

Scuze pt adresarea catre viperash si nu catre aripantera-nu am observat, cat si repatarea inutila din fraza-"pana la urma".Singurele greseli facute au fost gramaticale...

@plutus (asta ca sa nu-mi mai pocesti numele de utilizator) ,eu ma refeream la boxele care le detine initiatorul topicului: Radiotehnika S30B si RFT de 35VA (fie cu inalta ovala sau rotunda).Referitor la categorisirea ta a amplificatoarelor doar dupa putere.....tind sa cred ca esti f tanar si cu putina experienta in domeniu.
Link spre comentariu
Vizitator prutus

Bine Serenisime Ali_Mandella, inteleg ca e Craciunul si ca singura me vina e ca nu beau alcool de fel, si de obicei dorm atunci cand toata lumea se distreaza, dar nu mai trage, sunt eu, Plescarica...Nu fi asa sigur nici de experienta dumitale nici de lipsa de experienta a celorlalti.Ce, vrei sa ne punem cv-urile pe elforum?Exita alte site-uri de recrutare mai sigure.Am avut 4 boxe radiotehnica de acel model si va pot spune ca niste difuzoare sal de cea mai ordinara speta, sunau mai bine si mai frumos decat originalele rusesti dupa ce le-am schimbat, din cauza uzurii pronuntate.Hai sa nu mai exageram legat de super boxele de acum 20 de ani...Eu am si acum 2 boxe POP 35va/8 ohm romanesti carora le-am schimbat tweeterele cu niste mid-tweeter ciare de 160va, fara frica neadaptarii , rezonantelor si a altor bla, bla-uri, tehnice , care, atunci cand te mana nevoia, tre sa fii nebun sa le asculti si suna impecabil penru urechile mele,Daca umblu putintel la corectorul de ton desi stiu ca se poate mult mai mult.Pe de alta parte, tin de doi ani un kenwood ka-1000 si n-am pe ce sa-l scult.E o mare nedreptate si Mosu se face ca nu ma aude...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări