Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bascom avr plin de buguri.

script22

Postări Recomandate

bascom avr ma dezamagit demul da acm chiar ma aduce disperare .

'-----------------------------------------------------------------------------------------' testare telecomanda ir'-----------------------------------------------------------------------------------------$regfile = "m16def.dat"                                     ' specify the used micro$crystal = 8000000                                          ' used crystal frequency$baud = 19200                                               ' use baud rate$hwstack = 32                                               ' default use 32 for the hardware stack$swstack = 8                                                ' default use 10 for the SW stack$framesize = 24                                             ' default use 40 for the frame spaceConfig Lcdpin = Pin , Db4 = Portb.6 , Db5 = Portb.7 , Db6 = Porta.1 , Db7 = Porta.0 , E = Portb.5 , Rs = Portb.4Dim Address As Byte , Command As Byte                       'RC5 ir variable                                        'default selected first inputConfig Lcd = 16 * 2                                         'other options are 16 * 4 and 20 * 4, 20 * 2 , 16 * 1aConfig Rc5 = Pinc.3                                         'pin where is conected ir senzorConfig Portc.5 = OutputCursor On BlinkCls                                                         'clear the LCD displayLcd "Rc 5 Decoder.."                                        'display this at the top lineLowerline                                                   'select the lower lineLcd " "                                                      'display this at the lower lineWait 2Enable InterruptsDoGetrc5(address , Command)                                   'read if we have remote ir commandIf Address <> 255 ThenClsLcd "Detected :"LowerlineLcd "Adrs:" ; Address ; " Com:" ; CommandWaitms 420ClsElseLcd "Press a button"Lowerline                                                   'select the lower lineLcd "?"End IfLoopEnd

nu face ce trebuie se comporta total aiurea.

ba merge ba nu merge

imi apare press a buton pe ambele linii ramane asa dupa 10000 de apasari o ia o data pe lcd se vede un fel de cls pe linia 2 , e un dezastru total sa nu mai zis ca am incercat mult mai multe variante care toate ar trebui sa mearga dar nimic.

idea e ca daca vrei sa faci un program evita nene bascom , a da pare simplu asa am zis si eu dar cand dai de tot felu de buguri si nu mai stii cine e de vina tu sau compilatoru ce te faci ?

o sa zica unii a ca esti esti lenes sau ma stii stiu eu ce chestii nene eu am invatat php in 3 luni de zile cate juma de ora pe zi si stiu mult peste bascom avr acolo indiferent ce ai face tot se intampla ceva la bascom mai greu schimbi de 10 ori si se misca o data.

o chestie sa zicem ca vrea sa folosesc if pentru ir

if address = 54 then

//fa ceva, da nu face

end if

rog si pe altii care au mai dat de buguri sa le posteze aici.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• script22

2

• ywar2

1

• nickrvl

1

• nico_2010

1

Top autori în acest subiect

Bascomu` nu are bug-uri, sau are numai daca nu-l cunosti, tot asa procedez si eu cind nu-mi iese ceva, pe el dau vina :rade: .....Daca cunosti php ce cauti in Bascom? foloseste un limbaj de operare mai avansat, nici Bascomul nu e chiar de lepadat, este folosit preponderent de incepatori insa daca sti s-l folosesti poti face totusi cam tot ce doresti.In concluzie "pureca" programul si incet incet o sa vezi ca de fapt de vine e o linie din program sau primeste "informatii" eronate, din pacate nu sint la nivelul in care sa te pot ajuta concret, nu am lucrat cu telecomenzi, IR etc.Daca o sa cauti (la audio daca nu ma insel) o sa gasesti cel putin un program in care sa folosit cu succes telecomanda si comenzi prin IR, Danzup a reusit cu brio....

Link spre comentariu
LEGILE LUI MURPHY - A TREIA LEGE A LUI GREERUn program de calculator face ceea ce îi spui tu sã facã si nu ceea ce vrei tu sã facã.
Bascom are buguri, de unul am dat si eu, ceva legat de copy-paste, dar in nici un caz de interpretare - compilatie. Am scris mai multe programe, toate in Bascom si tot toate mi-au functionat corect. Mai studiaza-ti codul, 100% are o problema. In prima parte al lui IF stergi ecranul, afisezi un rezultat timp de o jumatate de secunda si apoi il stergi dinou... abea daca apuci sa vezi care a fost rezultatul. In secunda parte al lui IF, doar afisezi numai rezultatul si atit. Practic aceasta parte este cea pe care o vei vedea cel mai des in pe ecran. Corect ar fi dupa mine ca fiecare secventa sa fie aproximativ identica cu cealalta, doar rezultatele sa difere. La treaba, solutia este la tine !!!
Link spre comentariu

Ywar2 s-a exprimat foarte elevat, eu sunt putin mai direct : intotdeauna daca introduci rahat (eventual cu nuci) intr-un calculator, rahat iti va returna.Citeste help-ul Bascomului cu atentie si apoi posteaza ce neclaritati ai.

Link spre comentariu

frumos ultimult coment ha ha da asa este.dar programu meu e o minunatie ar trebuie sa imi arate frumosrc 5 decoder..ramane asa daca nu se apasa nici un butondaca sa apasat apare pentru putin timp adresa si comanda dupa o ia de la 0 si zice press a buton mie imi apre pe ambele randuri press a butonda nu e problema ca lam facut sa mearga da nu asa cum as fi frut eu.merge ceva de genunu apare nimic pe ecran si cand apesi apare adresa si comandabun da dc imi zice o data adresa 54 si o data adresa 182 e acelasi buton si nu doar pentru unu pentru majoritatea asta e cel pe care mil amintesc.

Link spre comentariu

Si eu m-am luptat 2 zile cu Bascomul pana cand, citind ceva forumuri p-afara, am aflat ca imi trebuie o versiune mai veche sau mai noua... cu care intr-adevar mi-a mers, dupa vreo 3 incercari. Am schimbat codurile RC5 pt acel CD postat de Danzup.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări