csl1131 Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 incercam sa vad raspunsul in frecventa la un amplif dar nu imi arata bine deloc...adica daca pun pe iesire sa imi arate voltajul pe dif (in dB) imi arata undeva media la -60dB :toimonster: nici psf-ul nu arata cum trebuie....adica psf-ul el in face la timpul=0,dar mie imi treduie sa stea vre 0.25secunde pt a se stabiliza,altfe.l arata complet aiuriacred ca la fel face si la AC sweap, si din aceasta cauza imi da valoriile eronate....intrebarea: la ac sweap nu pot eu cumva sa ii zic ca astepte el 0.25S sau mai mult pt a se incarca niste condensatoare si a functiona schema???? Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 Daca faci analiza AC, odata calculat pct. static la inceput, ala nu se mai modifica. Ar trebui sa faci analiza tranzitorie ca sa se mai schimbe ceva.Propunere: Fa analiza tranzitorie, masoara tensiunile pe conzi apoi introdu-le in analiza AC cu .ICAlta solutie este sa continui sa faci analiza tranzitorie si sa ataci ampliful cu un semnal chirp, adica o sinusoida de amplitudine constanta si cu frecventa crescatoare in timp. Atentie la viteza de crestere a frecventei; trebuie sa fie lenta, altfel apar alte efecte si raspunsul amplifului va fi eronat.Bafta!Cirip Link spre comentariu
csl1131 Postat Iunie 24, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2006 si cum pun ca la intrare sa creasca frecventa sinusoidala?????am gasit dece nu mergea.. am inlocuit toate zenerele care stabilizau diferite tensiuni cu surse de cc si asa merge Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 am inlocuit toate zenerele care stabilizau diferite tensiuni cu surse de cc si asa mergeE o varianta, dar daca se inverseaza curentul, sursa ideala mentine tensiunea, in timp ce un zener real se polarizeaza direct si ii scade tensiunea la 0.6V. Ceea ce ai facut e tot un fel de .IC ptr ca sursele ideale de tensiune au tensiune constanta indiferent de timp. Ptr analiza .AC merge si-asa. si cum pun ca la intrare sa creasca frecventa sinusoidala?????Folosesti elementul VSFFM.Cirip Link spre comentariu
csl1131 Postat Iunie 24, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2006 si.. cum sa fac si eu un parametru global, sau ceva..de ex sa maresc de la o valoare la alta o rezistenta sau un condensator sau voltajul de o sursa (ex Vsin), sau altele de genul asta.. cum fac eu un parametru..ce tre sa fac exact??(nu am help-ul de la orcad, ca daca l-as avea ar scrie acolo..) Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 User Guide: http://www.ee.sc.edu/classes/Fall05/elc ... /Pspug.pdf Reference Manual: http://www.ee.sc.edu/classes/Fall05/elc ... spcref.pdf Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum