Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce-mi poate bloca conexiunea la router???

tecuceanu21

Postări Recomandate

Salutare tuturor! Am si eu o mica/mare problema:Am primit de ceva timp o tableta ACER si m-am hotarat sa-mi cumpar un router pt. a avea acces la internet in toata casa(inclusiv la desktop-ul vechi), motiv pt.care am achizitionat un router TRENDNET. Cand am incercat sa-l pun in functiune, am constatat ca nu ma pot conecta la el, nici prin cablu, nici prin wireles, nici cu desktopul, si nici cu tableta. Din cand in cand i-mi reuseste cate o conectare la meniul acestuia, dar este instabila(de cele mai multe ori se blocheaza in timpul configurarii) si daca nu se blocheaza atunci, se blocheaza dupa. Intr-un timp chiar a mers, cu conexiune la internet(asta fiind alta problema), dar numai 2-3 zile. Mentionez ca nu sunt un novice(am mai pus in functiune si altora astfel de echipamente), dar nici un profesionist nu pot sa zic ca sunt. Am testat routerul in alte locatii, si functioneaza foarte bine chiar si cu propria-mi tableta sau telefon mobil,...deci nu sunt probleme decat in locatia mea. Am returnat aparatul magazinului de unde l-am luat, a fost dus la reprezentanta si de acolo a venit cu un proces verbal constatator care spune ca e functional. Pana la urma cei de la magazin mi-au dat altul, identic si am aceleasi probleme.....Ce ar putea cauza instabilitatea acestuia in locatia mea???Astept un sfat sau o idee!Cu multumiri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tecuceanu21

11

• iuli09

3

• ndor

2

• Eusebiu Angelescu

1

Top autori în acest subiect

Cablurile de legatura prost executate.....Oricum chiar daca este un router wireless prima configurare ( partea de WAN si LAN) se face prin primul port al routerului...cu userul si parola defaultDeci in concluzie verificati ca mufele RJ 45 sa fie bine sertizate

Link spre comentariu

Probabil se poate configura si de pe conexiune wireless,daca nici asa nu merge incearca fara sa-l conectezi la provider.Doar alimentare si cablu sau WI-FI la PC-ul de acasa.Posibil in incercarile de a se conecta la net sa ramana sau sa fie blocat de ceva.De unde ai internet?

Link spre comentariu

Cablurile de legatura prost executate.....Oricum chiar daca este un router wireless prima configurare ( partea de WAN si LAN) se face prin primul port al routerului...cu userul si parola defaultDeci in concluzie verificati ca mufele RJ 45 sa fie bine sertizate

Am eliminat si posibilitatea asta schimband 2-3 cabluri care functioneaza f.bine!
Link spre comentariu

Probabil se poate configura si de pe conexiune wireless,daca nici asa nu merge incearca fara sa-l conectezi la provider.Doar alimentare si cablu sau WI-FI la PC-ul de acasa.Posibil in incercarile de a se conecta la net sa ramana sau sa fie blocat de ceva.De unde ai internet?

da am incercat si fara conexiune la net...stiind ca si acesta poate sa-l blocheze, dar nici asa nu merge..practic conexiunea la router este blocata de ceva(pe linie de alimentare sau radio???)...nu stiu ce, dar sigur e chestie de locatie!netul i-l am de la RDS si functioneaza f.bine de 2-3 ani
Link spre comentariu

Si ce e mai ciudat este ca el se blocheaza de foarte multe ori singur(toate ledurile raman aprinse si nu mai "clipesc" dupa o anumita perioada), neacceptand nici reset-ul(singura resetare este cea prin deconectarea sursei de alimentare).....si mi-e greu sa cred ca am avut noroc de doua aparate cu acelasi defect!!!

Link spre comentariu

si la mine se intampla ceva similar cand calculatorul vedea si alt router in afara de al meu . din nu stiu ce motiv nu mai stia la care router sa se conecteze . am rezolvat problema schimband canalul pe care transmitea routerul . Pana la urma problema cred ca era cu placa mea de retea .

Link spre comentariu

si la mine se intampla ceva similar cand calculatorul vedea si alt router in afara de al meu . din nu stiu ce motiv nu mai stia la care router sa se conecteze . am rezolvat problema schimband canalul pe care transmitea routerul . Pana la urma problema cred ca era cu placa mea de retea .

As pute incerca si asta, daca-as stii cum se poate schimba canalul...oricum banuiesc, ca asta e valabil numai pt.conexiunea wi-fi, nu si pt.cea prin cablu....care ar trebui sa mearga. Si eu am gasit foarte multe semnale wi-fi de prin preajma par a fi foarte stabile si functionale,...pe cand al meu nu. Ma gandesc serios la o blocare a routerului pe linie de alimentare sau radio intrucat la nici 50m de mine se afla pe doua blocuri turn doua relee GSM(eu sunt intre ele) care cred ca pot introduce semnale perturbatoare mai ales prin reteaua electrica de alimentare dar si prin radio...probabil ca modelul acesta nu are un filtraj corespunzator pt.semnale de inalta frecventa.De fapt cand l-am desfacut n-am gasit nici un fel de ecranaj in zona circuitelor de IF cum ar fi fost normal...cele doua rutere defecte(de prin cutia de maimute) pe care le am au astfel de ecranaje...
Link spre comentariu

Acum lucrez prin routerul cu pricina....merge de zbarnaie(am facut si ceva teste de download si merge fara probleme la 5-6Mb/s)...din pacate nu sunt acasa ci la job, conectat printr-o retea locala!

Link spre comentariu

incearca sa pui un filtru de ferita pe cablul de alimentare de la router. http://www.adelaida.ro/images/detailed/ ... e85aa7.jpg

Da, am sa incerc ceva asemanator. Am gasit un BNX003-01(un filtru de radiofrecventa) de la 5Mhz la 1Ghz...din grafic zicese ca ar merge si peste, adica(sper eu) pana la 2,5Ghz unde ma intereseaza pe mine, dar cu atenuare mai redusa cred. Abia astept sa ajung diseara acasa(momentan sunt la job pana la 23.00) sa-l testez.Presimt o noapte alba!...am facut rost si de un ecran micut pe care l-am adaptat la dimensiunile necesare si urmeaza sa-l lipesc pe placa(cu riscul de a pierde garantia). Sunt curios ce iese, orcum o sa le testez pe rand, sa-mi dau seama de unde-i baiu!
Link spre comentariu

Din moment ce routerul merge foarte bine in alta locatie,inseamna ca nu are nimic.Routerul este bun.Ecranul ala il pui degeaba ca nu de la ala se blocheaza.Vezi mai bine care sunt particularitatile locatiei tale fata de alea unde routerul a functionat. Eu as incepe prin a masura tensiunea in priza in care a fost bagat.Mai ai vecini pe linga tine cu routere wireless? Daca da,lor le functioneaza?Asta te ajuta sa vezi daca ai ceva perturbatii puternice in zona.Nu cred ca ai treaba cu celulele GSM.Poate doar daca ai ceva 3G linga el.Dar si alea sunt departe...2100,fata de 2400 cit are el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări