Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformare voltmetru

Vizitator cpescar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

2

• miron1947

2

• em2006

1

• H Robert

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca sa poti sa-l folosesti in c.a. ai nevoie de o punete redresoare, si ai nevoie de o rezistenta aditionala (care se monteaza in serie cu volmetrul) pt marirea domeniului de masurare de la 150V la 300V,acesta rezistenta o calculezi cu ajutorul formulei:Rad=rv*(n-1)n=U/Unrv=rezistenta interna a volmetruluiU=tensiunea dupa marirea domeniului de masura se zicem 300VUn=tensiunea nominala a aparatului inainte de extindere in cazul tau 150VDaca nu cunosti rezistenta interna a volmetrului iei un o rezistenta variabila de 1M si o pui in locul rezistentei aditionale, dupaia iei un volmetru etalonat(multimetru digital analogic etc) reglezi rezistenta pe 1M si si aplici o tensiune la bornele aparatului de masura dar sa fie si inseriata rezistenta variabila inainte, si la bornele sursei de tensiune pe care ai legat-o la volmetru legi si multimetrul, pe multimetru o sa iti indice tensiune exacta ca cea de la bornele sursei, reglezi din rezistenta pana ai aceeasi valoare ca cea de pe multimetru, masori cu un ohmmetru valoare rezistentei variabile si inlocuiesti cu una fixa de aceeasi valoare.

Link spre comentariu

Depinde ce rezistenta interna are sursa de Vca pe care doreste userul sa o masoare , voltmetrele de auto analogice au rezistenta interna cam mica ... sa nu aiba surprize , cred ca mai multe amanunte ar fi de ajutor ... ( ce anume doreste sa masoare ... ) ... oricum , inteleg ca vrea de la 12 V la 150 V ... nu 300 V ...

Link spre comentariu
Vizitator cpescar

da, intradevar plaja de masurare este 10- 150 Volti alternativ (de fapt masor un magnetou ) vreau sa stiu cat scoate in functie de cate pun pe el (becuri). nu stiu ce e in ceas ca e capsulat, tot ce pot sa spun e ca in momentul cand il cuplez la baterie de 12 v dureaza 30 de secunde si apoi incepe sa indice voltajul.multumesc!

Link spre comentariu

Eu cred ca e o idee buna cea a dlui Miron. Aparatul respectiv de bord este termic, pe langa inertia mare, rez interna mica (consum mare) mai are dezavantajul ca scala nu va fi lineara si va trebui trasata punct cu punct (etalonare).Aparatele digitale ca cel din poza nu sunt stralucite, dar sunt ieftine si se pot pune la punct sa indice corect pe scala de alternativ. Eu am vreo 5-6 buc, nu arata unul ca altul, dar cel putin unul din ele merge corect pe alternativ. In Bucuresti am gasit in targ (la castani) cu 15 lei.Pt aplicatia asta ar fi de preferat tot unul cu ac, dar ar trebui unul electromagnetic, ca sa mearga in alternativ, acesta se gaseste mai greu si e in general mai voluminos. Cele mai raspandite, magnetoelectrice, sunt pt curent continuu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări