Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce nu se imbunatateste semnalul radio?

Vizitator vire

Postări Recomandate

Salutare.Am un aparat radio mai mic si are in loc de antena un cablu subtire de vreo 30cm. Receptia semnalului radio nu este stralucita - greu pot asculta fara paraziti un post radio si asa daca nu ma mic pe langa el. Am luat o antena de la un radiocasetofon mai vechi si am curatat cablul antena putin la varf si l-am prins de antena respectiva.Receptia radio nu se imbunataeste deloc.E imposibil asa ceva sau imi scapa mie ceva? Am vreo sansa sa ii imbunatatesc chiar si putin receptia fara sa intre in calcul schimbarea vreunor piese din interior?Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• YO7DIG

1

• mila

1

• eugenbt

1

Top autori în acest subiect

Salutare, antena pe care ai adaugat-o e o jucarie, incearca cu o antena mai lunga , eventual o sirma pusa mai sus intre doi piloni , in mod sigur vei avea o receptie mai buna, daca stai la bloc e normal sa nu se simta mare lucru , daca stai la curte fa o antena mai mare si ai sa vezi ce receptie vei avea sint atitea discutii pe net despre antene , ai de unde alege ...hai succes si numai bine...

Link spre comentariu

Depinde de gama de unda receptionata.Daca asculti UM atunci aparatul sigur are intern o antena de ferita si pentru majoritatea posturilor nu e nevoie de antene externa.Eventual plaseaza aparatul la fereastra.Daca asculti FM atunci e nevoie de o antena externa tip baston(telescopica) cu lungimea de aprox 800mm.Daca asculti US atunci e nevoie de o antena externa asa cum a spus colegul YO7DIGToate astea sunt valabile daca aparatul nu e defect/dereglat.

Link spre comentariu
Vizitator vire

Multumesc pentru raspunsuri.Ma intereseaza doar banda FM. Antena pe care am recuperat-o de la radiocasetofonul mai vechi este o antena telescopica din 3 segmente si are 70mm. Cablul care este drept antena la radio-ul mai mic l-am curatat la varf ca sa faca contact si l-am prin cu un surub la baza antenei telescopice acolo unde se prindea in radiocasetofonul mai vechi,Asadar nu am nici o sansa sa imbunatatesc in vreun fel receptia?

Link spre comentariu

s-ar putea sa ai paraziti de la diverse surse din casa sau de la vecini. incearca sa-i schimbi pozitia si sa opresti din perturbatii: becuri economice, neoane, calculator,... . nu ai spus din ce localitate esti, poate acolo UUS nu prinde decat foarte putin.

Link spre comentariu

Buna seara, Cu parere de rau, banuiesc ca receptorul pe care il folosesti apartine categoriei "chinezarie ieftina", si in cazul asta nu sunt prea multe de facut... De altfel, fara a vrea in vreun fel "sa-ti tai elanul", sau sa desconsider cunostintele tale, cred ca este evident pentru toata lumea ca iti lipsesc in totalitate cunostintele legate de radioreceptie si in ce consta de fapt acest proces. Altfel, nu ai fi adresat astfel de intrebari "copilaresti". Desigur, nimeni nu s-a nascut invatat si nu esti de condamnat pentru acest fapt, dar daca imi permiti, te sfatuiesc sa incerci mai intai, sa citesti cateva articole legate de bazele radiotehnicii, si implicit a antenelor. Google este plin de articole pentru incepatori, si citindu-le cu atentie, mai mult ca sigur multe din necunoscutele de azi, iti vor trezi cateva zambete mai tarziu, si totul se va "lumina" subit (asta in cazul in care te intereseaza acest aspect). Ma simt nevoit sa repet inca odata ca nimic din ceea ce am subliniat mai sus, nu a fost spus cu rea vointa sau rautate, si in mod sigur vei avea numai de castigat daca procedezi dupa cum scris. Toate cele bune

Link spre comentariu

vire, pune o poza cu acel aparat mic, sa-l incadram in clasa lui de performanta. De regula, radiourile cu un fir in loc de antena telescopica sunt de proasta calitate, functioneaza dupa cum spui: doar la fereastra prind ceva pe FM, cu distorsiuni, iar postul fuge cand te plimbi prin camera. Am si eu asa ceva, dar folosesc la el doar partea de ceas, are afisaj verde si mare.Ce ai incercat tu, adica adaugarea catorva centimetri la antena, nu are niciun efect pentru anemia circuitului de intrare. In alta ordine de idei, s-ar putea sa fie dereglat acest etaj de intrare.

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Au gama pana la 104MHz in cel mai bun caz, pana la 108 MHz mai greu de gasit lampase. Asta e din ciclul, am mai facut o postare, mai am cateva si am atins baremul minim impus.

Link spre comentariu
5 hours ago, valyc said:

Buna ziua! De ce radiourile vintage (pe lămpi) in bandă vest nu prind posturile pe FM? Mulțumesc!

Eu cate am functionale ,prind ,pe cele locale chiar cu aia interna  ( folie aluminiu lipita in carcasa ,) adevarat ca au banda mai ingusta  88-102-104  Mhz....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări