adi_0106 Postat Iunie 23, 2006 Partajează Postat Iunie 23, 2006 in cadrul campaniei "ce visam noaptea spunem ziua" - eu vin cu ideea urmatoare un dispozitiv care sa contina un defazor cu 180 de grade si un filtru activ (asemanator cu cel prezentat de iceman) care sa poata fi montat pe intrarea oricarei statii de casa astfel incat sa poata fi pusa in punte pt o putere mai mare pe o sarcina mai mareusor - veti zice voi - asa este ..... cel putin pt partea cu amplificarea, dar oare preamplificatorul si corectorul din statie nu vor "avea nimic de comentat" ???acest device vreau sa fie unul universal - adica pur si simplu sa se intrepatrunda cu cablurile de semnal dintre calculator si statie - dupa care statia sa poate fi pusa cu usurinta in punteo alta chetie ar fi ca pt bridge - ambele amplificatoare trebuie sa primeasca acelasi semnal - astfel din dispozitivul de defazare trebuie sa iasa semnal mono - pe ambele canale care va intra in statiefiltrul ala propus de iceman va avea rolul de a imbunatati acest device ... si a-i mai da niste functii cum ar fi: low pass si high pass cu frecvente reglabil, si posibilitatea de reglare a volumuluisi inca o problema ar fi alimentarea montajului - stiu sa majoritatea AO-urilor se alimenteaza la tensiuni simetrice ........ dar oare nu sunt si care sa se alimenteze la 12 V ? ca sa poata fi folosit mai usor dispozitivul astept pareri si sugestii !!! Link spre comentariu
Vizitator emi Postat Iunie 24, 2006 Partajează Postat Iunie 24, 2006 Daca sarcina este mai mare-inevitabil puterea (pentru aclasi semnal de iesire) ESTE PROPORTIONAL MAI MICA.A folosi amplificatoare in punte(fiind atacate in antifaza) presupune ca ELE SA SI SUPORTE CURENT DE 4 ORI MAI MARE PE IESIRE (pe aceeasi sarcina),sau acelasi curent pe o sarcina de 4 ori mai mare-evident fara nici un castig in putere in acest ultim caz.DECI: NU SE POATE OBTINE PUTERE MAI MARE DIN DOUA STATII ATACATE IN ANTIFAZA DACA SE MERGE CU SARCINA DE 4 ORI MAI MARE.DACA SE MERGE CU SARCINA DE DOUA ORI MAI MARE-STATIILE TREBUIE SA SI SUPORTE UN CURENT DUBLU PE IESIRE FATA DE SITUATIA DE FUNCTIONARE SIMPLA... Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 25, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2006 ceva din ce ai zis tu ..... nu suna bine - sau nu am inteles eu corect - treaba cu curentiisa luam un exemplu - statia care o am eu - AKAI AM-35 - poate 2 x 100 W pe 4 ohmi si 2 x 60 W pe 8 ohmidaca i-as face un defazor si asi lega canalele in punte - as scoate 200 W pe 8 ohmi - si asta fara sa solicit prea mult finaliidaca asi lega in punte o sarcina de 4 ohmi - atunci ar aparea problemele pt ca fiecare final ar "vedea" o sarcina de 2 ohmi si asta nu e chiar binecorect ??? Link spre comentariu
pid Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 cam asa zic si eu....mai ales ca majoritatea difuzoarelor profi sunt pe 8 ohmi (sau poate ma insel) iar majoritatea amplificatoarelor sunt construite sa suporte sarcini de 4 ohmi (deci merg in punte pe minim 8 ohmi) asha ca se merita un montaj de acest gen..... sa zicem pentru un subwoffer...totusi nu cred ca se poate realiza asa ceva extern datorita preamplificatorului..... potentiometrul de balans ar avea un impact major in dezechilibrarea celor 2 amplificatoare. Link spre comentariu
csl1131 Postat Iunie 25, 2006 Partajează Postat Iunie 25, 2006 .A folosi amplificatoare in punte(fiind atacate in antifaza) presupune ca ELE SA SI SUPORTE CURENT DE 4 ORI MAI MARE PE IESIRE (pe aceeasi sarcina),sau acelasi curent pe o sarcina de 4 ori mai mare-evident fara nici un castig in putere in acest ultim caz. ............................. DACA SE MERGE CU SARCINA DE DOUA ORI MAI MARE-STATIILE TREBUIE SA SI SUPORTE UN CURENT DUBLU PE IESIRE FATA DE SITUATIA DE FUNCTIONARE SIMPLA... nop, vezi ca incurci tensiunea cu intensitatea la bridge o sa ai voltaj dublu la iesire si cum vechea lege a lui ohm spune: U=I*R o sa ai si curent DUBLU fata de ce era initial, dar PE ACEEASI IMPENDANTA, si puterea e P=u*i o sa fie de 4 ori ,nu tensiunea daca micsorezi sarcina la jumate fata de cea initiala, desii tensiunea o sa fie dubla, intensitatea o sa fie jumatate fata de ce era initial, deci o sa fie cat valoarea care era la un amplif cand nu era in punte si sarcina se dubleaza fata de aceasta. deci in punte ai putere dubla pe sarcina dubla, si fiecare amplif "vede" cate o jumatate de impedanta care e la iesire acuma ,deci el merge la capacitatea lui maxima-> puterea se dubleaza pe impedanta dubla (sper sa ma fii inteles) si adi, cred ca ar merge (nu stiu cat de bine totusi,dar...) cu feedback de la iesirile al amplif adica AO-urile care unu e un amplif cu gain unitar, si unu inversor, sa ai feedback, dar de la amplif celalalt canal decat ce e la intrare si sa iti reduca tensiunile, sa le faca cat de cat egale..totsui nu stiu exact cum sa faci,pt ca nu m-am gandit bine, dar nu merge universal adica pt fiecare amp trebuie macar feedback-ul gandit,in functie de amplificarea in tensaiune la amplif, si assa cred ca s-ar putea trece peste neliniaritatiile la preamplificare...totusi daca amp-ul are corector de ton si potentiometrele nu sunt exact la fel pe ambele canale la frecventele alea nu o sa mai fie fix identic semnalul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum